SV Blerick F1 – SV Venray F2 4 – 1

Na 3 wat makkelijkere wedstrijden zou het vandaag toch wel ff anders zijn. We moesten immers tegen één van de directe concurrente, en wel SV Venray F2. Samen hebben we voor de winterstop in de Hoofdklasse gespeeld en toen hebben we verloren met 4-2. Dus we waren wel uit op revanche.

We waren dan ook gewaarschuwd, want er liep bij hun een hele lange speler rond die toen heel erg gevaarlijk was.

En ja hoor de wedstrijd was pas een paar minuutjes oud en SV Venray begon al heel sterk en gevaarlijk door o.a. die lange spits. Maar SV Blerick heeft een redelijk goede keeper. Mike was de eerste minuten een sta-in-de-weg voor de jongens van SV Venray, maar voor SV Blerick stond hij steeds op het juiste moment en op goede plek. Hierdoor kreeg SV Blerick dan ook weer wat meer grip op de wedstrijd. Er waren aan beide kanten wat kansjes. Na ruim 10 minuten is Tom is een duel sterker aan de bal. Hij gaat langs de lijn door naar voren. Hij kijkt goed en geeft een mega-pass op Luca die samen met Bram vrij voor de goal komt. Luca kijkt goed wat de keeper doet en schiet hem in de hoek. 1-0. Daarna weer wat kansjes op en neer.
Ruststand 1-0.
Na rust gaat SV Blerick door met de aanval zoals we de laatste weken steeds gezien hebben. Bram is niet geheel fit. Er wordt af en toe een lange bal gespeeld op hem, maar vandaag gaat Bram dat niet lukken. Vandaag moet hij de ballen in de voet krijgen en dan is hij wel gevaarlijk.
Ik heb het nog niet gezegd of Bram krijgt de bal ingespeeld bij de achterlijn van de tegenstander. Hij kapt de tegenstander helemaal weg, een goed actie. Nee, een mega goede actie die volgt en Bram legt de bal voor de voeten van Thomas die de bal dan ook binnen tikt, 2-0. Bram raakt geblesseerd bij zijn mega geweldige actie, HET breekpunt in de wedstrijd. Bram wordt dan ook even gewisseld om er later toch weer terug in te komen.
Na de aftrap van SV Venray zit SV Blerick er meteen weer bovenop. Tom krijgt de bal en heeft het weer voor het uitkiezen, 3 spelers van SV Blerick tegen 1 speler van SV Venray. Tom geeft wederom een pass op maat op Thomas, en hij gaat alleen op de keeper af en schiet beheerst binnen, 3-0.
Daarna heeft ook Mike weer het nodig e werk te verzetten. Hij redt 2 keer knap bij een corner van SV Venray. Wat later krijgt SV Blerick ook weer een corner. Emre neemt deze zoals gewoonlijk. Via een klutsbal bij de eerste paal komt de bal bij Stan die uithaalt en de stand brengt naar 4-0.
SV Venray komt dan terug in de wedstrijd. Via een afstandschot gaat de bal via de paal, tegen Mike zijn rug het doel in, 4-1. Dit is dan ook de eindstand. Onze scheidsrechter heeft het vandaag maar druk gehad, maar heeft het mega goed gedaan. Enkele toeschouwers maakte het soms niet makkelijk, maar de scheids liet zich niet uit het veld slaan.
Na de wedstrijd volgde weer de gebruikelijke penalty’s. Aan de jongens van SV Blerick vandaag weer niet besteed. Allen veldspelers miste de pingel, alleen de keeper, Mike scoorde WEER als enigste (ook 2 weken geleden, gebeurde hetzelfde)
De penalty’s mogen dus wel weer beter jongens!!! Dat wordt weer flink trainen komende week.
Maar gelukkig tellen de doelpunten tijdens de wedstrijden.

Volgende week en met pasen zijn we vrij van competitie. Maar om niet stil te zitten 2 weken hebben we weer vriendschappelijke wedstrijden geregeld. Volgende week uit tegen HBSV F1 en de week erna (paaszaterdag) thuis tegen SV Blerick E4.

Succes jongens.

Jullie verslaggever J