Blerick E2 – Wittenhorst E2 2 – 3

Vandaag stond de eerste thuis wedstrijd van het seizoen op de planning. Thuis tegen Wittenhorst dat vorige week de tegenstander had verslagen met maar liefst 7-1. We waren dus gewaarschuwd.

Maar onze jongens hebben vorige week ook een puike partij gespeeld dus we zullen zien.

SVB kwam weer lekker fel uit de startblokken.
Vanaf rechts wordt er een aanval opgezet. Bal komt bij Bram rechtsvoor en hij maakt een actie en schiet op doel. De keeper vangt de bal.
Even later komt SVB in de problemen. Mike wilt snel het spel hervatten, maar gooit de bal achter de SVB speler waardoor de speler van Wittenhorst makkelijk te bal kan oppikken , maar Tom geeft een geweldig blok.
SVB zoekt weer de aanval. De wedstrijd gaat gelijk op. Wittenhorst krijgt een corner maar de bal gaat over de achterlijn.
Na bijna 10 minuten krijgt Wittenhorst een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel, na een overtreding van Nabil. De bal gaat over iedereen heen, ook over Mike, en komt via de lat weer terug het veld in. SVB valt meteen weer aan.
Ziya is in duel om de bal en besluit terug te spelen om Tom. Tom geeft de bal met een geweldige pass naar voren op Rayan. Een speler van Wittenhorst wil de bal opvangen maar mist de bal en de bal komt bij Rayan. Rayan gaat op het doel af en heeft nog 2 SVB spelers in de beurt, 3 tegen 1. Rayan besluit om zelf te schieten en scoort de verdiende 1-0.
Even later weer een vrije trap voor Wittenhorst en weer op een redelijke afstand van het SVB doel. Mike redt de bal in 2de instantie. Hij vervat snel het spel, en gooit de bal naar Floris. Floris geeft een lange bal langs de lijn op Luca. Luca neemt de bal aan en tikt deze meteen door naar Rayan. Rayan gaat op het doel af van Wittenhorst en scoort weer. 2-0 SVB.
Maar 3 minuten later komt Wittenhorst terug in de wedstrijd. Een speler van Wittenhorst komt door onze verdediging en scoort middels een panna bij Mike de 2-1 L.
SVB blijft aanvallen. Er wordt goed gekeken naar elkaar en over de bal heen en veel samen gespeeld.
Luca probeert van afstand te schieten maar de keeper redt.
5 minuten voor tijd komt Wittenhorst op gelijke hoogte. Tom geeft een speler op rechts iets te veel ruimte, deze draait van hem weg en weet de bal goed voor te zetten op een medespeler die weer weg is gelopen uit de rug van een SVB verdediger en deze speler van Wittenhorst weet de bal binnen te koppen bij Mike, 2-2.
SVB blijft knokken. Luca krijgt nog een kans, maar de afstand is te groot. Even later Bram via rechts met een mooie actie, schiet op doel maar de bal gaat net naast.
Ruststand is dan ook 2-2.

De 2de helft gaat Rayan achterin spelen voor Tom die even gewisseld wordt. Wittenhorst krijgt meteen een kans want Rayan was even daarvoor iets te ver mee naar voren gegaan en te laat terug.
Maar Wittenhorst schiet op de paal.
Beide teams blijven aanvallen en de wedstrijd kan nog alle kanten op.
Ingooi SVB door Nabil, op Luca. Luca tikt de bal door opBram. Bram kan door op de keeper, maar de keeper redt en Floris is net te laat voor de rebound.
Mike redt bij een doelpoging van Wittenhorst en tikt de bal achter.
Maar na zo’n 10 minuten in de 2de helft komt Wittenhorst op 2-3.
SVB blijft aanvallen en verdient de aansluiter. Luca mist de aansluiter en ziet zijn poging vlak naast het doel verdwijnen.
SVB blijft knokken. Krijgt nog een corner. Floris neemt deze corner. Bram kopt de bal, maar de keeper redt.
Niet veel later is er dan het eindsignaal. Wittenhorst wint met 2-3. Niet terecht, maar helaas zo is het spelletje. Zij maakte een doelpunt meer.

Jongens, jullie hebben weer geknokt voor iedere bal. Hebben de toeschouwers weer mooi voetbal laten zien. En wat was het weer spannend.
Op naar volgende week. Wat is het toch heerlijk dat de competitie weer begonnen is.

Tot volgende week. (heb er nu al weer zin in).

Jullie trotse verslaggever J.