Wittenhorst F2 – Blerick F1 3-3

Een topwedstrijd vooraf al. Een wedstrijd tussen de enigste 2 ploegen die nog onverslagen zijn deze 2de competitiehelft.

Voor Wittenhorst F2 geen nieuw iets, want de eerste competitiehelft, de najaarreeks, waren ze al kampioen geworden in deze huidige klasse. Wittenhorst is niet gepromoveerd omdat de KNVB alleen standaard teams in de Hoofdklasse wilden hebben in de voorjaarsreeks. Dus wij waren gewaarschuwd.

Maar SVB maakt dat niets uit. Gewoon uit gaan van je eigen kwaliteiten. SVB begint goed aan de wedstrijd en krijgt al snel een corner. Deze wordt weggewerkt en ervolgt een 2de corner. Deze gaat echter voorbij het doel. Niet veel later komt Wittenhorst op 1-0, door balverlies van SVB. Mike komt uit zijn doel, maar is kansloos.

Maar SVB herpakt zich en krijgt weer een kansje. Een mooi 1-2tje tussen Bram en Luca, maar Luca schiet voorlangs het doel. SVB blijft druk zetten op Wittenhorst. Bram schiet op doel. Via de paal vangt de keeper de bal. Daarna weer een 1-2tje tussen Luca en Bram, nu dus andersom. Luca tikt naar bram en deze scoort, 1-1. SVB is weer terug in de strijd. Even later een verre uittrap van Mike op Bram. Via Bram gaat de bal naar Luca. Luca wordt in de cornerhoek gedreven. Wittenhorst krijgt de bal , maar Stan let goed op en neemt de bal weer over. Dan een mooie actie van Stan, een pirowet om de bal en een pass op Bram. Bram schiet op Emre. Emre schiet de bal vervolgens vlak naast het doel, maar wat een mooie aanval geheel van achteruit beginnende bij onze eigen doelman.

SVB blijft feller aan de bal, maar Wittenhorst probeert meer druk uit te oefenen. Een aanval van SVB over links naar rechts. Bram tikt op Tom. Tom weer naar Bram. Bram op Stan en Stan weer op Tom. Tom legt de bal stil en haalt van afstand uit, 1-2. Meteen daarna een aanval vanaf de aftrap van Wittenhorst. Mike redt en tikt de bal net over het doel. Corner Wittenhorst. Meer Mike die fantastisch ingrijpt en de bal uit het doelgebied tikt en SVB weer in de aanval. SVB is in deze fase echt de betere ploeg, maar mist wel enkele kansjes om te scoren.

Russtand is dan ook 1-2.

Na rust gaat SVB door met de aanval. Wittenhorst begint fel, maar SVB komt op 1-3 door een mega afstandschot van Emre, 1-3.

SVB krijgt dan nog een corner, Emre neemt deze en de bal komt bij Stan. Deze krijgt de bal op zijn knie ipv op zijn slof, en de bal verdwijnt over de achterlijn.

Vervolgens zet Wittenhorst steeds meer druk en worden ze feller in de duels. Wittenhorst heeft steeds een mannetje of 2 voorin staan, wachtend op een lange bal. Voor onze verdedigers is dat erg moeilijk voetballen omdat wij meestal alles voetballend oplossen. Hierdoor krijgen de aanvallers van Wittenhorst steeds meer ruimte en weten ze deze helaas ook te benutten. Het wordt 2-3 en helaas ook nog 3-3. Hier ging wel een overtreding aan vooraf, maar die werd niet goed beoordeeld door de scheidsrechter. Vervolgens zit iedereen bij SVB op de klok te kijken. Wat gaat het worden. Het lijkt er nu eerder op dat de 4-3 valt dan de 3-4. Wittenhorst blijft gevaarlijk, maar Mike is goed bij de les en redt. Gelukkig fluit de scheids af. 3-3. Jammer want voetballend waren wij beter en zeker gezien ¾ van de wedstrijd. Alleen de laatste 10 minuten was Wittenhorst gevaarlijker. Eindstand 3-3.

Een uitslag waar beide partijen tevreden mee zijn na afloop, weer niet verloren immers.

Op naar komende week. Dan moet Wittenhorst nog tegen TSC (dinsdag) en zaterdag tegen SV Venray. Wij moeten zaterdag tegen TSC’04. Dus de top 4 speelt belangrijke wedstrijden komende week. Zou het gaan lukken??? Zou de F1 Kampioen kunnen worden??? We zullen het zien. Afwachten dus.

Jongens nog ff 2 wedstrijden alles geven en alles is nog mogelijk.

Jullie verslaggever