Vrijwilliger aan het woord ; Mikel Heumassej

“Vrijwilliger aan het woord”

 

SV Blerick steunt enorm op haar vele vrijwilligers, van onze trainers tot aan het kantinepersoneel, iedereen draagt zijn steentje bij, en daar zijn we zeer trots op!

Deze rubriek geeft een kijkje in de werkzaamheden van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.

Vandaag is de eer gevallen op Mikel Heumassej, momenteel actief als (mede)leider van de JO17-2 en grondlegger en organisator van het HUMI Trading D, E en F toernooi.

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…

 

Mikel Heumassej: “Ik ben Mikel Heumassej (zoon van Bram en Joke Heumassej), getrouwd met Evelyn en we hebben samen 3 geweldige zonen, te weten: Noah (20 jaar), Quinn (18 jaar) en onze laatste telg Dani (15 jaar). We wonen in het centrum van Blerick waar het goed vertoeven is. Doordeweeks en tijdens kantooruren ben ik vooral op het stadskantoor Venlo te vinden waar ik noeste arbeid verricht als adviseur Levenszaken (in de volksmond beter bekend bij “Burgerzaken”)”.

 

  1. Vertel eens iets over je eigen voetbalverleden?

 

Omdat ik in Blerick ben geboren en getogen is de stap om bij SV Blerick te gaan voetballen zeer klein. Ik ben op een “toen” zeer jeugdige leeftijd gestart bij SV Blerick en ik meen toen de E2. We speelden destijds 11 tegen 11 op een groot veld. Ik keek vroeger echt uit naar de trainingen en de wedstrijden en stond voetballen bij mij op de eerste plaats. Ik heb hier ook veel voetbalvrienden aan overgehouden. Het gaat wat te ver om iedereen te benoemen maar het ontstaan van de  “Blierickse Blaage” heeft dankzij SVB het levenslicht gezien weliswaar tientallen jaren later.
Als jeugdvoetballer heb ik veel bekende trainers gehad en geregeld een kampioenschap gevierd. Het resulteerde zelfs dat we in de A1 in de voor het eerst opgezette coca cola jeugdcompetitie mochten starten. Buiten Venray A1 en SVB A1 speelden we alleen tegen betaalde clubs, zoals VVV, Fortuna, MVV, PSV, NEC, etc. Onze eerste wedstrijd was thuis tegen VVV A1 en er waren meer dan 1000 bezoekers getuigen van deze wedstrijd (dat is in deze tijd ondenkbaar).  Omdat we toch in een zo’n belangrijke competitie speelden werd ook niet de minste trainer voor de groep gezet. Een coryfee van VVV, en dat was niet minder dan Jacques Hermans.  Het was een periode om niet te vergeten. Later werd Jacques ook de trainer van SVB 1 waar ik ook jaren in heb gespeeld als spits of als rechts- of linksbuiten.
Na SVB hebben we (Pieter Janssen, Marc Orval en ik) nog een uitstapje gemaakt naar Duitsland en speelden we 1 seizoen bij SUS Schaag. Niet omdat het een sportieve uitdaging was maar omdat er toch een leuke vergoeding tegenover stond en dat ook nog in Duitse marken 😊. Helaas, had dit ook een keerzijde aangezien het voetbalplezier hier toch onder te lijden had (en wellicht dat het nachtleven hier ook debet aan was). Na Duitsland heb ik nog 2 seizoenen bij VVV’03 gespeeld  en waren we zelfs tegenstander van SVB ……hoe mooi is het dan om de winnende goal te maken…..
Uiteindelijk ben ik weer teruggegaan naar het oude nest SVB en ben ik samen met mijn broers Jack en Ad gaan voetballen. Het was een bijzonder goed team met allemaal oude cracks, te weten, Henk Rutten, Frank Holla, Ge Geraedts, Fred Verhaegh, Pieter Janssen, Peter Kanters, Andre Wagemans, (grensrechter Jos Wagemans), Jos Lange, Plum Verleun,  etc. We speelden toen in de 1ste reserve klasse en daar deden we het niet onverdienstelijk.

