Montagnards D1 – SVB D1 2-0 26 februari 2016

Vandaag de eerste competitiewedstrijd weer na de winterstop.

Max Janssen van de E1 sluit bij de D1 vandaag aan, vanwege enkele blessures.

Vanaf de aftrap is SVB veel op de speelhelft van Montagnards en dan vooral aan de rechter kant.

Ayoub is erg dreigend, maar komt niet tot schieten. Dan maar een mooie combinatie met Rayan. Maar Rayan komt wanneer hij de bal terug krijgt van Ayoub net niet bij de bal.

Na 3 minuten is er een kansje van Tijn. Hij schiet de bal van rand 16 meter op doel en via de keeper gaat de bal achter. Corner voor SVB. Deze wordt genomen door Erdem, maar Montagnards werkt de bal meteen weg.

Na 5 minuten aan de andere kant een terugspeelbal van Tom naar Mike, maar Mike is net iets eerdere bij de bal en het gevaar is weg, want Mike rampt de bal ver naar voren.

Na een kwartier spelen is het nog steeds 0-0, maar de wedstrijd is merendeels op de helft van Montagnards.

Na 21 minuten een corner voor Montagnards. De bal komt goed voor, maar wordt in de voeten van Collin gekopt bij de 1ste paal. Meteen daarna is SVB weg, maar komt niet verder dan de 16 meter bij Montagnards.

In een aanval van Montagnards even later verovert Floris de bal. Hij gaat richting zijlijn met een speler van Montagnards in zijn rug. Deze verovert op zijn beurt weer de bal van Floris, en denkt richting het doel te kunnen gaan, maar dan komt hij Timo tegen die de bal over de zijlijn tikt. Heerlijk die kleine Timo. Die kom je als tegenstander wel 3 keer tegen in een poging van aanval.

In een uitworp van Montagnards, verdedigd SVB niet allert en weet de speler tussen de verdedigers door te komen, maar zijn schot verdwijnt in het zijnet.

Snel daarna is het SVB wat gevaarlijk is aan de andere kant en een corner eruit sleept.

Deze wordt genomen maar door Montagnards weg gekopt.

Vlak voor rust komt Montagnards dan toch eigenlijk tegen de verhouding in op 1-0, uit een buitenspel positie, maar de scheids laat doorgaan, Tot ongenoegen van iedereen van SVB kant.

Meteen daarna fluit de scheidsrechter voor rust.

Na rust een aanvallend SVB bij de start. Meteen een mooie aanval van Ayoub en Collin op rechts.

Er volgt daarna nog een wissel. Bram erin voor Timo, die vandaag weer de nodig strijdmeters gemaakt heeft.

Na 11 minuten komt Montagnards op 2-0. Een aanval van de spits, vanaf bijna de eigen helft, die op het doel van SVB af kan gaan, heeft Floris in zijn rug. Mike komt uit zijn doel. Hij blokt het 1ste schot van de speler. Maar in de rebound van Mike zijn blokkade krijgt de speler weer de bal voor zijn voeten en schiet daarna de bal in het doel.

SVB geeft zich niet verloren en blijft op zoek gaan naar de aansluiter.

Na 14 minuten krijgt SVB een vrije trap in de 16 meter van de tegenstander, na hands van de keeper op een terugspeelbal. De bal wordt breed gelegd voor Tom, die mag uithalen, maar de bal verdwijnt over de bovenhoek van de 2de paal.

Na 17 minuten in de 2de helft weer een kansje, door een afstandsschot van Floris.

Daarna is Montagnards even wat feller, wint meer duels.

Via een lange bal van Mike over links via Collin en Max, komt de bal bij Ayoub, die er uiteindelijk een corner uitsleept.

Deze wordt goed voorgezet door Erdem bij de 1ste paal. De bal wordt verlengt en bij de 2de paal alsnog door Montagnards weggewerkt. Deze bal komt bij Tom voor de voeten, die meteen schiet, maar de bal gaat naast het doel.

Montagnards wint de wedstrijd vandaag, maar niet door goed voetbal als team, maar door de individuele acties van de 2 snelle spitsen. Dat is jammer voor SVB, wat er wel hard voor heeft gewerkt.

Op naar volgende week, thuis wedstrijd tegen het altijd lastige Sportclub Irene.

Jullie verslaggever.