Venlosche Boys E1 – Blerick E1 0-3

 Vandaag stond er een zware oefenwedstrijd op het programma. Venlosche boys E1, en dat ook nog eens uit, om 9 uur. Venlosche Boys E1 speelt dit seizoen hoofdklasse in onze regio en onze eigen E1 speelt daarin tegen in de 1ste klasse.    

De Warming up zag er redelijk uit al was het af en toe nog wel te zien dat we de slaap pas net uithadden. Zelfs de begeleiding had er moeite mee.  

De eerste helft begonnen we matig, er waren veel ruzietjes met de bal en het liep eigenlijk niet zo lekker. Er werd veel met de bal gelopen en heel slordig overgespeeld. Dit resulteerde dan ook in de 1ste kans voor de boys maar werd goed gepakt door rik die voor de 1ste helft doelman was.  

Direct hierna kregen de boys nog een kans maar deze belanden gelukkig op de paal. Funs of ook wel bekend als Funske haalde de bal weg. Dit was wel het moment waardoor Blerick werd wakkergeschut. De laatste 5 minuten van de 1ste helft kwam Blerick op gang, het balletje ging goed rond, de vrije man werd gezocht en dit leverde toch wel een aantal kansen op.   

Rust, de mannen werden bij elkaar geroepen. Pieter sprak de mannen toe en wees ze op de punten die beter moesten. Maar ook op 1 heel belangrijk punt, de ruimte die er lag in de verdediging van de boys. Dit wetende gingen de mannen terug in het veld.   

De 2de helft was Blerick heer en meester. Rick speelden voor de 2de keer dit seizoen centraal in het midden en vulden deze rol bijna perfect in. Het resulteerde in een spervuur van Blericks aanvallen. 

Kans na kans werd er gecreëerd door de E1. Verdedigend stond het als een huis en kregen de boys maar 1 kans die fantastisch werd gered door Nathan. Direct na de kans werd de bal op links naar Morlaye gespeeld die op zijn beurt naar Rick in de as speelden, Rick nam de bal slim aan en stuurde Stijn weg in de diepte, het schot van Stijn werd helaas gekraakt door de goed keepende doelman. 

Hierna volgenden een aantal kansen die door de boys verdediging goed verdedigd werden maar toch wisten we het gaatje te vinden. Funske veroverde de bal en leverde hem in bij max die op zijn beurt Stijn rechts de hoek in stuurden. Stijn kapten zijn man goed uit en kon Rick samen met Yassir vrij voor de laatste man zetten. Na een 1 2tje met elkaar schoot Rick, dit werd gepakt door de keeper, maar door de redding kwam de bal 2 meter voor het doel en Yassir kon intikken. Terecht de 1-0 voor Blerick!   

De prima leidende scheids floot af voor de 2de rust, we speelden namelijk 3x 20 minuten. 

In deze rust was het alleen nog maar nodig om aan te geven dat we fantastisch speelden en even de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Senna ging op doel voor de derde helft, iets wat hij niet graag doet maar wel heel goed invulde.   

Blerick begon weer precies hetzelfde als de 2de helft, de kansen bleven komen en het veldspel was rustig en secuur. De 1ste 2 kansen waren voor Jessie en Max, beiden kapten ze hun man uit en schoten op doel. Maar weer was het de keeper van Venlosche boys die zijn doel goed verdedigde. 

De boys kwamen er hierna goed uit maar het was Senna die goed opletten en uitkwam, de kleine spits van de boys wilden Senna voorbij, maar Senna(1.55 meter groot) zetten zijn voet voor de bal en de spits werd omvergekegeld. De prima leidende scheids zag er niets in en liet doorspelen. 

Nathan speelden Max aan in het midden, die op zijn beurt in 1 beweging Jessie 1 op 1 zetten met de doelman. Maar een paar meter voor het doel werd Jessie onderuitgehaald en kregen we een penalty.  

Laatst genoemde schoot de pingel hard rechtsonder tegen de touwen. 2-0 voor Blerick.  

Direct na de aftrap zat Blerick er weer fel op en hier kwamen weer een paar kansen uit.  

Het slotwoord was aan Rick, die super goed speelde vandaag. Hij mocht een hele goede wedstrijd afronden met een doelpunt!  Zijn eerste van dit seizoen! Iedereen gunden het Rick al weken maar vandaag, uitgerekend tegen een tegenstander van formaat mocht Rick tekenen voor zijn 1ste doelpunt. Hierna floot de scheids direct af en was iedereen aan Blerickse kant super blij.   

Einduitlag: een dik verdiende 3-0 zege! 

   

De trainers waren super trots op de jongens, ze hebben voor elkaar geknokt en echt alles gegeven wat ze hadden. Met deze instelling gaan we de komende weken verder en volgende week uit naar Oostrum om daar hopelijk de volgende 3 punten op te gaan halen in de strijd om boven in mee te doen!

   

You may also like...