Kessel D1 – Blerick D1 1-3

In het thuisduel met VV Kessel liep de keeper van de tegenstander een beenbreuk op. Gelukkig verliep het herstel spoedig. Hij heeft gelukkig zijn hobby weer kunnen hervatten na de winterstop.

En staat vandaag tegen ons weer in zijn doel.

Dan nu over naar de wedstrijd.

SVB is er opgebrand om vandaag de punten mee te nemen naar Blerick, nadat Kessel de vorige keer de punten mee nam.

SVB krijgt al snel in de wedstrijd een 2de corner, in de 4de minuut. In de rebound van deze corner staat een speler van SVB buitenspel, waarna Kessel het spel hervat met een verre lange bal naar voren.

Maar Mike doet goed mee en onderschept de bal.

Na een inworp van VV Kessel komt de bal bij Tom, die de bal goed naar voren geeft. Deze komt via via bij Bram. Bram maakt de verdediging van Kessel gek en loopt de 16 meter in. Hier trekt Kessel aan de noodrem en wordt Bram van de bal gelopen en zit er voor SVB alleen nog een corner in. Deze corner wordt genomen door Emre. Speler van Kessel verlengt de bal bij de eerste paal, waarna bram de bal helaas niet in het doel krijgt.

Na 10 minuten een lange bal van Floris op Ayoub. Ayoub vanaf eigen helft richting het doel van Kessel. Met 2 man in zijn rug, duikt Ayoub de 16 meter in. En ook dan blijft hij sterk aan de bal en schiet de bal langs de keeper in de verre hoek, 0-1.

Na 12 minuten weer Ayoub die gevaarlijk is. De keeper van Kessel speelt de bal breed op zijn verdediger. Echter is Ayoub er als de kippen bij en heeft hij de bal eerder van de speler van Kessel. Na een 1 tegen 1 duel zet Ayoub de bal voor op Erdem, die net niet bij de bal komt en Kessel de aanval overneemt.

Na 15 minuten is Kessel gevaarlijk op onze 16 meter. Timo wil mee verdedigen maar raakt de bal ongelukkig en tikt de bal achter Mike. Een eigen doelpunt helaas.  Timo wilde natuurlijk ook graag scoren J (grapje).

Maar SVB gaat niet bij de pakken neer zitten en is gevaarlijk vanaf de aftrap. Ayoub vanaf de achterlijn met een voorzet. Kessel krijgt de bal niet goed weg gewerkt en Tijn in een 2de poging raakt de bal niet goed door een man in zijn rug. Na 19 minuten een kansje voor Kessel. Speler komt vanaf de zijlijn, gaat bij de achterlijn een speler van SVB voorbij. De daarop volgende voorzet wordt half weggewerkt door SVB waardoor Kessel nog een kans krijgt middels een afstandschot, maar deze gaat ver naast het doel.

In de 23ste minuut verrast Ayoub met een afstandschot bijna iedereen. Maar de keeper plukt de bal nog net uit de lucht.

Na 24 minuten is het Floris die goed voor de bal kruipt in een duel en op het juiste moment weer Ayoub weg stuurt. En Ayoub is op snelheid weer weg. In een duel met de keeper schiet hij de bal weer in de zelfde verre hoek, 1-2. Het leek wel een kopie van de eerste goal.

Snel na het doelpunt is het weer SVB wat sterker is. Ayoub gaat op snelheid richting het doel en wordt vast gehouden. Vrije trap SVB op 25 meter van het doel. Tom schiet de bal op doel via de lat komt de bal terug in het veld, maar de ingelopen SVB-ers staan net iets te ver bij het doel.

Heerlijk voetbal. We zijn er nog niet, maar het is heerlijk voetbal weer, mooie combinaties en een gevaarlijk SVB.

Vlak voor rust weer Floris die Ayoub weg stuurt. Ayoub zet zijn man goed weg en gaat richting 16 meter. Maar Kessel heeft nog meer verdedigers en die komen Ayoub van de bal zetten, maar Ayoub heeft het vandaag echt op zijn heupen en knokt zich netjes terug en weet de bal vanaf de achterlijn voor te zetten, maar helaas is er geen teamgenoot in de buurt. Ruststand is dan ook een mooie 1-2.

Na rust start Ayoub aan de andere kant als tactische overweging. Kessel heeft het niet meteen in de gaten, maar wanneer de trainer het in de gaten heeft volgt er een wissel van links naar rechts , zodat weer de sterkste speler tegenover Ayoub staat.

Na 5 minuten in de 2de helft komt Mike ver uit zijn doel bij een aanval van Kessel en schiet de bal ver weg, op een naast gelegen veld. Kessel lijkt feller uit de kleedkamers te zijn gekomen. Na 9 minuten is Kessel gevaarlijk in onze 16 meter. Floris wordt onderuit gelopen en blijft liggen op de 5 meter. Erdem blokt daarna een schot van Kessel en wanneer de bal buiten de 16 meter is fluit de scheidsrechter, voor de behandeling van Floris toe te staan. Na de verzorging is het een scheidsrechter bal. Tom krijgt de bal, maakt meters naar voren om daarna met een schot de bal terug te spelen naar Kessel, zodat de bal op hun helft is. Maar Ayoub heeft het niet in de gaten en gaat naar de bal tot onvrede van Kessel, vanwege onsportiviteit. Maar Ayoub had het niet in de gaten.

Even later is Ayoub weer gevaarlijk, maar de keeper tikt de bal net weg uit de verre hoek.

Daarna is het weer SVB wat gevaarlijk is voor het doel van Kessel, maar de bal gaat niet in het doel. Kessel schiet de bal omhoog, waardoor de keeper de bal niet mag pakken met de handen, en met een bijna karate trap, weet de keeper de bal uit zijn doel te houden. Knap werk van de keeper van Kessel.

De 2de helft is voor SVB vooral werken om de voorsprong te behouden.

Na 19 minuten sterk aanvallend werk van Tom. Hij zet netjes 2 man aan de kant en stuurt Ayoub weg. Deze krijgt echter geen aansluiting. Daarna gaat Kessel wisselen. Een extra aanvaller voorin met meer druk dus. Na 21 minuten een kans voor Kessel, maar Mike plukt de bal uit de lucht voor Kessel aan de bal kan.

Spannende 2de helft in elk geval. Na 26 minuten weer een kans voor SVB. Tijn krijgt de bal voor zijn voeten en schiet op doel, maar het schot mist kracht. Jammer. Niet snel daarna is Kessel weer gevaarlijk aan de andere kant met een corner. De 1ste poging wordt weg gewerkt, waardoor Kessel nog een 2de poging krijgt om te schieten. De speler van Kessel legt de bal breed op een medespeler die dan ook hard op doel schiet, maar de gaat hard over het doel.

Vlak voor tijd alles van Kessel naar voren, maar Mike let goed mee op en schiet de bal net zo hard weer terug naar voren. In de laatste minuut een schot van Collin. Deze komt bij Bram. Bram schiet op doel. De keeper redt de bal met een mega super mooie save, maar in de rebound is het Ayoub die de bal hard binnen schiet en de eindstand bepaalt op 1-3.

Bij de aftrap fluit de scheidsrechter af. Een verdiende overwinning. SVB heeft sterk gespeeld vandaag.

 

Volgende week een sterk Wittenhorst wat de koploper is in de Hoofdklasse.

 

 

Jullie verslaggever.

You may also like...