Blerick D1 – SHH D1 0-10

Vanavond onze tweede bekerwedstrijd.

Thuis tegen SHH.

Het zal een zware wedstrijd worden. Aan het eind van vorig seizoen hebben we hier ook al tegen gespeeld in de selectiewedstrijden. SHH speelt op hoog niveau. De D1 staat zelfs ingedeeld in de 2de of 3de divisie. En zij spelen met allemaal 2de jaars D-spelers. Onze D1 is bij lange na niet compleet. 3 langdurig geblesseerde en 3 spelers met een spierblessure die voorzichtig aan moeten doen.

We zijn al heel erg blij dat de jongens van de D2 ons willen uithelpen.

Dan over naar de wedstrijd.

Na 4 minuten is het al 0-1. Een speler die gemakkelijk zich langs 3 spelers vrij speelt tikt de bal langs Mike in het doel. Snel daarna weer een mooie aanval en een doelpunt voor SHH, 0-2.

SHH staat er makkelijk te voetballen en SVB heeft het zwaar.

Na 12 minuten scoort SHH uit een corner de 0-3.

Na 14 minuten weer een speler met een mooie actie die 4 man uitspeelt en de 0-4 maakt.

Daarna valt snel de 0-5. De 0-6 wordt gescoord uit een voorzet die mooi binnen getikt wordt.

En vlak voor rust wordt de 0-7 gemaakt. Pfff… wat hebben de jongens het zwaar tegen deze tegenstander.

Na rust blijft SHH makkelijk voetballen.

Na een onnodige en onsportieve overtreding wordt er een speler van SHH uit het veld gestuurd voor 5 minuten. Volledig terecht. Hij duwt van achteren Collin vol in de rug en duwt hem tegen de grond, zonder dat de bal in de beurt is. Terechte beslissing van de scheidsrechter.

Na 10 minuten komt er een speler van de rechterkant van SHH door de verdediging. Mike komt uit zijn doel, maar de tegenstander weet de bal nog net langs hem heen in het doel te krijgen en brengt de stand op 0-8. Even later is het dan 0-9 na wederom een mooie aanval van SHH. Weer een mooie dribbel van de nummer 8 van SHH. Hij loopt keer op keer overal makkelijks langs. Maar Mike let goed op en stopt de aanval van hem.

Maar even daarna is het toch SHH dat de 0-10 op het scorebord brengt.

En alsof het al niet erg genoeg is krijgt SHH ook nog een penalty. De nummer 8 van SHH gaat achter de bal staan. Mike staat in het midden van het doel. Hij blijft lang staan, maar als de nummer 8 schiet, vliegt Mike achter de bal en ramt die uit zijn doel. Wat een mooie redding. De trainers van de tegenstander staan vlak voor mijn neus en hun reactie is geweldig. Wat een redding van Mike.

En dan is de eindstand 0-10 voldoende.

SHH is een terechte winnaar. Echt meer dan 1 maatje te groot voor ons.

Het beker avontuur is hierdoor voor ons teneinde gekomen. Jammer maar meer zat er in deze poule gewoon niet voor ons in.

Op naar komend weekend, dan gaat de competitie starten, en begint het grote avontuur in de Hoofdklasse.

De verslaggever J