UPDATE: KOFU (Japan) wint Berden Top O14 toernooi

Op een zonnig sportpark ’t Saorbrook vond op 20 en 21 mei 2018 ons toptoernooi plaats. Tijdens deze 21e editie streden teams uit Japan, België en Nederland voor de winst. De beker ging mee naar Japan. In een spannende finale wist KOFU met 1 – 0 Sparta Rotterdam te verslaan.

In de poulewedstrijden was het vooral in poule A erg spannend. Na de eerste dag hadden zowel VVV-Venlo als KOFU 10 punten. Zij wonnen de eerste 3 wedstrijden en speelde onderling met 1 – 1 gelijk. In de laatste ronde poulewedstrijden was het KOFU dat won waardoor zij als nummer 1 richting de kwartfinales gingen.

Ook in poule B was op de eerste toernooi dag nog niets beslist. Sparta Rotterdam stond bovenaan met 10 punten. Zij werden echter op de voet gevolgd KAA Gent. Ook Sparta won haar laatste poulewedstrijd waardoor zij ook als groepshoofd naar de halve finale gingen. In deze poule wist Wittenhorst voor een knappe prestatie te zorgen, door als 3e te eindigen.

De halve finales werden gespeeld tussen KAA Gent – KOFU en Sparta Rotterdam – VVV-Venlo. In beide wedstrijden werd het spannend, maar maakte de poulewinnaars geen fout. De finale ging plaatsvinden tussen KOFU en Sparta Rotterdam.

In deze sportieve finale leek het lang gelijk te gaan eindigen, maar het was de nummer 20 van KOFU die het verschil maakte. Sorataro Amano schoot de 1 – 0 tegen de touwen wat genoeg bleek te zijn voor de overwinning.

In deze finale kwamen ook de beste doelverdediger en speler van het toernooi in actie. Helaas kon hij zijn team in de finale niet naar de overwinning schieten, maar middenvelder Alessio Shew-Atjon (Sparta Rotterdam) maakte het hele weekend al indruk en werd verkozen tot speler van het toernooi. De doelverdediger van het toernooi werd Hayato Matsuzawa (KOFU). Hij hield 5 wedstrijden zijn doel leeg en pakte in de halve finale 2 strafschoppen.

Ook in het FairPlay klassement waren de verschillen klein. Tot aan de laatste finalewedstrijden waren er nog meerdere teams die deze konden winnen. Uiteindelijk ging deze prijs naar onze toernooipartner. Het was VVV-Venlo die deze prijs won.

Winnaar: KOFU (Japan)

Fair Play prijs: VVV-Venlo

Speler van het toernooi: Alessio Shew-Atjon (Sparta Rotterdam)

Doelverdediger van het toernooi: Hayato Matsuzawa (KOFU)