Kwiek Venlo 5 – Blerick 6 1 – 4

Kwiek houdt vervelende traditie in stand

En wéér is het niet gelukt! Weer geen punten in het openingsduel van de competitie. In de vier jaar dat Coach B. aan het roer staat van Kwiek 5 is er nog niet één keer een punt gepakt. Je zou geneigd zijn te zeggen dat de eerste wedstrijd beter zonder coach gevoetbald kan worden. Misschien dat er dan wél gewonnen kan worden…
Vandaag staat er een licht gewijzigd elftal op de wei t.o.v. van vorig jaar. Stein maakt zijn rentree naar een jaar lang blessureleed. Ook Ties die er een lange tijd uit heeft gelegen is weer wedstrijdfit. Greg mag als enige echte aankoop zijn debuut maken en zelfs Kiko is erbij, de sympathieke Bulgaarse student die in korte tijd met zijn ‘Sturm und Drang-filosofie’ de harten heeft weten te veroveren van Kwiek 5.
Kwiek start gedreven en gemotiveerd. Blerick 6, de opponent van vandaag, is een door en door gelouterd team, dat is al snel duidelijk. Een team met doorgewinterde spelers die gepokt en gemazeld zijn en de voetbalwetten uitstekend onder de knie hebben. En toch weet Kwiek met bij vlagen aardig positiespel de Blerickse achterhoede te verontrusten en het spel te maken. Blerick komt er af en toe gevaarlijk uit maar de eerste echte kans is voor Kwiek als Gino’s lobje precisie mist.
Na 20 minuten is het dan toch raak. De op dat moment verdiende 1-0 valt als Erwin met een fraaie boogbal Mehdi aanspeelt. Die kapt zich knap vrij en haalt onberispelijk uit. De bal verdwijnt strak in de korte hoek. Meteen daarna is het al bijna 2-0 als Gino hard uit haalt maar de keeper er nog net zijn vingertoppen tegenaan krijgt. Blerick is echter niet van de wijs en zorgt op uitgekookte wijze voor steeds meer gevaar voor het doel van Daan. Qua veldspel kan Kwiek er nog wel wat van leren zo ook van de gelijkmaker. De uitstekend spelende nummer 5 zet zelf de aanval op, loopt door het hart van de defensie van Kwiek, krijgt op precies het juiste moment de bal weer terug van zijn medespeler en schiet onhoudbaar binnen. Een typisch voorbeeld van niet goed doordekken waardoor deze aanval en uiteindelijk goal tot stand kan komen. Maar ook Kwiek recht de rug en gaat weer op zoek naar de voorsprong. Die komt er bijna. Een prachtige aanval bereikt Gino aan de rechterkant. Zijn voorzet is op maat en wordt door Mehdi hard binnengekopt. Via de onderkant van de lat stuitert de bal weer terug het veld in. 1-1 is de ruststand.
De tweede helft laat een heel ander gezicht zien. Er is nog maar één ploeg die voetbalt en dat is helaas niet Kwiek. Het lijkt alsof de conditie parten speelt. Hoe dan ook, balbezit hebben en houden is er vrijwel niet meer bij. De Blerickenaren ruiken bloed en leiden Kwiek in een tijdsbestek van 25 minuten naar de slachtbank. En als het vizier van Blerick nog iets scherper was geweest zou de score nog veel hoger uitgevallen zijn dan de 1-4 die nu na 90 minuten op het scorebord prijkt. Kwiek krijgt een lesje voetbal van een ploeg die bij elkaar opgeteld 581 jaar is. Een gemiddelde leeftijd van 41,5 jaar. Zo zie je maar weer dat leeftijd helemaal niets hoeft te zeggen. De ervaring en het gogme van Blerick zorgde er met name in de tweede helft voor dat Kwiek niet heeft kunnen breken met een vervelende traditie…

 

( van de site van Kwiek Venlo )

 

You may also like...