SVB ook volgend seizoen actief in 3e klasse na knappe winst op Laar ( 3-1 )

Blerick heeft zich afgelopen zondag een na een lang en zwaar seizoen op knappe wijze weten te handhaven in de derde klasse.

Na de laatste nederlaag tegen Baarlo waren de mannen van Roy Schijven veroordeeld  tot het spelen van maximaal drie finales.  De wedstrijden tegen de Brabantse vierde klassers  SSE en en Bavos werden in winst omgezet ( 2-0 ) en ( 3-1 ) en met Laar volgde een grote bekende in de finale. Na een echte thriller werd ook Laar middels doelpunten van Appie Boulhri, Dennis Meho en de pas 16 jarige B speler  Ibrahim Sezer aan de zegekar gebonden en was handhaving een feit.

Bij Blerick wist iedereen dat het een pittig seizoen zou gaan worden. Bouwen aan een nieuwe ploeg is niet makkelijk zeker in een klasse waar de meeste teams al jarenlang in dezelfde samenstelling spelen. Daarnaast moesten veel A spelers vroegtijdig  doorgeschoven worden waardoor er vaak wel een heel jeugdig team in het veld stond.

De eerste seizoenshelft was lastig. De jonge groep moest zich snel aanpassen want veel  tijd krijg je niet op dit niveau. Met een gemiddelde van drie tegendoelpunten in de eerste 15 wedstrijden was duidelijk dat er met name in verdedigend opzicht werk aan de winkel was. Gelukkig werd A1 trainer Gary Roumimper bereidt gevonden de ploeg te komen versterken.

Meteen was er meer rust in de ploeg en duidelijk was ook  dat er elke week meer vertrouwen in het elftal kwam  waardoor wedstrijden werden gewonnen en  SVB weer volop mee ging doen voor rechtstreekse handhaving.

Uiteindelijk waren de 26 behaalde punten net niet voldoende en moest de ploeg op basis van een slechter doelsaldo toch nog de nacompetitie in.

Die werd middels een prima drieluik perfect afgesloten.  Maar de grootste winst van dit seizoen is dat SVB  enorm veel talent  in huis heeft.  Op zo’n 10 jeugdspelers is dit seizoen een beroep gedaan en we mogen wel zeggen met succes.  Gedurende het seizoen zag je de jongere spelers groeien in hun ontwikkeling en dat geeft veel vertrouwen voor de komende jaren.

In deze groep zit nog zo ontzettend veel rek !

En voor SVB geldt zeker ; Wie de jeugd  heeft……heeft de toekomst.

Volgend jaar wordt de derde klasse wel zeer interessant. Met Sportclub Irene en FCV  er bij is zo’n beetje elke wedstrijd een derby. Hopelijk komt het publiek dan in net zo’n  grote getale als afgelopen zondag in Helden want de SVB supporters waren daar dik in de meerderheid en zeer luidruchtig aanwezig. Die steun heeft deze groep zeker verdiend.