Blerick 6 – Kwiek Venlo 5 4 – 0

Kwiek 5 sluit 2013 af met nederlaag

Plek 10, dat is de schamele beloning voor een maand of 4 maanden zwoegen en ploeteren op de Noordlimburgse velden.
Het team dat de afgelopen 2 seizoenen behoorlijk succesvol was heeft de tol moeten betalen voor deze goede resultaten. Topper Buju, goed voor 23 doelpunten het afgelopen seizoen, werd getransfereerd naar het Belgische Herenthals waar hij momenteel furore maakt. Daarnaast raakte Erwin ‘Messi’ van Diessen langdurig geblesseerd. Over zijn terugkeer op de voetbalvelden wordt nog stevig gespeculeerd. Hoe dan ook, het ontbreken van deze 2 belangrijke namen heeft er mede voor gezorgd dat er tot op heden slechts 9 punten zijn er bij mekaar gesprokkeld. Vooral het scoren van doelpunten gaat de ploeg van Coach B. erg moeilijk af.
Zo ook tegen kampioenskandidaat Blerick 6 waar in de heenronde al met 1-4 van verloren werd. Ook nu weer bleken de Blerickenaren over een beter geoliede machine te beschikken. Met scorend vermogen ook.
Meteen vanaf het begin drukte de thuisploeg Kwiek terug op de eigen helft. Met vloeiend combinatiespel werd het doel van Daan opgezocht. Kwiek komt er nauwelijks uit en verliest de slag op het middenveld. Daar profiteert Blerick vooral van het mannetje meer. De prima spelende nr. 7 krijgt veel te veel ruimte en is betrokken bij vrijwel alle aanvallen op het doel van Kwiek. De buitenspelers zijn een voortdurende plaag voor Nick en Johan al houdt laatstgenoemde goed stand tegen de behendig draaiende nr. 9.
Nick daarentegen heeft het voortdurend moeilijk tegen de nr. 2 en moet vaker dan hem lief is achter zijn tegenstander aan.
Het duurt nog tot de 28’e minuut voordat de 1-0 op het bord staat. Weer is het die nr. 2 die alle ruimte krijgt van Nick en op het doel kan vuren. Zijn schot is niet eens zo hard maar blijkbaar te lastig voor Daan om het schot te keren. Via zijn handen verdwijnt de bal alsnog in de verre hoek.
10 minuten later zien we de eerste en enige echt goede aanval van Kwiek. Stein zet een een-twee op met Ries en komt zo in een goede positie om te scoren. Zijn schot wordt door de Blerick-goalie met een katachtige reflex uit de korte hoek geranseld. Daar blijft het bij en zo wordt de eerste helft enigszins ‘overleefd’ met een 1-0 achterstand.

Meteen na rust zet Blerick aan en sticht bij de eerste de beste aanval gevaar. Greg kan de 2-0 nog net voorkomen door de bal uit het doel te koppen voordat de nr. 7, uitblinker aan Blerick-zijde, de bal voor het inkoppen heeft. Vlak daarna laat Kwiek zich plotseling zien als Ries een corner van Johan op doel kopt. Zijn inzet verdwijnt via de bovenkant van de lat over het doel.
Een plaagstootje zo blijkt want meteen daarna krijgt Blerick twee dikke kansen. Daan redt uitstekend op de eerste inzet terwijl nummer twee voorbij het doel zeilt. In de 67’e minuut gebeurt het min of meer onvermijdelijke: Blerick scoort zijn tweede van de dag. Een corner wordt van dichtbij in één keer op de pantoffel genomen door de, jawel, nr. 7. Daan is kansloos.

Dankzij uitblinkers aan Kwiek-zijde Johan en Daan blijft het daar nog efkes bij. Eerst verijdelt Johan met een perfecte tackle een zeker lijkend doelpunt en meteen daarna brengt Daan met een prachtige reflex redding. Het slot op deur valt toch, een kwartier voor tijd. De nr. 9 loopt bij een vrije trap van Blerick weg uit de rug van Ties die geen rugdekking krijgt. Keeper Daan wordt vervolgens uitgespeeld waarna de nr. 9 makkelijk kan scoren.
Wedstrijd gespeeld en beide teams freewheelen naar het end. Kwiek krijgt nog één noemenswaardige kans. Stein kapt vanaf links naar binnen en geeft een voorzet op maat af op invaller Roy. Die heeft met buitenkantje rechts iets heel moois in gedachten maar helaas is de verstandhouding tussen hoofd-en voeten niet helemaal juist afgesteld. Zijn inzet zeilt voorlangs.

Het slotakkoord is aan de thuisploeg. Een vloeiende tegenaanval wordt goed uitgespeeld en zo komt 3 minuten voor tijd de 4-0 eindstand op het bord.

Net zoals in de thuiswedstrijd is Blerick een maatje te groot gebleken voor dit Kwiek 5. Naar verwachting zal Blerick nog wel efkes meedoen om het kampioenschap. En Kwiek 5? Dat likt zijn wonden, telt zijn zegeningen en hoopt op een wederopstanding in 2014. Laat die nieuwe Messi(as) maar komen!