Venray E3 – Blerick E2 7 – 0

Vandaag de laatste wedstrijd van deze competitie reeks, uit tegen een team van SV Venray, altijd lastig.
Venray E-3 ligt op kampioenskoers. Vandaag van ons winnen en vlg week van Irene en dan zijn ze ongeslagen kampioen.
Dat wordt dus een pittige wedstrijd voor ons.
Venray E-3 zijn allemaal 2de jaars E-spelers. En dat is vanaf de eerste minuut duidelijk.
Venray komt op 1-0. Mike stompt een corner weg. Een speler van Venray krijgt de bal voor zijn voeten en haalt uit, maar krijgt de bal er niet in, Mike staat in de weg. Bij het 3de schot gaat de bal wel in het doel, via een been van Nabil.
Venray blijft druk zetten en SVB is meer aan het verdedigen dan aan het voetballen helaas. Ook wij komen af en toe bij de keeper, maar Venray zit overal kort op.
Een goed afstandschot van Venray is voor Mike. Mike hervat het spel. Met een lange bal op Bram. Bram komt zijn mannetje voorbij, maar daarna zit Venray er weer tussen.
Venray komt op 2-0, na een mooie uitgespeelde kans, is de bal onhoudbaar voor Mike.
Venray is fel, maar SVB ook. Tom gaat het duel aan om de bal en geeft een blok waar de speler van Venray het onderspit moet delven ten opzicht van Tom. Daarna volgt een mooi samenspel van achteruit. Mooi een-twee tussen Nabil en Emre op links. Daarna een mooie steekpass van Emre op Rayan, maar daarna is Venray er weer…
Nabil staat goed te luisteren naar de aanwijzigingen van trainer Pascal. Mooi als hij meteen daarna ook beloond wordt omdat hij de aanwijzig/tip opvolgt en zo aan de bal komt. Schitterend.
Weer een corner voor Venray. Mike tikt de bal weer weg. Meteen erachter aan een aanval op rechts met Luca en Rayan. Maar Rayan strandt halverwege de helft van Venray.
SVB krijgt een vrije trap na een overtreding op Rayan. Tom zet de bal voor op doel. Emre schiet vervolgens net naast.
Meteen daarna een kans van Venray aan de andere kant. Mike duikt, redt het doelpoging, maar heeft de bal niet klemvast. Venray krijgt nog een kansje, maar schiet deze naast het doel.
Uittrap van Mike op Luca. Luca speelt de bal door op Rayan, die daarna de actie maakt en de achterlijn op zoekt, maar helaas niet meer lukt.
Dan volgt er weer een aanval van Venray, maar Floris maakt een goed blok. Hij versneld daarna en maakt dan net een actie te veel.
Ook Tom krijgt een kansje met een afstandschot. Mike is daarna weer een sta-in-de-weg voor Venray. Maar uiteindelijk wordt hij toch gepasseerd. Mike duikt naar de goede hoek, maar zit er net naast. Via de eerste paal kaatst de bal (net achter Mike langs) terug het veld in, waardoor een andere speler van Venray de bal maar hoeft binnen te tikken, 3-0.
 
2de helft.
SVB krijgt meteen een corner na druk te hebben gezet op de defensie van Venray. Luca krijgt de bal, maar schiet net over.
Meteen daarna maakt Venray de 4-0. Daarna is het verzet van SVB grotendeels gebroken. Fysiek wordt het voor onze jongens steeds zwaarder. Ze blijven knokken, wat mooi is om te zien. Maar er is geen houden meer aan. Venray komt dan op 5-0 en 6-0. Mike maakt nog enkele mooie reddingen, maar kan niet voorkomen dat Venray nog een doelpunt weet te scoren. De laatste is een mooie van Venray uit, ophoudbaar en buiten het zicht van Mike (door het aantal spelers wat voor zijn neus staat).
Door het vele verdedigwerk van iedereen en maar zeker ook met dank aan Mike wordt het vandaag niet meer dan 7-0 voor Venray.
Een verdiende kampioen volgende week, denk ik. Wat waren deze jongens goed van Venray. Ze lieten onze jongens gewoon niet in hun eigen spel komen.
Jammer, maar wat hebben de jongens van SVB gevochte, als leeuwen.
Dit was de laatste competitiewedstrijd van de najaarsreeks. We zijn als 8ste geëindigd in deze poule.
Op naar de winterstop en de voorjaarsreeks in het nieuwe jaar.
 
Jullie trotse verslaggever.
 

You may also like...