Blerick D1 – Someren D1 2-0

Vandaag, 6 december staat de thuiswedstrijd tegen Someren D1 op het programma. Someren, daar hadden we nog wat tegen goed te maken na de eerder in de competitie verloren uitwedstrijd. Langzaam komen we weer op volle oorlogssterkte. Tim en Tom hebben deze week weer meegetraind en zijn 1 helft inzetbaar. Bram worstelt met een spierblessure maar kan waarschijnlijk gewoon spelen. Rayan is voorlopig nog uitgeschakeld door een hardnekkige hamstring blessure. Wassim van de D2 is gevraagd om hem te vervangen. De trainer gaf vooraf de gebruikelijke aanwijzigingen met de informatie van de 1ste wedstrijd in zijn achterhoofd. Om 12.00 uur begon de wedstrijd, 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde over en weer met kansen voor beide partijen. Toch was het 0-0 bij de rust. Tim werd vervangen door Tom en Luca S door Wassim. Vanaf de aanvang van de 2de helft nam Blerick het heft in handen en nam het initiatief wat resulteerde in een paar kansjes. Na 7 minuten was het raak. Een corner van Emre werd door Loren beheerst ingeschoten,1-0. Blerick bleef de betere ploeg, al kreeg ook Someren nog kansjes. In de 24ste minuut na de rust gooide Blerick het duel in het slot, een mooie aanval waarbij Marijn uiteindelijk Wassim vrij voor de goal zette haalde laatstgenoemde doeltreffend uit met een fantastisch schot, 2-0. Met een pot dichte verdediging, een fantastisch middenveld onder aanvoering van regisseur Marijn en een snelle aanval werd de wedstrijd professioneel uit gespeeld. 9 punten uit de laatste 4 wedstrijden, uitstekend. Met nog de bekerwedstrijd tegen Wittenhorst O12 voor de boeg kan worden teruggekeken op een prima eerste seizoenshelft. 18 punten uit 12 wedstrijden, daar hadden we vantevoren voor getekend. We hopen in de beker te overwinteren en verheugen ons al op de 2de competitie helft. De tevreden trainer trakteerde de mannen op een welverdiend drankje.