Wittenhorst D1- Blerick D1 6-1

Helaas is Tom vanmorgen ziek gemeld. Beterschap Tom.

Hierdoor vertrekken we met 12 spelers naar Wittenhorst.

Wesley van de D2 helpt vandaag bij ons uit, nadat hij van week ook al een leuke pot had gespeeld in een oefenwedstrijdje tegen een Duits team. Deze wedstrijd hebben we trouwens gewonnen met onder meer een doelpunt van onze keeper Mike, als rechtsbuiten, omdat Sem van de D2 deze wedstrijd gekeept heeft.

Maar vandaag staat Mike gewoon weer op doel en Wesley weer in de spits.

Wittenhorst is koploper in de Hoofdklasse en SVB staat op een 9de plaats. Het zal dus waarschijnlijk een zware pot worden.

Maar de wedstrijd begint iets anders. SVB komt namelijk op voorsprong. Tijn wordt weg gestuurd door Emre. Tijn gaat vanaf de middenlijn op snelheid richting het doel van Wittenhorst met zijn tegenstander in de rug. Maar Tijn blijft rustig, kijkt goed over de bal en schiet de bal langs de keeper in het doel 0-1 tegen alle verwachtingen in, ook die van Wittenhorst.

Bram wordt al heel snel daarna gewisseld ivm een blessure aan zijn bilspier. Ayoub komt Bram in het veld. Na 12 minuten komt de eerste echte kans voor Wittenhorst, wat na de 0-1 een schepje erboven op heeft gedaan, maar het schot op doel gaat voorbij het doel van Mike.

Niet veel later wordt er een speler van Wittenhorst aangespeeld in buitenspel,  maar Mike blokt de bal goed. Corner. De corner genomen door Wittenhorst wordt door Mike zelf buiten zijn strafschop gebied gewerkt, maar Wittenhorst blijft aan de bal. Het schot wat daarna volgt wordt door Mike over zijn doel getikt, weer een corner voor Wittenhorst. Corner wordt genomen, maar nu vangt Mike de bal net voorbij de 1ste paal.  De daarop volgende aanval brengt ons tot op de helft van Wittenhorst, maar daar neemt Wittenhorst de aanval over. Rond de middenlijn verliest Floris het duel met zijn tegenstander om de bal, waardoor Wittenhorst ruimte heeft en de bal goed voorgezet wordt op een vrijstaande speler voor Mike, die de bal van dichtbij binnen kan tikken, 1-1.

Niet snel daarna weet Wittenhorst zelfs de 2-1 te scoren.

SVB probeert het wel, maar Wittenhorst neemt de aanval over en is weer gevaarlijk bij Mike, maar Mike blokt de bal en heeft hem daarna klem.

SVB komt dan nog een keer bij de 16 meter van Wittenhorst, maar komt niet tot een gevaarlijk schot.

In de 22ste minuut een vrije trap voor SVB op 20 meter van het doel. Rik neemt de vrije trap, maar de bal is voor de keeper. De daarop volgende aanval van Wittenhorst is gevaarlijk aan de andere kant, maar Mike weet de bal met een super slijding uit het doel te houden. Corner Wittenhorst. Mike tikt de bal weg, verlengt de bal voor Wittenhorst, waar een speler bij de 2de paal met een schot gevaarlijk is. Mike redt in 1ste instantie en via Rayan in de 2de instantie bij de 2de paal. Corner Wittenhorst. Deze corner wordt genomen en Mike heeft de bal klemvast.

SVB is vooral aan het verdedigen en Wittenhorst krijgt met regelmaat een corner.

Ruststand is 2-1.

Na rust dezelfde 11 spelers voor SVB. Timo verovert goed de bal en speelt Ayoub aan, maar Wittenhorst zorgt dat Ayoub niet gevaarlijk kan zijn.

Na 3 minuten komt de bal bij de rechtsbuiten van Wittenhorst, die alweer alle ruimte krijgt van de verdedigers van SVB. Hij gaat richting het doel van Mike. Hij neemt de bal goed mee en schiet de bal in de verre hoek van Mike, die zich lijkt te verstappen of een inschattingsfout maakt van veraf, 3-1.

En snel daarna komt Wittenhorst op 4-1 doordat deze weer ruimte krijgen.

SVB blijft ook gevaarlijk proberen te zijn. Ayoub krijgt met hard werken rond de middenlijn de bal en speelt Tijn vrij aan in de ruimte. Tijn schiet, maar het schot mist nu de power waardoor de bal voor de keeper is.

Dan blijft Wittenhorst gevaarlijk. In de 16 meter schiet Wittenhorst de bal tegen Erdem zijn hand, waardoor Wittenhorst een penalty krijgt. De aanvoerder schiet de bal in de hoek, 5-1.

Na 10 minuten wordt Wesley gewisseld om komt Bram er nog even in. Wesley heeft dadelijk nog een wedstrijd bij de D2 namelijk.

Een vrije trap voor SVB wordt genomen door Emre, maar de keeper vangt de bal.

In de 13de minuut de 1ste corner voor Wittenhorst in de 2de helft. Emre kopt de bal weg, maar echt weg is de bal nog niet. Uiteindelijk is een afstandschot voor Mike. Wittenhorst blijft gevaarlijk en is de betere ploeg, maar SVB moet alert blijven.

Na 18 minuten komt Wittenhorst op 6-1, weer eenvoudig door de verdediging, gaat de speler van Wittenhorst alleen op Mike af en scoort.

Niet veel later weer een corner voor Wittenhorst. Emre kopt de bal weer op tijd weg voor Wittenhorst eraan kan.

Wittenhorst is echt een maatje te groot voor SVB, bevestigd ook onze trainer, maar we moeten het ze wel moeilijk blijven maken.

Weer een corner voor Wittenhorst. Weer Mike die er aan zit en Timo die voorbij de 2de paal mee verdedigd en de bal over de achterlijn schiet voor Wittenhorst gevaarlijk kan zijn.

Corner Wittenhorst wordt goed genomen, maar wel weer weggekopt door Emre.

Met nog 5 minuten te spelen, komt Wesley er toch weer in, omdat Timo last heeft van zijn enkel.

In de 28ste minuut weer een corner voor Wittenhorst en we vallen in herhaling want het is weer Emre die de bal weg werkt. In de 2de kans voor Wittenhorst met een lange bal, is dit een vangbal voor Mike. En vlak voor tijd nog een afstandschot wat over gaat.

Eindstand 6-1.

Volgende week thuis tegen MVC´19.

Jullie verslaggever.