Vrijwilliger aan het woord ; Sjaak Baetsen

“Vrijwilliger aan het woord”

SV Blerick steunt enorm op haar vele vrijwilligers, van onze trainers tot aan het kantinepersoneel, iedereen draagt zijn steentje bij, en daar zijn we zeer trots op!

Deze rubriek geeft een kijkje in de werkzaamheden van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.

Vandaag is de eer gevallen op Sjaak Baetsen, momenteel actief als leider van het 2e elftal.

 

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…

Sjaak Baetsen: “Ik ben geboren en getogen op d’n Horsterwaeg in Blerick, ben net 58 jaar geworden en heb een 2 jaar oudere broer Ton. Als Project Manager Design & Development ben ik werkzaam bij Nedinsco. Al sinds 1982 ben ik samen met Angelique en we zijn in 1996 getrouwd. Samen hebben we 2 zoons die allebei in het tweede elftal van SVB voetballen: Mike 23 jaar (voetbalt ook soms in het eerste elftal) en Bjorn 21 jaar. Zoals gezegd ben ik opgegroeid op d’n Horsterwaeg in een grote vriendengroep van pakweg 15 man. Als vrienden hadden/hebben we 2 grote hobby’s: voetbal en vastelaovend. Over voetbal ga ik hieronder verder, nu eerst iets over mijn hobby vastelaovend. Vanaf mijn negende tot mijn achtiende ben ik bij de jeugcarnavalsvereiniging d’n Duikelaer geweest en ben daar later ook bestuurslid/voorzitter geweest tot vorig jaar. Vanaf mijn negentiende ben ik lid van carnavalsvereiniging d’n Duikelaer, o.a. als bestuurslid, spraekstalmeister van de Buutaovend, tig keer lid van de raod van elf, 4 keer adjudant en in 2019 de 66ste prins van d’n Duikelaer met Henk Gerrits en Piet Hendrix als adjudant. Waarin we ons als vriendengroep ook konden uitleven was het bouwen van de optochtwagen voor de Blerickse optocht van de Wortelepin. Al moet ik wel zeggen dat er veel avonden bij waren, waarin het bier rijkelijker vloeide dan de zweetdruppels. De zweetdruppels kwamen meestal pas in de laatste week, als er nog van alles afgewerkt moest worden. Vaak waren we pas zaterdagavond laat klaar voor de Blerickse optocht. Dit werd dan nog dusdanig gevierd, dat we ’s morgens brak aankwamen bij het schmienken.

Verder hebben we met onze vriendengroep in 1987 joekskapel Biestig Good opgericht. In de vastelaovesperiode maken we vastelaovesmuziek op d’n Horsterwaeg (receptie jeugprins en prins van d’n Duikelaer) en op andere vastelaovesballen en recepties, zelfs tot in Friesland toe. De laatste jaren spelen we ook bij de receptie van de jeugprins van de Graasvraeters van SVB, elk jaar weer een geslaagde avond. Als joekskapel zijn we ook buiten de vastelaovesperiode actief en zijn we elk jaar present bij de MA-run en de Venloop. Maar het hoogtepunt voor de joekskepel is toch wel het jaarlijkse weekendje wijnfeesten in Duitsland (en 2 keer Oostenrijk), wat we al vanaf 1992 op het programma hebben staan”.

 

  1. Vertel eens iets over je eigen voetbalverleden?

 

Ik ben rond mijn negende lid geworden van VCH, samen met mijn broer. De velden van VCH lagen toen nog op of langs het Sportpark ’t Saorbrook. Omdat er toen nog niet zoveel elftallen waren en ik 1 jaar ouder was dan de rest van mijn vriendengroep, stond ik in een elftal met jongens die zo’n 2 jaar ouder waren dan mij. Het tweede jaar kwamen ook mijn vrienden (de meesten zijn 1 jaar jonger dan ik) bij VCH en speelde ik met hen de daarop volgende jaren in de selectie tot en met de A1. Als mid-mid moest ik het meer hebben van mijn inzicht en techniek, en niet van mijn loopvermogen. Na de A1 heb ik een jaar in het tweede elftal van VCH gevoetbald. Daarna heb ik mij aangesloten bij mijn vrienden die een vriendenelftal waren begonnen (achteraf heb ik hier wel een beetje spijt van, aansluiten bij een vriendenelftal kan ook op latere leeftijd). Op een gegeven moment zijn we overgegaan naar de VCH veteranen. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik gestopt met voetballen vanwege een hardnekkige knieblessure. Alhoewel de VCH veteranen op dit moment niet meer bestaan, komen we wel met de groep twee keer per jaar bij elkaar voor een fietstocht met BBQ en een bierwandeltocht.

 

  1. Hoe is de overstap van VCH naar SVB gegaan en bevalt dat ook?

 

Toen Henk Gerrits, Bernd Rohwer en ik met onze kids voor de eerste keer bij SVB kwamen, werd er eerst  schertsend gezegd ’wat komme die van d’n Horsterwaeg heej doon?’. Gelukkig was dit niet serieus bedoeld, want we kenden veel mensen van SVB al vanuit middelbare school, uitgaan of ander verenigingsleven zoals de Wortelepin. Wisten jullie dat veel mensen van SVB ook lid zijn of zijn geweest van VCH? Zonder volledig te zijn, kan ik enkelen opnoemen; Paul Lenders, Pascal Bloemers, Luciano Candido, Jack Heumassej en volgens mij ook Ad Heumassej. Dus de overstap van VCH naar SVB was voor ons niet zo’n grote overstap, temeer als je het voetbalverenigingsleven leuk vindt. Op een gegeven moment heeft Ad Heumassej mij gevraagd om samen met hem leider te worden van de A2 van SVB. Vervolgens zijn we met de A2 doorgestroomd naar het tweede elftal van SVB met Scott Helmink als verzorger. SVB had immers geen tweede elftal en de bedoeling was/is om het niveau van het tweede elftal in de loop der jaren te verhogen om zodoende doorstromende jeugd een springplank naar het eerste elftal te verschaffen. Inmiddels is het niveau van het tweede elftal langzamerhand groeiende, te meer door de voetballessen van Ad Heumassej en Pascal Bloemers (dit jaar trainer van het tweede elftal). Wat ik zelf altijd belangrijk heb gevonden is de ‘derde helft’. Gelukkig zit dat bij het tweede elftal wel snor, blijven we met velen lang in de kantine hangen om zodoende ook het eerste elftal te supporteren. Wat dat betreft bevalt het me bij SVB uitstekend en hoop ik dat we weer met z’n allen op het voetbalveld (en in de kantine) kunnen staan.

 

Kom ik bij mijn nominatie voor de volgende vrijwilliger die in aanmerking komt voor de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’.

Ik nomineer Mikel Heumassej, (mede)leider van de JO17-2 en grondlegger en organisator van het HUMI Trading D, E en F toernooi en vraag hem antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…
  2. Vertel eens iets over je eigen voetbalverleden?
    3. Wat zijn je sterke punten als trainer en waar zou jij nog eens trainer willen zijn?

 

Namens SV Blerick willen we Sjaak graag hartelijk danken voor de medewerking aan deze rubriek, en zeker ook bedankt voor al je inzet voor de club!

 

Krijg jij na het lezen van dit stukje ook zin en energie om aan de slag te gaan als vrijwilliger binnen SV Blerick? Laat het dan weten via een mailtje naar jeugdbestuur@svblerick.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

 

 

 

You may also like...