VCH B1 – Blerick B2 1-1

Op deze mooie zaterdag middag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma.
De gevreesde wedstrijd tegen VCH B1 waar we met de hele groep deze week tegenop hebben gekeken.
Voor de wedstrijd was er een zenuwachtige sfeer omdat VCH al meer dan 40 doelpunten had gemaakt in 7 duels.
De eerste 10 minuten waren beiden kanten even vaak voor het doel gekomen.
Toen in de 10de minuut we een vrije trap kregen rond de midden lijn. Iedereen werd vooruit gestuurd door Lars en luuk  om voor gevaar te zorgen voor het doel.  De bal werd links van het strafschop gebied gespeeld en naar een paar combinaties lag de bal op een bijna onmogelijke manier in het doel. 0-1 door Yakub Özer van SVB. Ongelooflijk!!!!
Daarna hielden we het sterk vol maar werden wel veel vaker onder vuur genomen door de voorhoede van VCH.  Maar onze keeper Sid Bosch had een paar geweldige reddingen.
Tot 1 minuut voor rust. Het werd  1-1 door een doelpunt met een luchtje van buitenspel.
In de rust werden we goed toegesproken door onze leider Marco Beurskens, die al van te voren had gezegd dat je bij VCH de scheidsrechter altijd tegen hebt. Dit bleek al vrij vroeg in de 2de helft doordat Elias Naja er onterecht voor 5 minuten werd uitgestuurd door de scheids. De wedstrijd ging de 2de helft heel erg heen en weer. We kwamen zelfs nog tot scoren. Luuk Denessen scoorde mooi maar dit doelpunt werd afgekeurd. Buitenspel werd er gezegd, maar wij twijfelden hierover,
De laatste 5 minuten was iedereen erg op zijn hoede voor het steeds meer aanvallend spelende VCH.
Vooral Kelvin Sobczak ging voorop in de strijd en hield achterin bijna alles weg en Sid onze keeper hield er geweldige ballen uit. In de laatste minuut werd er een overtreding gemaakt op iemand van VCH en kregen we een vrije schop tegen op ongeveer 20 meter.
Hun rechtsbuiten legde aan en schoot hoog over en iedereen was opgelucht.
Toen het laatste fluit signaal klonk was iedereen super opgelucht maar vooral blij omdat we een punt hadden gepakt tegen de koploper!
Alle ouders waren trots en vonden het vooral leuk om te zien hoe goed wij zijn gegroeid als team en gunde ons dit ook van harte. Dit was een echte teamprestatie.
 Lars den Hartigh

( en een verslag van Leider Marco Beurskens )
Na onze eerste overwinning vorige week in eigen huis tegen Venray B4, moesten we vandaag tegen VCH B1.
Deze derby tussen de twee Blerickse verenigingen, wordt meestal op het scherpst van de snede afgewerkt en ook vandaag zouden we het moeilijk krijgen. Dit omdat VCH nog geen enkel punt verloren had in hun voorgaande wedstrijden en de 1e plaats op de ranglijst samen met Venlosche Boys B3 deelt.
We gingen het veld op met knikkende knietjes en waren van plan om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Nadat de scheidsrechter gefloten had voor het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat VCH veelal de lange bal hanteerde en gokte op de snelheid van de buitenspelers. Vooral Kim had de handen vol aan de snelle rechtsbuiten.
Gelukkig voor ons stond het vizier van de spitsen van VCH nog niet scherp in de eerste paar minuten. Na deze eerste aanvalsgolven kwamen we zelf ook aan aanvallen toe. Uit één van deze aanvallen openden wij zelfs de score. Het was Yacub die de keeper vanuit een onmogelijke hoek wist te passeren 0-1. Iedereen die VCH een warm hart toe draagt werd gek langs de lijn. Dit was toch “maar” Blerick B2 die nog bijna elke wedstrijd verloren hadden??
De irritaties namen toe en het spel werd steeds fysieker. We wisten de voorsprong lange tijd vast te houden en hoopten met 0-1 de rust te halen. VCH bleef kansen missen maar net voor rust wisten ze toch gelijk te maken 1-1.

Na de rust werden er nog meer overtredingen gemaakt maar alleen onze overtredingen werden bestraft door de scheidsrechter. Dit leidde tot veel irritaties bij onze spelers die zich steeds meer begonnen te ergeren aan de man met de fluit. Ondanks al deze pogingen om ons uit ons spel te halen, bleven we als team voor elkaar werken. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen beide teams steeds meer ruimte. VCH deed er alles aan om te winnen, maar ook wij wisten er diverse keren gevaarlijk uit te komen.
Bijna wist VCH uit een aanval te scoren maar het was Sid die met een geweldige reflex de bal uit het doel wist te houden.
Ook onze aanvallen werden steeds gevaarlijker en het was Luc die de bal snoeihard de kruising inschoot. Dit doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd omdat de grensrechter van VCH driftig met zijn vlag stond te wapperen. BUITENSPEL!
In het verdere verloop van de wedstrijd gebeurde niks meer spectaculairs en de scheidsrechter blies voor de laatste keer op zijn fluit. Einduitslag 1-1.

Met deze uitslag waren wij de morele winnaar, en was voor VCH de teleurstelling erg groot.

Ouders en supporters bedankt voor de steun…….speciaal bedankje voor Thei Jansen voor het vlaggen.

Volgende week uit naar Venray B5

Groeten de TS (Technische Staf)