SVB bij Omroep Venlo gemist ? ( lees het artikel en kijk de de uitzending terug )

Klik hier om de uitzending te bekijken

De opleving van een afgeschreven sportpark

Het Blerickse sportpark ’t Saorbrook werd in de gemeentelijke sportvisie in 2019 afgeschreven. Maar kijk, anno 2021 wordt het complex opgeknapt en weten steeds meer verenigingen de weg naar de Baasdonkweg te vinden.

Het coronajaar 2020 is goed benut, weet SVB-voorzitter Mike Noldus. Ja, er was minder ruimte voor de club om de hobby uit te oefenen maar dat betekent niet dat SVB heeft stilgezeten. ‘We wilden het jaar niet voorbij laten gaan als een verloren jaar en hebben werk gemaakt van de aanpak van onze organisatie en accommodatie’, zegt Noldus.

Schaduw

Dat resulteerde in de werkgroep 2020 die zich ging bezighouden met de toekomst van het sportpark. Waar de gemeente SVB het liefst zag verhuizen naar Boekend, kreeg de voetbalclub van de gemeenteraad tijd om voorlopig op het eigen sportcomplex te blijven. ‘Wat die discussie over het sportpark duidelijk heeft gemaakt is dat je als voetbalvereniging meer moet willen zijn dan alleen die voetbalvereniging. Dat je over je eigen schaduw heen moet stappen en samen moet werken met andere verenigingen’, zegt SVB-bestuurslid Rob Pijpers die in de werkgroep zit.

Jeugdhonk

Pijpers ziet dat die andere manier van denken ook enthousiasme heeft gebracht binnen SVB. ‘We zijn druk bezig met het opknappen van het sportcomplex en werken momenteel aan een nieuwe ontvangstruimte en jeugdhonk. Dat werkt aanstekelijk, leden melden zich spontaan aan om mee te werken en zaken op te pakken’, zegt Pijpers.

Handen uit de mouwen

Daarnaast is er op het terrein een voetgolfbaan aangelegd, kan de Blerickse handbalvereniging tijdelijk op het sportpark terecht en wordt er meer en meer samengewerkt met andere verenigingen. ‘SVB zal altijd de hoofdgebruiker van dit sportpark zijn, maar er is genoeg ruimte voor andere activiteiten en verenigingen’, weet Noldus. Juist dat maakt de positie van het sportcomplex sterker. Want ’t Saorbrook is niet langer een complex van louter de voetbalvereniging waar je  makkelijk de poort kunt sluiten. Het is een omgeving waar veel meer gebeurt. ‘We laten zien dat we de handen uit de mouwen kunnen steken en zaken zelf kunnen oppakken’, zegt Pijpers.

Dit vind je misschien ook leuk...