Gemert C1 – Blerick C1 0-3

Vandaag stond de wedstrijd Gemert C1-SVB C1 op het progamma. We kwamen om 11.15 uur bij elkaar voor de reis naar Brabant en na wat oponthoud omdat 2 spelers te laat waren gingen we op weg naar Gemert.

Daar stond een lekker najaars zonnetje. We speelden op het schitterende hoofdveld. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie middag. Wilden we nog een rol van betekenis spelen moesten we deze wedstrijd winnend afsluiten.

Na een goede warming up konden we aan de wedstrijd beginnen. We begonnen sterk aan de wedstrijd met goed positiespel wat resulteerde in een schitterende goal in de 3min van Oualid die van +- 18 meter de bal onhoudbaar in de linker kruising joeg. Daarna werd Gemert iets sterker maar kreeg niet echt uitgespeelde kansen waardoor we met 0-1 konden gaan rusten.

In de rust werd door de trainer en ondergetekende duidelijk verteld dat we gewoon ons eigen spel moesten blijven spelen. Dus een hoog baltempo en niet de fysieke strijd aan gaan met de sterke Brabanders. Dit werd niet altijd gedaan door SVB waardoor we het moeilijk kregen. De beste kansen waren echter voor ons maar Qualid, Kennedy en Youssef wisten niet de 0-2 op het scorebord te brengen. Onze doelman Jim Kessels redde enkele keren fraai. Zo plukte hij een bal schitterend uit de kruising en bleven we op voorsprong. Gemert ging steeds meer fysiek spel op de mat leggen en het publiek ging zich ook roeren.

Na een goed uitgevoerde counter via onze zeer snelle Kennedy scoorden wij de 0-2. Gemert bleef drukzetten zonder echt gevaarlijk te worden en met nog zo’n 5 minuten op de klok scoorden wij de 0-3 via Youssef en was de buit binnen.

Al met al een verdiende overwinning voor SVB C1. Complimenten voor de jongens. Zo kunnen we druk op koploper Deurne houden.

Jammer dat er toch een smetje aan de wedstrijd hing. Pim Poels heeft helaas  zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken.
De begeleiding en spelers wensen Pim een voorspoedig herstel.
Gr Wil

Wil Kessels ,leider