Vrijwiligger aan het woord ; Michel Wijlaars

“Vrijwilliger aan het woord”

SV Blerick steunt enorm op haar vele vrijwilligers, van onze trainers tot aan het kantinepersoneel, iedereen draagt zijn steentje bij, en daar zijn we zeer trots op!
Deze rubriek geeft een kijkje in de werkzaamheden van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.
Vandaag niemand minder dan Michel Wijlaars, trainer/leider van de MO12-4, een compleet meiden team binnen onze jeugdafdeling.

1. Een kleine voorstelling over jezelf…

Michel Wijlaars: “Ik ben vader van 2 kinderen Indy & Django (die ook tot het Super Voetbal Blerick bataljon behoren ;)). Ik ben hedendaags als bestuurder actief bij het Fort Museum Venlo op het Kazereneterrein. De lokale geschiedkunde heeft mij gegrepen en om te mogen puzzelen met oeroude steenfragmenten is echt een eer voor mij! Ik heb de overstap gemaakt van handbal naar voetbal(onder druk van grote broer Vincent) en ben in het tweede jaar van de C halverwege het seizoen ingestapt. Mijn beste jaar dat weet ik nog wel. Ik kwam in de spits en mocht 33 doelpunten op mijn conto schrijven. Dat beloofde veel. De overstap leek onlogisch, maar eigenlijk deed ik al jaren niks anders dan voetballen op straat. Als ‘trainer’ van Boy Seijkens was ik onder andere veel in de Hoekstraat te vinden, haha. Ik heb vervolgens de selectie-elftallen doorlopen als spits en mag best zeggen niet onverdienstelijk. De lichting destijds was simpelweg erg goed en we wonnen eigenlijk alles jaar na jaar. En als spits mocht ik dan ook als topscorer acteren op de velden, haha! Heb er helaas geen overzicht van, maar ik weet dat we zelfs(ik dacht de B1) 4de of 5de werden NA het rijtje profclubs. Een overwinning bij Roda JC kan ik me nog heugen. Mooie tijden! Hedendaags ben ik actief als trainer in de jeugd. De teams van mijn kinderen welteverstaan en af en toe wat hand- en spandiensten.”

2. Hoe belangrijk zijn voetbal, SVB en muziek voor jou?

Voetbal en SVB zijn een onderdeel van mijn leven geworden en ik durf inmiddels zelfs te spreken van een zwart/wit hart. Kan eigenlijk ook niet anders. In de tijd dat SvB nog de grootste club van Noord-Limburg was, valt er niks te klagen als het gaat om de goede begeleiding en als je blijft winnen spreekt dat ook voor zich. Ook de kantine was altijd goed gevuld en daar hebben we dan ook behoorlijk wat 3de helften gezeten. Vooral de latere jaren bij het vriendenteam van De Treffers was dit levensgevaarlijk.
Muziek is wat ik verder graag doe en is dan ook heel belangrijk in mijn leven. Ben mede-oprichter van Neet oét Lottum en ook daar zat het windje mee. 14/15 jaar door heel het land getrokken met de hoop van de muziek te kunnen leven. Echter dat is net niet gelukt. Ik ben zo’n 10 jaar gitaardocent geweest met mijn eigen cursus en ook mijn werk was muziek gerelateerd. Momenteel ben ik actief bij de band ’18 Till We Die’. Dit is een Tribute to Bryan Adams. Een coverband van deze artiest, maar dan wel zo goed mogelijk nagespeeld. Hopelijk komen er weer goede tijden en kunnen we binnenkort weer de planken op!

3. Ik kwam langs lopen terwijl jij jouw elftal aan het trainen was en heb geruime tijd naar jouw trainingen gekeken, wat me opviel was: je hebt geen selectie-elftal onder jouw hoede en toch straalt de training zoals jij hem geeft plezier uit; kinderen hebben plezier en ook zie
ik dat kinderen worden uitgedaagd iets te leren. Wat is het geheim van jou als trainer?

Het geheim als trainer? Heftige woorden zeg Paul. Ik ben nogal verbaal actief in mijn trainingen en blijf de kinderen pushen om mee te doen en beter te worden. Dit staat trouwens buiten het feit dat ik geen selectie-elftallen coach tot dusver. Ik motiveer kinderen graag en waarschijnlijk omdat ik dat zelf ook nog ben, is er meestal wel een click met de kids. Juist de minder goede spelers verdienen extra aandacht en om daar een leuk en hecht team van te maken dat echt voetbal laat zien(gebaseerd op het hele team!), vind ik een toffe uitdaging. Bovendien lopen er heel wat talenten rond in de lagere elftallen en ik hoop dat in de toekomst deze wat meer kansen krijgen binnen de club.
PS. Ik moet bekennen dat onze voorzitter als scout best wel wat impact heeft gemaakt haha!

Kom ik bij mijn nominatie voor de volgende vrijwilliger die in aanmerking komt voor de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’.
Ik nomineer Demise Bouten, jeugdtrainer/leider bij de JO15-2 en vraag hem antwoord te geven op de volgende vragen:
1. Een kleine voorstelling over jezelf…
2. Hoe zit het met jou als het gaat om SVB, maar ook muziek?
3. Vertel eens wat over de vruchtbare jaren bij De Treffers?

Namens SV Blerick willen we Michel graag hartelijk danken voor de medewerking aan deze rubriek, en zeker ook bedankt voor al je inzet voor de club!

Krijg jij na het lezen van dit stukje ook zin en energie om aan de slag te gaan als vrijwilliger binnen SV Blerick? Laat het dan weten via een mailtje naar jeugdbestuur@svblerick.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

You may also like...