Blerick F1 – Sparta’ 18 F1 1-2

Na 2 overwinningen op rij moest er vandaag gestreden worden om de punten tegen Sparta ’18. Sparta staat 4de met 16 punten en SVB staat 9de met 6 punten.
Sparta begint gevaarlijk aan de wedstrijd en SVB is gewoon nog absoluut NIET wakker. “HALLO Jongens wakker worden, want anders krijgen jullie voetballes van Sparta!!!”
Sparta komt dan ook verdiend op 0-1 voor. Even later worden er een paar jongens van SVB wakker!
SVB gaat meer aanvallen, speelt meer over en krijgt meer kansen. SVB krijgt een corner. Emre neemt deze. De bal gaat laag over de grond maar komt gelukkig bij Rayan, die goed oplet en scoort. 1-1.
Nog 7 minuten tot de rust. SVB is eindelijk goed wakker. Ze krijgen steeds meer kansjes voor het doel van Sparta’18 meer missen het geluk. Paal, lat, zijnet, alles behalve het doel.
Echter valt dan vaak het doelpunt aan de andere kant. Sparta komt met een aanval over links. Tom blokt het schot. Echter weer krijgt Sparta de bal in de rebound en weer wordt er geschoten op het doel. Nu beland de bal in het doel via de rug van Floris. Tegen de verhouding in wordt het dus 1-2.
Dan is het rust.
Na de rust gaat SVB door waar het de eerste helft mee geëindigd is, de aanval. Corner SVB. Emre op Stan net buiten het strafschopgebied. Stan haalt uit, achterbal. Sparta is feller in de duels, fysiek sterker. De scheidsrechter onderbreekt het spel even, en roept alle spelers bij elkaar. Er wordt schijnbaar gescholden naar elkaar en dat willen we niet op het veld hebben. De waarschuwing geldt voor iedereen, SVB en Sparta.
Daarna gaan we weer verder met het voetballen. Sparta komt wat vaker naar het doel van SVB, maar Mike let goed op. Even later komt Sparta weer opzetten. Mike komt uit, maar de speler tikt hem voorbij, maar Rayan is goed mee gelopen en rent de bal net voor de lijn en corner voor Sparta. Super actie RAYAN!!!
Corner die volgt wordt door Mike weg gestompt. SVB weer in de aanval. Even later een corner voor SVB. Emre neemt die en de bal gaat door de lucht naar Bram. Bram probeer de bal te koppen, maar helaas is de voorzet net iets te hoog.
Hierdoor blijft het 1-2. Aan de inzet van de jongens van SVB heeft het dus niet gelegen. Zij hebben “gevochten als leeuwen”. Maar helaas krijg je daarvoor geen bonus punten voor de competitie, want dan hadden ze misschien wel boven in gestaan. Maar iedereen was tevreden. Sparta werd netjes de hand geschud en bedankt voor de wedstrijd.
Daarna volgde de penalty’s waar iedereen zich toch maar weer op verheugd iedere week. En die werden dan ook dik gewonnen. 7x gescoord door SVB en Sparta maar 2 keer, met dank aan goed keeperswerk van Mike!
Volgende week hebben we de laatste uitwedstrijd tegen Venlosche Boys F2, die laatste staan met 2 punten. Op naar misschien wel weer 3 punten (mits het ook daadwerkelijk is tegen de jongens van de F2). Venlosche Boys F1 is kampioen geworden in de Hoofdklasse C. Jongens, gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Alles gewonnen, dan ben je ook de terechte kampioen!!

De week erna, 3 december, hebben we als laatste wedstrijd nog de thuiswedstrijd tegen Volhardingen die later aan de competitie zijn toegevoegd.
We hopen dat we kunnen blijven staan in de hoofdklasse, gewoon omdat de jongens daar het meeste kunnen leren. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en het gaat steeds beter.
Succes voor de laatste 2 wedstrijden.

Jullie verslaggever