VVV 03 E1 – Blerick E1 1-8 20 maart 2016

De eerste echte test

Vandaag was het weer zo ver, een wedstrijd voor de competitie.

En dan ook nog eens een belangrijke wedstrijd. De hele week werd er al over gesproken.

VVV’03 zou de eerste tegenstander van formaat zijn tijdens onze competitie.

En als je in de E kampioen wilt worden, moet je eigenlijk alles winnen want de concurrenten laten niet zo maar punten liggen.

Aangekomen op het sportcomplex van VVV’03 zat de sfeer er redelijk goed in. De jongens keken geconcentreerd en waren er met hun koppie allemaal bij. Al heerste er bij de begeleiding een kleine onrust. De hele week waren de trainingen matig en leek het net of de jongens totaal geen zin en spirit hadden om te voetballen. Tijdens de bespreking was het doodstil en werd er zeer aandachtig geluisterd naar wat de trainers te vertellen hadden. Eenmaal aan de warming up begonnen werden de trainers totaal verrast, er zat schwung in het spel en de gehele warming up zag er super uit.

Op het veld stonden de jongens klaar toen de scheids affloot om te beginnen en de toon werd meteen gezet. Max maakte een geweldige sleepbeweging en speelde 2 man uit waardoor hij Jessie 1 op 1 met zijn verdediger zetten, deze actie werd echter gekraakt. Direct werd er vanuit Jessie druk gezet en de hele ploeg schoof bij om gezamenlijk af te jagen. Het veldspel wat daar op volgde was oogstrelend, de bal werd schitterend rond getikt. Sommige toeschouwers en coaches beschreven het als het tikki takka wat Barcelona speelt.

Na 4 minuten brak Stijn door aan de linkerkant en zocht de 1 2 met Max. Na deze 1 2 kon Stijn vrij doorlopen en schoot Stijn goed en beheerst binnen.  Nog geen 3 minuten later was het de beurt aan Max om te scoren.

Stijn brak wederom door en gaf de bal beheerst aan Max. Max stond op een metertje of 15 klaar en schoot bekeken met binnenkant voet binnen. Na de 2-0 werd het pas echt genieten, er volgden golven van Blerickse aanvallen met als toppunt een aanval waarbij Blerick maar liefst 25 passes gaf voor dat er een schot volgde.

Halverwege de 1ste helft resulteerde dit in nog 2 Blerickse doelpunten.

De 1ste kwam op naam van Max. Na een weergaloze actie zocht hij de combinatie op met Stijn.

Stijn legde de bal terug op Morlaye die met een goede kaats Max in het midden vrij zette.

Max zocht daarna de 1 2 met Yassir waarna Max 1 op 1 de keeper poortte en de stand op 0-3 bracht

De 2de  kwam op naam van Stijn die in de diepte werd gestuurd door een ontketende max. Stijn schoof de bal keurig naast de keeper en het stond 0-4.

Er was soms zelfs ongeloof over hoe goed Blerick speelde, maar 1 minuut voor rust waren we op z’n minst gezegd niet attent. VVV’03 kon scoren vanuit een corner. Tijdens de pauze was het stil. Pieter was sprakeloos door het voetbal wat er gespeeld werd. Een rare gebeurtenis want trainer Pieter is eigenlijk nooit stil. De 2de helft was het spelbeeld anders, want na 1 minuut lag de bal alweer tegen de touwen. Na een verkeerde inspeel bal van Stijn(keeper de 2de helft) was het de rechtsbuiten van 03 die de bal koelbloedig in de korte hoek tikte. 03 was veel scherper de 2de helft ingegaan als Blerick. Het was moeilijk voetballen onder de druk maar we kwamen er nog wel onder uit. De 1ste mogelijkheid die we kregen werd gekraakt waarna een corner volgde. Senna die al weken als een huis staat te verdedigen sloot bij voor de corner. Senna, die boven iedereen uit torent met zijn 1.50 m kreeg de bal op zijn voorhoofd en kopte beheerst raak. Een mooie beloning voor zijn harde werken de afgelopen weken. Maar het was nog niet gedaan, het spel liep wat moeizamer maar Funske wist zo als zo vaak Jessie te bereiken. Jessie maakte een schitterend actie op links en kon na 4 man uitgespeeld te hebben Yassir bereiken, die als echte spits simpel het net liet bollen. 6-2 en de mannen vonden het nog niet genoeg. Vooral morlaye dacht: ’’och laat ik maar eens op avontuur gaan’’. Morlaye maakte een goede loop actie en Max gaf de bal diep waardoor Morlaye 1 op 1 met zijn directe tegenstander stond. Toen gebeurde er iets waar alle trainers verbaasd van stonden te kijken. Morlaye kapte de bal achter zijn standbeen opzij en liet z’n mannetje het bos inlopen, na deze actie scoorde hij met links. Morlaye normaal stijf rechts en met niet de allerbeste techniek maakt de 7-2, een weergaloos doelpunt met links waarbij de passeer beweging misschien wel de mooiste van de dag was. Maar Morlaye was nog niet klaar, na goed verdedigend werk van Senna, Rick en Nathan werd de bal ingeleverd bij Max. Max zag Morlaye op rechts helemaal vrij staan en gaf de bal af. Wederom maakte Morlaye een mooie actie over rechts een kon op het laatst Yassir bereiken, die voor de 2de keer koelbloedig en doeltreffend afrondde. 8-2. Een uitslag die staat als een huis, en dit tegen een van de concurrenten om de titel.

De trots van de trainers werd na de wedstrijd nog besproken en de jongens waren in extase na de overwinning.

Komende zaterdag de volgende wedstrijd en hopelijk weer 3 punten in onze zoektocht naar de titel. De eerste echte test: DIK GESLAAGD!