Wederom geslaagde 2e bijeenkomst jeugdtrainers SV Blerick

Afgelopen maandag heeft alweer de 2e bijeenkomst plaatsgevonden bij SV Blerick, waar momenteel 20 jeugdtrainers worden opgeleid via de KNVB cursus JVTC.

Met name het ontwikkelingsproces van de leiders, trainers en coaches komt hierbij nadrukkelijk aan de orde. Trainers gaan met elkaar de dialoog aan, observeren elkaar, coachen elkaar,

geven elkaar nieuwe tips met complimenten dat zal zorgen voor een grotere dynamiek in het verenigingsleven. Kortom een “Win Win” situatie voor onze club, de trainers en uiteindelijk onze jeugdspelers.

Vanuit de KNVB was er tijdens deze tweede sessie een docentenbijeenkomst aan vast gekoppeld, waardoor er 8 KNVB docenten aanwezig waren tijdens deze opleidingsavond.

Het was wederom een bijzonder interessante avond, waar we ons deze les hebben bezig gehouden met het coachen en de uitvoering daarvan tijdens een jeugdwedstrijd.

Het doel was het krijgen van een logische structuur, het stimuleren, het individueel aandacht geven en langzaam verantwoordelijkheid geven aan de jeugdspelers.

De volgende bijeenkomst staat gepland op maandag 30 oktober a.s., we houden jullie hiervan op de hoogte.

Leon Theuws

TC SV Blerick

( Bericht van begin oktober )

Zeer geslaagde 1e bijeenkomst JVTC opleiding voor jeugdtrainers SV Blerick

Dat SV Blerick grootse plannen heeft met het opleiden van het eigen (jeugd) trainerskader bewijst het feit dat er dit seizoen in totaal 40 jeugdtrainers (in 2 groepen) worden opgeleid  vanuit de KNVB als Jeugd Voetbal Trainer Coach, dit alles onder de bezielende leiding van Jan Trienekens, docent van de KNVB en geen onbekende binnen onze club.

In totaal bestaat de cursus uit 4 bijeenkomsten met ruimte voor leer/praktijk ervaring voor de kaderleden, waarbij het begeleiden, coachen en trainen van jeugdvoetballers centraal staat.
De 20 jeugdtrainers staan tijdens de 4 bijeenkomsten onder begeleiding van praktijkbegeleiders, die vanuit de club zijn voorgedragen ter ondersteuning.

We wensen alle deelnemers veel succes en plezier, en we rekenen erop dat deze opleiding een goede aanvulling is op jullie prima inzet binnen onze club.

Leon Theuws
TC SV Blerick