Sparta D1 – Blerick D1 2-0

Een wedstrijd tussen de nummer 2 (Sparta’18) en nummer 7 (SV Blerick). Met een verschil van 285 wedstrijdpunten in het voordeel van Sparta’18.

Sparta’18 dat nog samen met Wittenhorst het uit moet gaan maken wie er kampioen gaat worden van de Hoofdklasse K. Wittenhorst heeft wel een kleine voorsprong op Sparta’18. Mochten beide teams hun laatste wedstrijden winnen, dan wordt Wittenhorst Kampioen, maar mocht Wittenhorst nog ergens een wedstrijd verliezen dan komen deze teams op gelijke hoogte. Maar na Wittenhorst en Sparta’18 zit een aardig gat met de nummer 3 en 4 van de Hoofdklasse Someren en Sportclub Irene.

Sparta’18 is vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk aanwezig. Ze zetten meteen druk op het doel van Mike. Al in de 3de minuut een afstandschot vanaf de 16 meter, maar de bal gaat net naast. SV Blerick is gewaarschuwd. In de 5de minuut een goede actie van de aanvoerder van Sparta’18 op linksvoor. Hij wint het duel op de bal en draait zich makkelijk weg van de tegenstander. Tom is gepasseerd en de speler gaat alleen op Mike af. De aanvoerder bewaart goed zijn geduld en tikt de bal in de verre hoek, buiten bereik van Mike, 1-0. Het is duidelijk dat de aanvoerder van Sparta een leuke goede speler is.

Na 11 minuten een aanval van SVB. Een verre bal op Ayoub, die op snelheid de laatste man op zoekt. Hij duikt de 16 meter in, blijft gevaarlijk, maar hij krijgt niet de mogelijkheid om met rechts te schieten en probeert de bal met links voor te zetten. Niet veel later is het weer Ayoub die gevaarlijk is. Nu met een afstandschot, waarbij de keeper helemaal gesterkt moet om zijn doel te beschermen, maar de bal gaat net naast het doel. In de 16de minuut een “kansje” van Erdem. In duel met 3 spelers van Sparta’18, waarvan de laatste man ruim 2 koppen groter is dan Erdem, wordt hij makkelijk van de bal gezet.

In de 22ste minuut een schot van Sparta’18 in de 16 meter, maar de bal is vervolgens voor Mike.

De minuut erna is het weer de aanvoerder die gevaarlijk is aan de andere kant van de 16 meter, maar Mike komt goed zijn doel uit, en blokt de bal waardoor er een corner volgt voor Sparta’18.

De corner wordt voorgezet, maar gaat voorbij en over iedereen heen en het gevaar is meteen weg.

Na 16 minuten is Sparta weer gevaarlijk op onze 16 meter. Met tik-tik spel komen ze tot een schot wat net naast het doel gaat.

SVB is vooral aan het verdedigen, maar als ze in de aanval zijn krijgen ze ook best veel ruimte van Sparta. Ayoub die weer gevaarlijk is, legt voor de 16 meter de bal breed op Erdem. Erdem neemt de bal aan en schiet op doel. De keeper moet ook hier weer flink aan de bak en heeft in 2de instantie de bal vast. Niet veel later is het weer Sparta wat gevaarlijk is aan de andere kant, maar het schot beland in de handen van Mike. Vanuit Mike een mooie opbouw. Mike gooit de bal bij Tom in de voeten. Tom tikt de bal naar Rayan. Rayan heeft de ruimte en kan opdrijven tot over de middellijn. Hij speelt Ayoub een verre bal aan richting corner. Ayoub houdt de bal binnen en geeft nog een voorzet. Maar de keeper moet weer er alles aan doen en heeft in 2x de bal klem. Meteen daarna is het rust, 1-0.

2de helft.

Collin eruit, Erdem linkshalf en Bram in de spits.

Al meteen in de 1ste minuut een hoge voorzet bij de 16 meter. Mike komt uit zijn doel, mag de bal er niet met de handen pakken. Dus Mike springt omhoog en kopt de bal goed en hard weg richting zijlijn, voor de speler van Sparta’18 überhaupt bij de bal kan komen.

Al snel heeft Sparta er een corner uitgesleept. Erdem kopt de voorzet weg. 2de corner voor Sparta, mar nu kopt Tom de bal weg en kan niemand erbij.

In de 8ste minuut wederom een aanval van Sparta, maar het schot mist kracht en overtuiging en de bal is voor Mike.

Na 10 minuten een aanval van Sparta, maar Tom blokt de bal op de middenlijn. Ayoub is daarna 2x gevaarlijk met een schot op doel. Ayoub blijft voor gevaar zorgen. Timo zet in de 14de minuut een bal goed voor in de 16 meter. Bram neemt aan maar komt niet tot een schot. Sparta tikt de bal achter. Corner SVB. Corner wordt goed voorgezet. Tom probeert deze binnen te tikken, maar Sparta verdedigd goed. Dan een aanval van SVB. Tijn op snelheid en hij verdient een corner. Corner wordt uiteindelijk weg gewerkt. Snelle uitbraak van Sparta’18, waardoor Floris alleen is met 2 aanvallers. Floris kiest, maakt het de tegenstander moeilijk. De speler van Sparta legt de bal breed op zijn medespeler. Deze kapt waardoor Mike en Floris het doelpunt weten te voorkomen.

Daarna is SVB gevaarlijk aan de andere kant, maar komt niet tot scoren. Sparta’s aanvoerder is daarna weer gevaarlijk aan de andere kant op de rand van onze 16 meter. Hij kapt en draait en komt even later tot een schot en de bal valt in het doel, 2-0.

SVB knokt als leeuwen. Er wordt wat gewisseld, maar dan valt Timo geblesseerd uit. En komt Rayan erweer in. SVB verdedigt. Corner voor Sparta, maar vangbal voor Mike.

En dan fluit de scheids af. Eindstand 2-0.

Sparta heeft gewonnen, maar eigenlijk alleen maar door de aanvoerder. Dit was, en is denk ik, de gevaarlijkste man. Zonder de aanvoeder was het een totaal een andere wedstrijd geweest, dat weet ik zeker.  Maar SVB mag met geheven hoofd het veld verlaten.

Op naar volgende week. De laatste thuiswedstrijd tegen Deurne. Hier hebben we wat goed tegen te maken. Het was onze eerste wedstrijd aan het begin van dit seizoen. En dat was er een om meteen te vergeten. Dus volle bak en maak er aan mooie wedstrijd van.

Jullie verslaggever.