Sterk Blerick wint van Mierlo Hout : 3-0

De weergoden leken nog roet in het eten te gaan gooien maar uiteindelijk ging de wedstrijd tussen SVB en Mierlo-Hout gewoon door. Klokslag half drie trapte Mierlo Hout af voor een ultieme poging nog bij SVB in de buurt te komen.  SVB stond aan de aftrap met het idee om verder afstand te nemen van Mierlo Hout om zo snel mogelijk in veilige haven te komen.

Jeffrey Böhmers

Mierlo Hout opende sterk en kreeg al na een kleine minuut een dot van een kans. Echter vond de spits doelman Frank Decker op zijn weg. De Helmondenaren kregen het iniitatief van SVB maar wisten zich daar geen raad mee. Het vele balbezit werd slordig benut al kwam dit ook door het goede verdedigen van SVB. Het team van trainer Roy Schijven staat na de winterstop goed gepositioneerd en wacht tot de kansen zich voor doen en slaat dan toe. Zo ook deze middag. Youssef Bahari onderschepte op het middenveld te bal en zetten met een steekpass  Jeffrey Böhmers alleen voor de keeper.  Böhmers faalde niet en ronde op magistrale wijze af. Na een kleine half uur werd de score verdubbeld. Opnieuw was het Böhmers die met een goede actie zijn man passeerde en de bal terug legde op Paul van Liempd.  Deze draaide zich vrij en schoot uit de draai in de verre hoek de 2-0 binnen. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust probeerde Mierlo-Hout het lange tijd nog wel maar echt gevaarlijk werd het niet. Aan de andere kant loerde SVB op de counter en was het wederom in de luxe om twee spelers te laten debuteren uit de B jeugd namelijk Quinny Desar en Brian Schell. Brian Schell was nog belangrijk bij het slotakkoord van de wedstrijd. Met een goede actie op rechts zetten hij van Liempd alleen voor de keeper. Met een snoeiharde knal tekende  hij voor het slotakkoord, 3-0.

Paul van Liempd

Een goede overwinning voor SVB dat nog een aantal punten nodig heeft om zich ook volgend jaar weer tweede klasser te mogen noemen. Gezien het spelbeeld van de laatste weken moet dat helemaal goed gaan komen echter zijn we er nog lang niet. Volgende week met de Venloop gaat de ploeg op bezoek bij het hooggeklasseerde Veritas. De eerste wedstrijd in Blerick eindigden in een onverdiende overwinning 3-4 voor Veritas. Genoeg om voor de spelen volgende week in Neerritter. Aftrap 14:30 uur.