Someren D1 – Blerick D1 1-3

Vandaag stond weer de eerste competitiewedstrijd na de winter op het programma. We moesten uit tegen Someren D1. Een fysiek sterke ploeg met enkele goede voetballers. We gingen met 12 man op pad. Sjoerd is helaas geveld door de ziekte van Pfeiffer.  

De trainer had besloten om het team iets om te gooien waardoor we, als alles goed zou uitpakken, meer druk naar voren kunnen zetten. Met Gylvano als mid-mid, waardoor Kevin door kon schuiven naar de aanval, begonnen we de wedstrijd. Beide teams gingen er stevig tegenaan en de wedstrijd ging gelijk op. Rond de 15 minuut werd wat knullig verdedigen en een bal die niet goed door Quinn werd verwerkt, afgestraft door een fel Someren, 1-0. Someren pakte het heft in handen en Blerick werd terug gedrukt, maar bleef gevaarlijk door enkele goede en snelle tegenstoten. Na 2 goed kansen van Someren, 1 knap gered door Quinn, die zich goed herstelde van zijn zwak begin en 1 keer werden we gered door de lat, kwam Blerick weer terug in de wedstrijd. Een mooie aanval opgezet door Glaucio en Kevin ging laatstgenoemde sterk door. Hij drong het strafschopgebied in waar hij vervolgens onderuit werd gehaald. Penalty. Deze werd beheerst ingeschoten door Narjiss, 1-1. Sam viel daarna uit na een flinke botsing. Wesley nam zijn plaats in. 

Rust. De Trainer zette nog de puntjes op de i en gaf nog wat aanwijzigingen. Blerick starte de 2de helft sterk, wat resulteerde in veel balbezit maar geen echte kansen. Someren wist zich weer onder de druk uit te voetballen. Het spel golfde daarna op en neer. Tot de 45ste minuut. Na een snelle aanval van Blerick kwam Glaucio in balbezit die sterk doorzette, de bal daarna slim met de hand meenam en vervolgens Gielke zag staan. Gielke dacht niet na en verschalkte de keeper door de bal direct op goal te schieten, 1-2. De ploegen bleven aan elkaar gewaagd waardoor het spannend bleef. In de 52ste minuut begon Wesley, die heel goed inviel, aan een sterke actie waar hij samen met Gielke een corner aan over hield. Wesley nam deze corner die knap werd ingekopt door Glaucio, 1-3. Wedstrijd zat in de knip dacht heel Blerick. Direct vanaf de aftrap kwam Quinn oog in oog te staan met de spits van Someren. De spits schoot in maar de inzet werd knap gered door Quinn. Direct daarna moest Luca het veld verlaten. Sam nam zijn plek in maar was niet fit, waardoor de trainer hem voorin zette en Narjiss en Kevin een linie terug zette. Blerick speelde daarna de wedstrijd vakkundig uit. 3 hele belangrijke punten tegen een directe concurrent. De omzetting was wat de trainder betreft geslaagd en zal zeker een vervolg krijgen. Volgende week toernooi en daarna weer een belangrijke competitiewedstrijd, tegen Laar D1, ook een directe concurrent.=

 

You may also like...