Blerick D1 – HBSV D1 6-1

Donderdag 3 april stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen HBSV D1 op het programma. Beide teams strijden nog tegen degradatie en bij winst zou Blerick zich zo goed als zeker handhaven in de hoofdklasse, een prima prestatie op zich met 7 eerste jaars spelers.  

Om 18.45 floot scheidsrechter Job en kon de strijd beginnen. Blerick begon sterk en drong HBSV direct terug naar achteren wat resulteerde in een paar kansen. De druk nam steeds meer toe, HBSV kwam er niet uit. In de 8ste minuut kreeg Blerick een corner. Deze werd goed genomen door Luca maar werd slecht weggewerkt waardoor de bal terug bij Luca kwam. Deze zette weer direct voor en in de kluts die daaruit volgde scoorde Kevin beheerst de dik verdiende 1-0. Na de goal bleef Blerick drukken waarbij achtereenvolgens Glaucio (2x), Sjoerd, Gylvano en Kevin alleen voor de keeper van HBSV kwamen, maar helaas niemand trof doel mede door uitstekend keeperswerk van de keeper van HBSV. En als je zelf de kansen mist dan……. Bij een van de sporadische HBSV counters gebeurde het, na goed doorzetten van de aanvoerder schoot hij uit een moeilijke hoek keihard raak, 1-1. Het zou toch niet gaan gebeuren? Nee Blerick ging door op de ingeslagen voet en na 25 minuten spelen gaf Kevin een mooie steekbal op Sjoerd, die het dit keer vakkundig afmaakte, 2-1. Daarna nog kansen op de 3-1, maar we scoorden niet meer voor de rust. Na rust kwamen Gielke en Wesley voor de nog niet geheel fitte Sam en Luca. En weer hetzelfde spelbeeld, een goed spelend aanvallend Blerick en HBSV loerend op de counter. Blerick gaf echter geen kans meer weg door een uitstekend centraal duo, Marijn en Daan. 

Blerick creëerde veel kansen, uiteindelijk was het Glaucio die de 3-1 binnen schoot, de wedstrijd was gespeeld maar Blerick bleef door gaan. Gielke schoot na goed doorzetten met een bekeken schot de 4-1 op het scorebord. Het laatste woord was aan Kevin, die met een mooi schot, 5-1, en een mooie solo, waarbij Glaucio mooi ruimte maakte, de eindstand bepaalde op 6-1. Ook in deze hoogte dik verdiend. Een goede revanche na de zeperd tegen NWC. 

De jongens speelden een prima pot, met uitstekend veldspel en veel uitgespeelde kansen. Het moet nu gek gaan zou Blerick D1 zich niet handhaven in de hoofdklasse.

  

 

 

You may also like...