Vrijwilliger aan het woord ; Bert Stoot

“Vrijwilliger aan het woord”

SV Blerick steunt enorm op haar vele vrijwilligers, van onze trainers tot aan het kantinepersoneel, iedereen draagt zijn steentje bij, en daar zijn we zeer trots op!

Deze rubriek geeft een kijkje in de werkzaamheden van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.

Vandaag is de eer gevallen op Bert Stoot, al decennia lang zeer actief als bestuurslid binnen het jeugdbestuur van onze club.

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…

Bert Stoot: “Allereerst een ‘bedankje’ naar Marc van den Hoogen om mij hiervoor te nomineren. Ik woon al mijn hele leven in Blerick, en ben 31 jaar getrouwd met José. Wij hebben 2 kinderen: Tom en Chris. Tom woont al meer dan 10 jaar in Utrecht (eerst studie en daarna werk). Hij heeft zijn hele jeugd bij SV Blerick gevoetbald. Chris woont nog thuis, werkt ook. Hij is een echte VVV-supporter en is intussen ook gaan voetballen bij VET, het G-team uit Tegelen.

José werkt in de zorg. Zonder haar ondersteuning had ik nooit zoveel kunnen doen binnen SV Blerick.

Ik werk op het Valuascollege, het vroegere Thomascollege. Ik ben daar brugklasmentor, maar probeer daar de kinderen ook wat Duits en Nederlands te leren.

Voetballen gaat helaas niet meer. Ik zit nu regelmatig op de mountainbike of racefiets. Verder luister ik veel naar muziek, bezoek (hopelijk weer snel) concerten, bak en kook ik regelmatig. Sinds een paar jaren heb ik een nieuwe hobby: whisk(e)y. Dat heeft al geresulteerd aan bezoekjes aan distilleries in Schotland en Dublin”.

2. Wat is je huidige functie binnen SV Blerick?

Ik ben op dit moment coördinator bij de jeugd, waarbij ik mij voornamelijk bezighoud met de onderbouw. Tevens ben ik lid van het dagelijks jeugdbestuur, de vertrouwenscommissie en sinds kort lever ik een bijdrage aan de commissie vrijwilligerszaken.

Op zaterdagochtenden ben ik vaak een luisterend oor voor trainers, leiders en ouders. Dit is ook het moment waarop mogelijke nieuwe leden zich bij mij komen aanmelden bij SV Blerick. De laatste jaren is het beleid zo, dat ik vrijwel direct kan zeggen of er plek is binnen SV Blerick om bij onze vereniging te komen voetballen. We werken niet meer met wachtlijsten. Het is erg leuk, dat er jaarlijks ontzettend veel jonge kinderen zich aanmelden bij de mini’s.

  1. Geef eens een inkijk in jouw voetbalverleden binnen SV Blerick?

Ik ben in 1974 begonnen als jeugdlid bij SV Blerick. Ik kwam in de C1, daarna in de B2, A2 en A1. De overgang naar de senioren was een logische stap, waarbij ik een aantal jaren in het 3e team heb gespeeld. Daarna kwam ook het 4e, 5e en 6e team aan de beurt. Allemaal leuke en gezellige elftallen, waarbij voetbal belangrijk was, maar waarbij de 3e helft in de kantine bij SV Blerick of bij ‘De Witte’ een grote rol speelde. Destijds had SV Blerick 16 senioren elftallen en nog een damesteam. Ik was een middenvelder, maar toen ik wat ouder werd, speelde ik laatste man. Op latere leeftijd kreeg ik helaas steeds meer blessures, zodat ik noodgedwongen moest stoppen.

Naast het voetballen zelf vind ik het zeer belangrijk, dat je je als lid van een vereniging je ook als zodanig opstelt. Vanaf mijn tijd al senior ben ik daarom actief geweest als jeugdleider van met name teams als een D3 of D4. Ik ben zo’n 15 jaar lid geweest van de activiteitencommissie. We organiseerden destijds activiteiten als het jaarlijkse zaalmix-toernooi, de eerste Sinterklaasavonden, de eerste carnavalsactiviteiten en niet te vergeten de jaarlijkse kien-avond in het Muspelheim. Later rolde ik als bijna vanzelfsprekend in het jeugdbestuur.

Ik vind het mooi om te zien, dat er het laatste jaar ontzettend veel beweging is binnen onze vereniging. Dat is positief voor de toekomst.

SV Blerick, maar ook ons Sportpark zal in de toekomst een grotere rol krijgen in de vrijetijdsbesteding van de mensen uit Blerick.

Hopelijk hebben we dan als vereniging ook plek voor een meisjesteam en een G-team.

 

Kom ik bij mijn nominatie voor de volgende vrijwilliger die in aanmerking komt voor de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’.

Ik nomineer André Wagemans, tegenwoordig actief als bestuurslid PR & communicatie en senioren zaken binnen ons hoofdbestuur en vraag hem antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…
  2. Vertel eens wat over jouw verleden als voetballer bij SV Blerick?
  3. Gezien alle ontwikkelingen rondom SV Blerick en ons sportpark.
  1. Hoe zie jij SV Blerick over 5 jaar?
  2. Hoe zal ons sportpark er over 5 jaar uitzien?

 

Namens SV Blerick willen we Bert graag hartelijk danken voor de medewerking aan deze rubriek, en zeker ook bedankt voor al je inzet voor de club!

 

Krijg jij na het lezen van dit stukje ook zin en energie om aan de slag te gaan als vrijwilliger binnen SV Blerick? Laat het dan weten via een mailtje naar jeugdbestuur@svblerick.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...