Laar D1 – Blerick D1 1 – 2

Zaterdag 6 september, de eerste competitiewedstrijd, uit tegen Laar D1, staat op het programma. Het eerste serieuze werk. We begonnen al direct met een tegenvaller, Emre had zijn enkel verzwikt op school en kon derhalve niet spelen. We vertrokken dus met 12 spelers naar Weert. Daar aangekomen moesten we lang wachten op een lokaal wat de voorbereiding verstoorde. Iets later dan gepland begon om 11.10 uur de wedstrijd. We speelden wat onrustig maar waren de betere wat niet direct resulteerde in kansen. Verdedigend hadden we alles onder controle. Gaandeweg kregen we meer vat op het spel en enkele minuten voor rust dook Glaucio, na sterk doorzetten, plotseling op voor de keeper van Laar en liet deze kansloos, 0-1. Enkele minuten later was het weer raak, na een mooie 1-2 tussen Glaucio en Marijn, die Glaucio mooi voor de keeper vrij zette ronde onze spits koelbloedig af, 0-2. Rust. Rayan verving Luca S. Laar kwam gedreven uit de startblokken en zetten ons onder druk. Met name fysiek schakelden ze een tandje bij en wij konden hierin niet mee waardoor we terug werden gedrukt. Het spel werd steeds onrustiger en we vergaten te voetballen. Echte kansen leverde dit echter niet op, tot 10 minuten voor het einde. Een scrimmage voor onze goal, de bal werd niet goed weggewerkt en plotseling lag de bal in het net. Tom, die niet geheel fit aan de wedstrijd begin moest de strijd staken. Zijn plaats werd ingenomen door luca S en na wat omzettingen ging de wedstrijd verder. Het was nog af en toe billen knijpen maar plots was daar het verlossende eindsignaal. 3 punten, op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Budel D1.