Vrijwilliger aan het woord ; Lars den Hartigh

 

“Vrijwilliger aan het woord”

SV Blerick steunt enorm op haar vele vrijwilligers, van onze trainers tot aan het kantinepersoneel, iedereen draagt zijn steentje bij, en daar zijn we zeer trots op!

Deze rubriek geeft een kijkje in de werkzaamheden van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.

Vandaag is de eer gevallen op Lars den Hartigh, jeugdtrainer van de JO15-1, begeleider SVB-jeugdkamp en actief speler van het 2e elftal.

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…

Lars den Hartigh: “Beste lezers van deze leuke rubriek. Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Lars den Hartigh en ben ondertussen 24 jaar jong. Ondertussen heb ik al 2 jaar een relatie met Kim Holla, maar ben wel nog thuiswonend bij mijn ouders in Blerick. In het dagelijks leven ben ik nog student en verdien ik bij Frost Service Venlo mijn centen als logistiek medewerker. Dit is allemaal leuk en aardig om te doen, maar bij ons thuis staat SVB toch wel redelijk centraal. Marijn, mijn jongere broertje is speler van de JO19-1 en is zo af en toe trainer of leider bij een elftal. Lotte, mijn ‘’kleine’’ zusje is actief bij de commissie die gaat over het toptoernooi. Peter, mijn vader, heeft al verschillende functies gehad binnen de club, maar is nu nog actief in de Technische commissie van de club en Susan, mijn moeder, heeft  zelf bij SVB gevoetbald en in het jeugdbestuur gezeten. Ze is altijd bereid ergens te helpen. Dan kan ik natuurlijk niet achter blijven. Zelf heb ik ook aardig wat functies bij de club. Mijn hoofdtaak is het trainen van de JO15-1. Daar zo meer over. Naast mijn functie als trainer ben ik een van de personen die het SVB-kamp jaarlijks uitzet en bedenkt. Ook ben ik nog beschikbaar als scheidsrechter op toernooien of als begeleider van een BVO op ons toptoernooi. En tot slot ben ik naast deze taken ook nog speler van het 2de elftal bij SVB. Een hele hoop, maar als je niet stil kan zitten dan zul je iets moeten.”

  1. Hoe ben je trainer geworden bij SVB en wat zijn je ambities?

Toen op het Blariacum de sportklas ontstond was ik meteen verkocht. Ik vond dit zo leuk dat ik besloot iets in de sport te willen gaan doen. Toen mijn ouders vroegen of ik bij SVB de mini’s wilden gaan doen heb ik dan ook meteen ja opgezegd. Op mijn 14de ging ik de kleine grote mannen training geven i.p.v. werken op zaterdagochtend. Toen de lichting overging na de F’jes werd ik gevraagd door Pieter Janssen en Tom Steenhuis om samen met hen een team te begeleiden. Natuurlijk kon ik dit niet afslaan en gingen we met de jongens week in week uit op pad. Nu bleek dat dit best een aardige lichting was en er ook nog voetbal in zat. Uiteindelijk werd op het grote veld de lichting samengevoegd met de lichting van John Janssen. Na 1 jaar John als hoofdtrainer werd mij in 2018 gevraagd of ik niet hoofdtrainer wilden worden van de JO13-1. Na lang wikken en wegen heb ik ja gezegd, want als 21-jarige een groep pubers trainen was nog wel een dingetje. Samen heb ik met John en Marc Stoffels een fantastisch jaar gehad. Het jaar waarin we zowel de halve finale haalden van de KNVB-beker en gelijk speelden tegen VVV-Venlo, werd afgesloten met een kampioenschap in de hoofdklasse. Vorig jaar ging ik met de jongens mee over naar de JO15-1 en speelden wederom voor het kampioenschap. De laatste speeldag werd beslissend, zeker 200 man publiek zagen hoe we helaas 1-1 maakten en bleven steken op een 2de plek.

Jaar 3 is ingegaan en nu is het vooruit kijken naar de toekomst. Dit jaar is sowieso al een raar jaar, maar ook omdat ik zeker een stap wil maken in het trainer zijn. Een trainersdiploma komt er zeker, maar eerst mijn opleiding afmaken. Daarna kijken we wat de toekomst brengt als trainer. Maar die toekomst als trainer die komt er zeker wel ergens.

  1. Vertel eens iets over je eigen voetbalverleden?

 

In het jaar 2000 zou er bij SVB op zaterdag kaboutervoetbal plaatsvinden. Dit ging niet door en zo begon ik op mijn 4de in de F’jes te voetballen. Na heel wat jaren in de jeugdtijd kwam ik in de B en daar viel veel op de juiste plaats. Samen met veel jongens waar ik nu nog mee samen speel werden we in het 2de jaar B2 kampioen op ons eigen hoofdveld. Hierbij mocht ikzelf aantekenen voor de eerste 2 doelpunten. Als jeugdspeler is de JO19 het laatste hoofdstuk. Het laatste jaar is dan ook best wel raar. Het laatste jaar tegen leeftijdsgenoten en vaak het laatste jaar dat je allemaal samen speelt. Zo was dit ook voor Blerick A2 op dat moment. Een paar gingen studeren, weer anderen wilden in een vriendenteam spelen en ik wilde graag naar de selectie. We wisten dan ook dat dit het jaar was om nog een keer kampioen te worden. Met een klinkend seizoen waar we alles wonnen werden we dan ook kampioen. En mooi afscheid van de jeugd van SVB en van de meeste jongens waar ik toch zeker 6 jaar mee heb samen gespeeld. Na dit jaar kwam ik bij Fred Verhaag in het 2de. Hier vormde ik samen met 18 andere spelers het team en bleven we in de nacompetitie overeind en zou Blerick 2 in de 3de klasse blijven. Na een zomer waar veel spelers weggingen en Blerick geen fatsoenlijk 2de elftal meer op de been kreeg heb ik een jaar bij Blerick 6 gespeeld om zo in ieder geval actief te blijven.

Toen kwam het leukste avontuur tot nu toe. Blerick A2, waar veel vrienden in voetbalden, zou onder leiding van Ad Heumassej weer een nieuwe start gaan maken als Blerick 2. Zo speelden we met allemaal jongens van SVB in de reserve 5de klasse, maar dit mocht de pret niet drukken. Iedere week wordt er volle bak getraind. Ondertussen is dit jaar 4 en is Blerick 2 weer een elftal waar spelers doorstromen vanuit de jeugd. We spelen in de reserve 4de Klasse en deden het dit jaar naar behoren en zouden zeker meedoen om de titel. Hopelijk heeft de toekomst nog veel mooie dingen in het vooruitzicht en kunnen we snel weer voetballen, want van al dat stil zitten worden we zeker niet beter!

Kom ik bij mijn nominatie voor de volgende vrijwilliger die in aanmerking komt voor de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’.

Ik nomineer Ad Heumassej, leider van het 2e elftal vraag hem antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. Een kleine voorstelling over jezelf…
  2. Vertel eens iets over je eigen voetbalverleden?
  3. Hoe waren je jaren als trainer van Blerick 2 en wat zijn je herinneringen hieraan?

Namens SV Blerick willen we Lars graag hartelijk danken voor de medewerking aan deze rubriek, en zeker ook bedankt voor al je inzet voor de club!

Krijg jij na het lezen van dit stukje ook zin en energie om aan de slag te gaan als vrijwilliger binnen SV Blerick? Laat het dan weten via een mailtje naar jeugdbestuur@svblerick.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

 

 

 

You may also like...