 

  1. Wat zijn je sterke punten als trainer en waar zou jij nog eens trainer willen zijn?

 

Vanwege de slijtage in mijn knie is mijn carrière als trainer in een stroomversnelling gekomen. Voorheen heb ik teams getraind waar mijn zonen in voetbalden en daar is de liefde voor het vak ontstaan. Omdat de doctor het niet meer verstandig vond om actief te voetballen heb ik een cursus TC3 bij de KNVB gevolgd. Na het behalen van het diploma werd Leon Theuws trainer van het 1ste en ben ik trainer van het 2e geworden. Het was een enerverende periode waar ik veel heb geleerd en de doelstelling van de club (niet degraderen) vroegtijdig heb gehaald. Vervolgens ben ik 3 seizoenen hoofd TC is geweest van SVB en heb ik daarna nog 3 seizoenen  RKDSO (5e klasse) getraind en nu ben ik bezig aan het 2e seizoen bij America (4e klasse). Helaas, gooit de corona behoorlijk wat roet in het eten en heeft de corona het voetballen letterlijk en figuurlijk stilgelegd. Ik hoop dat dit bij clubs, spelers, trainers, vrijwilligers géén gevolgen heeft echter vrees ik het ergste.
Nu dan toch maar een reactie op de laatste vraag:
Ik hou net zoals iedere voetbal liefhebber van verzorgd voetbal. Het liefst met 3 spitsen, veel beweging, hoog baltempo, scorend vermogen, continue in balbezit maar dat is in alleen in een ideale voetbalwereld. Dat betekent dat ik buiten verzorgd voetbal het niet schuw om punten te stelen en dan zijn alle middelen geoorloofd (binnen de voetbalgrenzen) om je doel als team te bereiken. Voor mij als trainer is het belangrijk dat een speler zich niet alleen individueel verbetert maar ook beseft dat hij onderdeel is van een team. Dat het behalen van successen alleen tot stand kan komen door samen te werken. Een van de sterke punten is dat ik als trainer een positieve bijdrage lever aan de ontwikkeling van een speler maar dat het teambelang niet uit het oog wordt verloren. Dat succes niet uit de lucht komt vallen maar dat je er wel voor moet werken.
Waar ik nog eens trainer van zou willen zijn?
Ik heb geen speciale wens om bij een bepaalde club trainer te willen zijn. Het enige wat ik belangrijk vind is dat je met een groep naar een bepaald doel kunt werken. Bij een vereniging die een goede mix junioren en senioren in huis heeft, zoals bij SVB 😊. Zodat je in lengte van dagen door kunt selecteren met je eigen jeugd die ambitieus en leergierig is. Vandaar dat ik ook echt een voorstander ben van een goede jeugdopleiding. Wie weet wat de toekomst nog zal brengen maar als ik zo naar SVB kijk staat er wel een gezonde club met een mooie toekomst zowel prestatief als recreatief. Dat kan alleen als je terug kunt vallen op leden, trainers en vrijwilligers die het belang van de club omarmen.

 

Kom ik bij mijn nominatie voor de volgende vrijwilliger die in aanmerking komt voor de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’.

Ik nomineer Pieter Janssen, momenteel actief als lid van de TC en tevens ook als leider van het 1e elftal  en vraag hem antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…
  2. Vertel eens iets over je eigen voetbalverleden met anekdotes die je kunt en mag delen 😊
    3. Hoe zie jij SVB over 5 of misschien 10 jaar, misschien nog tips/suggesties?

Namens SV Blerick willen we Mikel graag hartelijk danken voor de medewerking aan deze rubriek, en zeker ook bedankt voor al je inzet voor de club!

 

Krijg jij na het lezen van dit stukje ook zin en energie om aan de slag te gaan als vrijwilliger binnen SV Blerick? Laat het dan weten via een mailtje naar jeugdbestuur@svblerick.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

 

 

 

You may also like...