SV Blerick F1 – Spcl Irene F2 8-1

Na de eerste overwinning, vorige week in het vriendschappelijk duel met HBSV, wilde we vandaag toch echt de 3 punten in Blerick houden.

SVB begon lekker fel aan de wedstrijd. Kregen ook meteen al kansjes. Voorzet Emre vanaf links, op Bram, schot op doel en corner SVB. Irene krijgt de bal niet goed weg voor het doel na een aanval van SVB. Emre krijgt de bal, neemt hem met links mee, kapt een mannetje uit en haalt met links uit 1-0 in de linker bovenhoek, super.
Daarna is het voornamelijk 1 richtingsverkeer op het doel van Sportclub Irene. Bram krijgt voorin de bal en besluit ook maar eens op doel te schieten. Via een speler beland zijn schot in het doel 2-0.
Daarna een pass van Bram op Luca. Via Luca komt de bal bij Emre, die weer een pas op zij maakt en met links verwoestend uithaalt 3-0.
Even later weer een corner voor SVB. Emre neemt zowel links als rechts de corners. Emre zet de bal netjes voor op Bram, deze schiet op doel, maar de keeper redt de bal op de lijn. Daarna trapt de keeper de bal uit. Tom kruipt goed voor zijn man en vangt de bal goed op. Neemt de bal aan en haalt meteen uit. De keeper van Irene moet zich uiterst inspannen om de bal van Tom tot corner te werken. Daarna weer corner van Emre. Floris krijgt de bal voor zijn voeten en haalt uit, naast. Even later weer een duel voor het doel van Irene. Emre krijgt weer de bal voor zijn linker voet en haalt uit, 4-0. En dan is het rust.
In de rust worden de jongens aangesproken, dat ze goed moeten opletten de 2de helft. Er wordt goed gespeeld, goed gekeken en samen gespeeld. Zo doorgaan en hopelijk winnen we vandaag.
De 2de helft komt Irene in de aanval. Maar SVB neemt meteen daarna weer over. Rayan neemt de bal mooi mee, ziet Emre vrij staan en schiet naar Emre. Deze twijfelt geen moment en haalt uit. De keeper krijgt de bal niet klemvast en de bal gaat over de achterlijn, 5-0.
Even later weer een corner voor SVB. Emre schiet de bal voor het doel, echter in de handen van de keeper.
Daarna volgt de 1ste echte aanval van Irene. Speler van Irene komt op het doel van Mike af, maar schiet voorlangs. Even later krijgt Irene een corner nadat Rayan een bal over de achterlijn schiet. Irene neemt de corner. Emre staat bij de 1ste paal, maar de bal gaat net over hem heen, en daardoor ziet Mike pas heel laat de bal. Via de buitenkant arm van Mike gaat de bal in het doel. 5-1.
SVB laat het niet bij de 5-1 en gaat weer in de aanval.
Corner SVB. Emre zet de bal weer voor. Floris kopt de bal op de lat en daarna kopt Bram de bal binnen in de rebound, 6-1.
Daarna weer een aanval van Irene, speler weer alleen op Mike af. Mike redt de bal.
Dat was wat Mike even nodig had, hij had weinig te doen tot nu toe.
Verre uittrap van Mike volgt. Bal komt bij Bram, links buiten. Schot op doel en weer via een speler van Irene in het doel 7-1.
Even laten wordt er mooi van achteruit een aanval op gezet. Op de middenlijn krijgt Luca de bal. Hij houdt goed het overzicht en passed tussen 2 spelers van Irene door de bal op Thomas. Hij gaat alleen op de keeper af en scoort, 8-1.
Daarna is een speler van Irene het zat. Vanaf de aftrap gaat hij alleen op Mike af, niemand lukt het om de bal af te pakken. Via Mike wordt het uiteindelijk corner. Corner van Irene wordt weggewerkt door Stan.
Daarna volgen nog wat aanvallen van Irene. Weer iemand die alleen afgaat op de keeper, en weer redt Mike.
Vlak voor het eind weer een aanval van Irene. Floris probeert de bal weg te werken, maar glijdt uit en raakt de bal met de hand, in het strafschopgebied. Hands dus en een penalty voor Irene.
De linksbuiten van Irene eist de bal voor zich op en neemt de penalty. Maar SVB heeft Mike in het doel!! En gezien hij nog weinig te doen had, kon hij al zijn energie in de penalty gooien. Mike stopt de penalty van Irene en heeft de bal in 2de instantie klem. Klasse kerel. Daarna fluit de scheidsrechter af, en zijn de eerste 3 punten een feit.

Jongens klasse gedaan. Blijf vooral zo doorgaan. Heel goed samen gespeeld, goed gekeken en veel inzet weer getoond.
Kerels jullie hebben het verdiend. En ook de staf heeft de 3 punten verdiend. Men bleef maar positief tegen de jongens.
Dit smaakt natuurlijk naar meer. Volgende week Baarlo uit. Deze wedstrijd hoort ook tot de mogelijkheid om punten te pakken.
Maar deze 2 overwinningen op rij is al heel goed voor het zelfvertrouwen voor de jongens.
En wat extra punten kunnen we wel gebruiken, want we willen het liefst niet uit de Hoofdklasse, gewoon weg omdat er nog heel veel te leren valt voor de jongens. We zijn nog nergens totaal weggespeeld. Natuurlijk is het leuk als je na de winterstop wat lager ingedeeld wordt en dan meerdere wedstrijdjes wint, maar dat kan wel ten koste gaan van het goede voetbal. Nu blijven de jongens iedere week vechten voor elke kans. Ze groeien met de week. Vorige week bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen HBSV hebben we bijvoorbeeld Stan eens op de back plaats gezet. Wat een verademing om hem daar te zien voetballen. (Voorin deed Stan het ook goed, maar vergat hij wel eens rondom zich heen te kijken). En nu op de linksback plaats kijkt hij voortdurend rondom zich heen. Speelt goed de bal in, loopt goed in de ruimte en doet het gewoon super goed achterin. Langzaam aan krijgt toch iedereen zijn draai in het team en loopt het steeds meer gesmeerd. Steeds meer een teamprestatie.
Ik ben trots op jullie, kanjers.
Tot volgende week.

Jullie verslaggever