Voorbereiding en Wedstrijd Blerick F1

Na 2 selectie wedstrijden zijn er 7 spelers van de F5 doorgestroomd naar de F1 en nummer 8 kwam uit de F4 in de persoon van Mike den Hartog.

Voordat we de eerste oefenwedstrijd tegen Volharding F1 speelde hadden de mannen eerst 3x getraind. In Vierlingsbeek werd er tegen de plaatselijke F1 verdienstelijk gelijk gespeeld met 3-3. De  2-1 achterstand werd in de tweede helft fraai omgezet in een 2-3 voorsprong helaas met nog enkele minuten te spelen kregen we toch nog een tegengoal te verwerken.

Drie dagen later tegen Wittenhorst F1 werd er nipt met 1-2 verloren, Sem Cacak kon gelijk maken maar zijn penalty werd jammerlijk gemist! Dit was tevens voor de eerstvolgende 3 weken het laatste optreden van Sem (operatie).

Een week later de laatste oefenwedstrijd tegen FCV F1 wederom op het sportpark “ut Saorbrook”. In 4x 10 minuten werd er met 6-2 gewonnen. Al met al een goede voorbereiding.

Op Zaterdag 29 augustus het Zwaluw toernooi (beker) in Baarlo.

De eerste wedstrijd tegen Baarlo F1 werd met 0-1 verloren, de tweede tegen FCV F1 met 0-2. Winst was er tegen VCH F1 5-0 maar de laatste wedstrijd tegen Venray F1 werd er weer verloren met 0-3. In een poule van 5 zijn we vierde geworden. Op zich erg teleurstellend ware het niet dat we de 2 vaste achterhoede spelers Sem Cacak en Morlaye Sylla miste! In goed overleg met John Janssen (trainer F2) konden we zodoende enkele spelers van de F2 testen. Funs Janssen, Max Huibers, Lucas van Heijster en Efe Atmaca bedankt voor jullie inzet.

Dan nu de eerste competitiewedstrijd tegen Venlosche Boys F2. Door de afwezigheid van Stijn (familie-uitje) en de terugkomst van Cem Casak waren we precies met 7 spelers. De wedstrijd begon en er waren gelijk enkel kansen voor Blerick echter het doel werd niet gevonden. Dat deed VB wel, via een handsbal van Cem kraag VB een vrije trap op ongeveer 10 meter van onze goal. Deze werd prachtig ingeschoten en zo stonden we na 10 minuten spelen met 0-1 achter. Keeper Dani Heumassej was kansloos. Vlak voor rust werd echter de gelijkmaken gescoord,  via een prachtige boogbal van Mike den Hartog werd het 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd er erg goed gecombineerd en waren er erg veel kansen voor Blerick maar de keeper van VB wist telkens met fraaie reddingen een tegentreffer te voorkomen. Tegen een prachtige knal van Jessie Steenhuis was hij echter kansloos, 2-1 voor Blerick. Daarna kreeg Blerick nog diverse kansen maar uiteindelijk bleef het bij 2-1.

De eerste 3 punten zijn binnen en zoals het er nu uitziet zijn we volgende week tegen Irene F1 voor de eerste keer helemaal compleet.

De Trainer.