Nieuwe bordsponsor ; Marcel Jacobs Praktijk fysio- en manuele therapie

Praktijk voor fysio- manuele therapie Marcel Jacobs in Blerick is een nieuwe, ruim opgezette praktijk met diverse specialisaties. Marcel Jacobs is een (ervarings)deskundige op het gebied van sportfysiotherapie. Hij verbaast zich erover dat sporters vaak hoge eisen stellen aan voeding, kleding en schoeisel, maar voor de behandeling van een blessure niet naar een geregistreerde sportfysiotherapeut op zoek gaan. Marcel Jacobs heeft sinds 1998 een eigen praktijk in Duitsland. In 2006 nam hij de Blerickse praktijk van Theo van Asten over en verhuisde begin 2011 naar het nieuwe, totaal gerenoveerde dubbelpand. ,,Naast professionele behandelkamers was een ruime oefenzaal voor de actieve revalidatie een grote wens. Dat is hier perfect gelukt. Meerdere therapeuten tegelijk kunnen hier prima met hun cliënt aan de slag.”

Net dat beetje extra
Al sinds 1994 is Marcel Jacobs geregistreerd sportfysiotherapeut. ,,Die zijn er maar heel weinig, in Venlo maar drie. Als officieel geregistreerd lid van de KNGF voldoe ik aan alle eisen. Wij zijn gespecialiseerd in (preventie van) blessures. Met de uitgekiende behandeling herstel je maximaal en kom je in principe op je oude sportniveau terug. We werken volgens het principe van de Rehaboom. Het mooie is dat je dit programma, de protocollen ook kunt toepassen bij (actieve) revalidatie van amateursporters of na een knie- of heupoperatie. We zijn lid van Topsport Limburg. En ik werk samen met SV Blerick, die (wijselijk) doorverwijzen als een speler net dat beetje meer nodig heeft.”
Stabiliteit In de zaal wordt zoveel mogelijk geoefend wat in het alledaagse leven (ADL) nodig is.

,,Wij werken niet met geprogrammeerde machines”, legt Marcel Jacobs uit, ,,maar liever met vrije gewichten, halters en pulli’s. Stabiliteit is waar het om draait en die geeft een machine niet, die is niet natuurlijk, niet hoe je in het dagelijks leven beweegt. We versterken en oefenen op kracht, snelheid, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen.
Ieder doorloopt het behandel proces op zijn eigen niveau, toegespitst op wat hij/zij nodig heeft.” Marcel Jacobs volgde veel cursussen en weet alles van knierevalidatie. ,,Deels noodgedwongen na een voorste kruisband-reconstructie. Ik heb mezelf gerevalideerd. Ik was actief sporter: tennis, mountainbike. En ik ben
100% terug op mijn oude niveau!”

alt

 

Nieuwborgstraat 89
5922 VB Blerick
Tel. 077-382 36 87
fysiomarcel@hetnet.nl
WWW.FYSIOTHERAPIEJACOBS.NL 

You may also like...