Vrijwilliger aan het woord : Rob Imming

“Vrijwilliger aan het woord”

SV Blerick steunt enorm op haar vele vrijwilligers, van onze trainers tot aan het kantinepersoneel, iedereen draagt zijn steentje bij, en daar zijn we zeer trots op!

Deze rubriek geeft een kijkje in de werkzaamheden van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.

Vandaag is de eer gevallen op Rob Imming, momenteel actief als voorzitter bij de Veteranen.

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…

Rob Imming: “Ik ben 51 jaar geleden geboren in Sevenum. Mijn vader was Geert Imming en mijn moeder is Toos Imming-van Beek. Ik ben enigst kind en dat vind ik eigenlijk wel prima. In 2004 ben ik getrouwd met Stella en wij hebben twee, meestal, lieve dochters: Kristi van 15 jaar en Isa van 13 jaar. Ik heb een bedrijf in Horecabenodigdheden en grootkeukenapparatuur. Dit is heel breed: van theelepeltjes tot complete keukens”.

 

  1. Vertel eens iets over je eigen voetbalverleden?

Mijn voetbalverleden is begonnen in Sevenum bij de plaatselijke club Sparta 18. Hier hadden ze als een van de eerste verenigingen al iets voor de F-jes opgezet. Op mijn tiende wonnen wij met Sparta D1 van SVB D1! Een paar maanden later had mijn vader contractbesprekingen bij SVB: hij werd de nieuwe linksbuiten bij de Veteranen en ik begon bij de D6 van SVB. Omdat wij zo’n goede spelersmakelaar hadden, kon er ook verhuisd worden naar de Averbodestraat te Blerick.

Daarna doorliep ik de hele jeugd in de selectieteams van SVB. Wij hadden de grootste achterhoede van Nederland in de A1 met allemaal jongens over de 190 cm: Jack van de Heuvel, de gebroeders Hoeben, Marc Stegmeijer en ik.

Bij de senioren heb ik de meeste wedstrijden in het tweede van SVB gespeeld met o.a. Wil Nabben, Roland Theunissen, Eddy Willemsen, Marcel Camps en Plum. Wij speelden toen op het hoogste niveau en moesten bij iedere uitwedstrijd in alle vroegte naar het zuiden. Dat was altijd wel lekker, vanuit de Yellow zo het busje in en dan een uurtje bijkomen. In het derde (met o.a. Perry van de Riet, Mike Lucker), vierde en later zesde (met o.a. André Wagemans, Gebroeders Heumassej, Pieter Janssen, Jos Langen, Gé Geraedts, Frank Holla) heb ik ook nog gespeeld. Tussendoor heb ik wat jaartjes bij de buren, bij HBSV gespeeld, wat ook een mooie tijd was, vooral onder leiding van Jeu Heger.

Nu speel ik op zaterdag mijn wedstrijdjes bij de Veteranen. We hebben in 2013 wat voetballers gevraagd om de Veteranen van SVB weer nieuw leven in te blazen. Er werden al een paar jaar geen wedstrijden meer gespeeld. In 2014 zijn we weer begonnen met wedstrijden te spelen en in de loop der jaren zijn de veteranen de snelst groeiende tak van SVB geworden, met op dit moment 63 leden. Niet iedereen is nog actief op het veld, maar we hebben ook allerlei leuke activiteiten zoals een toernooi, een fietstocht, de familiedag op de woensdag voor Hemelvaart en een eigen jaarvergadering. Van deze mooie club, die natuurlijk heel nauw samenwerkt met SVB, mag ik mij voorzitter noemen.

Bij diverse jeugdteams van SVB ben ik leider geweest. Aangezien ik graag als jeugdtrainer aan de slag wilde, ben ik mijn JVT diploma gaan halen. Mijn eerste team dat ik getraind heb, was de D1 waar ook Boy Seijkens (inmiddels ook Veteraan) in zat. Daarna heb ik twee jaar de B1 getraind op het hoogste niveau, waar wij als 5de achter de BVO’s kwamen. Hierna heb ik de B1 en twee jaar de A1 van HBSV getraind met onder andere Ruud Helmers en Joost van Gent (Veteranen).

 

  1. Zwart / Wit, Groen / Wit of Oranje / Groen?

De laatste vraag van Maurice was zwart/ wit, groen/ wit of oranje/ groen. Hiermee bedoelt Maurice dat ik een keuze moet maken uit de diverse clubs/ verengingen waar ik bij zit. Ik zal de lijst van clubs/ verenigingen waar ik bij zit compleet maken:

Te beginnen met de Waazelvotte. Deze groep loopt al 16 jaar met de Blerickse optocht mee. Hier mag ik ook voorzitter spelen met in het bestuur aan mijn zijden Roel Dirkx en Dimitri Peeters (beide Veteranen). De Bliërickse Blaage die het Oktoberfest van Blerick organiseren. Onze club van 10 rasechte SVB’ers, van wie het merendeel ook bij de Veteranen zit. Onze kaartclub KC Swaree waar iedere twee weken gerikt wordt om de felbegeerde trofee. Vriendengroep Zooitje Ongeregeld met o.a. oude SVB coryfeeën René Bosman, Ronald van Wieringen, Erick van der Weijden, Fred Spijksma, Marc Verheyden, Michael Koninkxs en Guus Michels. Vriendengroep De Köp met o.a. Johnnie Deenen (Veteraan) met wie we normaal gesproken nu een weekendje weg zouden zijn. HBSV waar ik ook al iets van 25 jaar lid van ben. De Wortelepin waar ik reeds 17 jaar bij de Raod van 11 zit en ik in 2017 de rol van prins mocht vervullen. Hierdoor ben ik ook bij de Ald Prinse gekomen waar bijvoorbeeld ook Roy Peeters en Eric Knorr (Veteranen) bij zitten. De VAPA is ook nog een mooi clubje. Bij zaalvoetbalclub Stip wordt iedere twee weken in de zaal gevoetbald.

Mijn dochters hockeyen allebei bij Delta Venlo. Hier heb ik ook wat jaartjes gecoacht en nu speel ik ook nog trainertje bij Isa’s team. Dat zijn best wat clubs/ verenigingen, maar het zwart/ wit van ons aller SVB waar ik dus al meer dan 40 jaar lid van ben, staat bij mij nog altijd op nummer 1! Ik hoop dat ik nog heel wat jaartjes op het veld rond mag lopen, het liefst als voetballer en misschien nog eens als trainer. Als dit niet meer mogelijk is, hoop ik dat ik nog leuke dingen bij de Veteranen mag beleven en bij SVB nog vrijwilligerswerk mag doen.

 

Kom ik bij mijn nominatie voor de volgende vrijwilliger die in aanmerking komt voor de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’.

Ik nomineer Sjaak Baetsen, leider van het tweede elftal bij SV Blerick en vraag hem antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…
  2. Vertel eens iets over je eigen voetbalverleden?
    3. Hoe is de overstap van VCH naar SVB gegaan en bevalt dat ook?

Namens SV Blerick willen we Rob graag hartelijk danken voor de medewerking aan deze rubriek, en zeker ook bedankt voor al je inzet voor de club!

Krijg jij na het lezen van dit stukje ook zin en energie om aan de slag te gaan als vrijwilliger binnen SV Blerick? Laat het dan weten via een mailtje naar jeugdbestuur@svblerick.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

 

 

 

You may also like...