HBSV F1 – Blerick F1 1 – 3

Omdat we vandaag vrij waren van competitieverplichtingen hadden we in de winterstop al een oefenwedstrijd geregeld tegen HBSV F1  . Voor de winterstop hadden we hier ook al een keer tegen gespeeld en deze wedstrijd hadden we toen gewonnen. In de winterzaalcompetitie troffen we ook 2 maal HBSV F1. In de 1ste ronde en de finale ronde. Beide keren waren we aan elkaar gewaagd dus het beloofde weer een leuke pot te worden.

SV Blerick begon erg timide aan de wedstrijd. Veel bijzonders is er dan ook niet te vermelden.
Voetballend is eigenlijk SV Blerick beter , maar HBSV komt toch op 1-0. Na een corner krijgen de spelers van HBSV erg veel ruimte omdat ze gewoon niet goed gedekt worden. Uit een weggewerkte corner komt de bal bij een HBSV speler die meteen uithaalt en scoort, 1-0. Mike zag de bal niet aankomen omdat zijn eigen verdediging voor zijn neus stond.
1-0   is dan ook de russtand.
In de rust worden de heren aangesproken. Er wordt goed samen gespeeld, maar men mag wat feller zijn. Bram mag iets meer DE actie maken, want daar is hij altijd dreigend mee.
In de 2de helft zie je ook dat SV Blerick feller wordt.
Vanuit een verre uittrap van Mike komt de bal bij Bram. Bram neemt de bal aan, maakt DE actie zoals hem in de rust gevraagd werd en leg de bal neer voor Tom. Tom haalt meteen uit en scoort de gelijkmaker, 1-1.
Daarna gaat SV Blerick door met druk zetten bij HBSV. HBSV verzet zich goed. Het blijft een leuke wedstrijd. Maar SV Blerick komt toch op 1-2. Op de rand van het doelgebied wordt een mooie actie gemaakt en de bal af gelegd op Emre. Die haalt verwoestend uit 1-2.
Vlak voor tijd start Luca op eigen helft met een rush op het doel af van HBSV met 2 spelers van HBSV in zijn nek hijgend. Luca blijft kalm en blijft kijken en schiet beheerst de 1-3 binnen.
Weer een winstparty. Maar het was goed dat de jongens even op achterstand kwamen. Zo werden ze weer ff wakker geschud en moesten ze weer vol aan de bak.
Volgende week zijn we ook vrij, maar hebben we ook een vriendschappelijke wedstrijd geregeld tegen de eigen E4. Dat wordt een leuke pot omdat de E4 toch echt wel fysiek een stap verder is. Maar een goed leermoment voor ons team. Flink wat weerstand en kijken hoe ze dan reageren. In de huidige competitie is dit wat minder dan in de hoofdklasse.
Heel erg jammer dat we hier uit moesten, want we zijn als team enorm gegroeid het afgelopen half jaar. Maar daarom hebben we ook een goede tegenstander uit gezocht in de E4.

Kijkend naar de eerste wedstrijden van de 2de helft van de competitie zie je toch dat het team steeds meer op elkaar in gespeeld gaat worden en het samenspel steeds beter gaat. Het team is echt gegroeid door de goede trainingen en coaching van Frank en Pascal. Chapeau heren.

Succes volgende week.

Jullie verslaggever J