Venlosche Boys F2 – Blerick F1 0-11

Na de niet verdiende verliespartij ( 1-2 )  vorige week tegen Sparta’18 F1 moesten we vandaag tegen de nummer laatste, Venlosche Boys F2. En dat zijn niet altijd de makkelijkste wedstrijden. (kijk maar naar VVV-Venlo ).

SV Blerick heeft beduidend meer balbezit de eerste helft, maar het lijkt wel of “het” gewoon niet lukt vandaag. Er wordt goed samen gespeeld, maar het lukt niet om te scoren. Lijkt wel of we niet door de verdediging heen komen.

Na 15 minuten komt een speler van Venlosche Boys op het doel van Mike af. Mike komt uit en heeft de bal. Hij gooit deze snel op Thomas de rechtsbeack. Thomas geeft een lange bal op Bram. Bram maakt de actie en zet de bal voor op Emre. En Emre scoort dan eindelijk de verlossende 0-1.

Daarna is de ban gebroken en lukken alle combinaties. Vanuit een voorzet van Emre tikt Bram de 0-2 binnen. Dat is dan ook meteen de ruststand. In de rust heeft trainer Pascal ff een speciaal woordje voor Mike, want hij staat weer in het doel en heeft niets tot bijna niets te doen. En dat zijn voor een keeper de moeilijkste wedstrijden, zegt Pascal uit ervaring wetende.

Na rust ging SV Blerick meteen verder waarmee het geëindigd was de eerste helft, AANVALLEN!!

We kregen al snel een corner. Emre neemt de corner. Bram let goed op maar tikt de bal op de paal. SVB blijft aanvallen. Stan krijgt op een gegeven moment de bal ingespeeld, met de rug naar het doel. Hij verdedigd de bal en kijkt goed rond. Emre komt aanlopen en Stan speelt goed de bal in bij Emre. Emre maakt de passeer actie en haalt uit met zijn verwoestende linkerbeen 0-3.

Na 5 minuten weer een corner voor SVB. Emre neemt deze zoals gewoonlijk en bijna net zo gewoonlijk komt Bram erweer aan te pas. Hij loopt de bal als het ware het doel in. 0-4. Wat een overzicht en spelinzicht heeft Bram. Bram loopt bijna altijd op het juiste moment in bij de corners van Emre. Volgens mij zijn de laatste weken al heel wat doelpunten gemaakt vanuit de corners van Emre door Bram.

Een minuut na de 0-4 volgt er weer een doelpunt nu van Stan. Stan staat de laatste weken mega goed zijn mannetje achterin. Hij houdt daar heel goed het overzicht en wordt steeds beter. Stan wil heel graag voorin spelen, maar heeft daar minder overzicht. Bij het 5de doelpunt lette Stan heel goed op, want de verdediging van Venlosche Boys was niet aan het opletten en Stan kon eenvoudig de 0-5 binnen tikken.

Daarna komt Luca in het veld die weer in de spits gaat spelen en daardoor gaat Stan weer naar de linksback positie.

Van achteruit weer een aanval. Mike schiet de bal naar Stan. Stan neemt aan en geeft een mooie pass op Luca. Luca maakt de actie en kijkt goed om zich heen. Een op maatgegeven pass volgt tussen 2 verdedigers door op Bram. Bram heeft dan alleen de keeper voor zich en heeft de hoek voor het uitzoeken. Maar Bram zoekt de keeper op en met een panna zet hij hem voor het na kijken 0-6.

Het verzet van Venlosche Boys is gebroken. Ze komen er niet meer aan te pas. Even later heeft Stan de hoek voor het uitzoeken bij de keeper, maar ook hij doet wat Bram deed, scoren en wel door de benen van de keeper, 0-7. Dan komt Venlosche Boys toch nog in een aanval op het doel van Mike. Maar de kleine spits komt onze Floris tegen, en niet 1 keer maar wel 5 keer. Steeds dacht de spits van Venlosche Boys Floris wel voorbij te zijn, maar Floris is een tijgertje, die bijt zich er wel in vast. Hij laat zich soms niet zomaar voorbij spelen. Floris weet uiteindelijk zelfs de bal te veroveren en speelt daarna de spits van Venlosche Boys door de benen en loopt hem voorbij!!!! Wat een vechtertje die Floris. Floris geeft na zijn gigantische actie de bal op Luca. Deze neemt de bal goed aan en weet na een actie de 0-8 te scoren.

Daarna staat er nog een keer de paal in de weg maar weet Emre even later toch de 0-9 te scoren.

Als het dan toch 0-9 is wil ik ook wel de 0-10 op het “scorebord” hebben. Voor Venlosche Boys niet leuk, maar voor onze jongens natuurlijk wel.

En ja hoor ik krijg wat ik wil. Venlosche Boys neemt na de 0-9 de aftrap. Luca gaat er meteen bovenop zitten. Venlosche Boys raakt lichtelijk in paniek. Luca krijgt de bal en speelt de bal op Tom. En daarna maakt Tom de ene naar de andere actie totdat hij de bal goed voor zijn rechter ligt en haalt dan flink uit 0-10!!! JE zag aankomen dat Tom deze wilde maken. Hij komt zo vaak goed mee op en heeft een flink schot van afstand. Hij zegt ook wel dat hij graag mee wil naar voren om te scoren, maar Tom is nu eenmaal een mega sterke verdediger en die is daardoor ook ontzettend belangrijk. Daarom mag hij wel eens doorschuiven als het kan, en dat doet hij dan ook. Het hele team heeft weer goed gespeeld en gepresteerd. Door dit resultaat is ons doelsaldo in een keer positief geworden (+10) ondanks dat we maar 3 wedstrijden hebben gewonnen!!

Er zijn maar 4 teams die minder doelpunten tegen hebben gekregen dan ons, waaronder ook Volhardingen zit die maar 7 wedstrijden hebben gespeeld en wij 10. En er zijn maar 5 teams die meer doelpunten hebben gemaakt dan ons. De top 4 en Volhardingen.

Volgende week, 3 december, hebben we de laatste wedstrijd thuis tegen Volhardingen die later aan de competitie zijn toegevoegd.

We hopen dat we kunnen blijven staan in de hoofdklasse, gewoon omdat de jongens daar het meeste kunnen leren. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en het gaat steeds beter.

Succes.

Jullie verslaggever J