Blerick E2 – HBSV E2 8 – 1

Emre is nog steeds geblesseerd en daarom doet Wassim van de E-1 mee.

De eerste echte kans voor SVB komt al na 5 minuten. Voorzet van Wassim op Bram, die vrij voor de goal komt. Bram haalt uit, maar raakt de bal niet goed.
HBSV zet ook goed aan. De spelers zijn alle nog zoekende en gaan wat gelijk op. SVB lijkt wel wat af te wachten, want voetballend zijn ze denk ik toch echt sterker.
Na zo´n 8 minuten vangt Tom op het middenveld de bal op. Hij kijkt en geeft een mooie pass op Wassim. Wassim neemt aan en scoort de 1-0.
Dit doeltje lijken ze nodig te hebben gehad, want ineens gaat SVB feller voetballen en worden de duels meer gewonnen en zet men meer druk op de tegenstander.
Op rechts heeft Bram de bal. Hij maakt een mega actie, door een hakbal te geven op Rayan. Rayan schiet op doel, maar de keeper redt in 1ste instantie. De 2de bal is voor Nabil, die de bal over de keeper in het doel schiet, 2-0.
Na 12 minuten de 1ste corner voor SVB. Nabil neemt de corner, maar een speler van HBSV kopt de bal weg voor Bram erbij kan. Wassim krijgt de bal en probeert te scoren, maar de hoek is bijna onmogelijk, maar de bal wordt aangeraakt, weer corner.
Nogmaals een corner van Nabil. Nabil zet de bal hoog in en dan komt het hoofd van Bram, kopbal en doelpunt, 3-0.
Even later een mega mooie actie van Wassim. In de vierkante meter tikt hij 3 verdedigers van HBSV weg, maar zijn schot erna mist het doel.
Daarna maakt Wassim weer de verdedigers gek van HBSV met zijn acties, en maakt een speler een overtreding. Vrije trap SVB. Tom neemt deze maar via het hoofd van een speler van HBSV weer corner. Deze corner wordt meteen weggewerkt door HBSV.
Na 20 minuten krijgt ook HBSV een corner, maar deze wordt weggewerkt door SVB. Maar HBSV blijft druk zetten op ons doel. Door mooi spel komt de bal bij 2 spelers die alleen voor het doel staan van Mike, zonder een SVB-er in de beurt. Maar de heren staan met de rug naar het doel. Een speler van HBSV krijgt de bal en probeert met een hakje (met de rug naar Mike toe) te scoren, maar Mike kan makkelijk de bal oprapen.
Even daarna een terugspeel bal op Mike die ver uit zijn doel staat. Mike pakt de bal op en kijkt daarna pas waar hij staat, te laat dus. Vrije trap voor HBSV. HBSV speelt de bal over in plaats van rechtstreeks op het doel, maar SVB verdedigd goed en heeft snel de bal, weg voordeel HBSV.
Vlak voor rust een overtreding op Bram voor het doel (de wisselspelers roepen “Penalty”, maar de scheidsrechter beslist). Vrije trap. Tom wilt de bal voorzetten, maar dit mislukt hem. HBSV schiet de bal richting de zijlijn, maar Tom is er snel bij en houdt de bal binnen. Nu zet hij als nog de bal voor op Luca. Luca schiet op doel, maar raakt de lat.
De scheids fluit voor het rustsignaal. Ruststand is 3-0.

Na rust gaat SVB door met aanvallen. HBSV krijgt ook hun kansjes, maar Mike let goed op en vangt de bal. Mike schiet de bal ver uit naar Rayan, rechts voor. Rayan tikt de bal door op Wassim. Wassim maakt een paar mooie acties en speelt daarna tussen 3 verdedigers door de bal op Luca. Luca haalt uit en schiet de bal over de keeper in het doel, 4-0.
Even daarna weer een aanval van achteruit. Rayan maakt langs de lijn de actie en geeft een pass op Wassim. Wassim zet nu met 1 actie de speler van HBSV het na kijken en schiet op doel, 5-0
Dan volgt er nog een kans van Luca. Hij schiet de bal in de korte hoek, maar de keeper redt, corner.
Wassim neemt deze corner, op aanwijzingen van de trainer. Hij legt de bal iets van het doel af, neer bij Ziya. Ziya wil de bal aannemen, maar de bal stuit weg.
Na 10 minuten een schot van achteruit op Luca. De laatste man van HBSV maakt bewust hands met de hand in de lucht naar de bal, maar de bal komt voor Luca zijn voeten en kan alleen af op de keeper. Goede voordeelregel toegepast door de scheidsrechter. Luca twijfelt ff, want hij heeft ook gezien dat er hands gemaakt wordt, maar ziet dan dat de scheidsrechter voordeel aangeeft. Luca gaat op het doel af, schiet op doel, maar drukt de bal te weinig waardoor deze over gaat.
Wat een goede beslissing van de scheidsrechter, TOP.
Na een kwartiertje maakt Wassim de 6-0. Daarna wordt hij gewisseld met een publiekswissel. Wassim bedankt voor je inzet.
Daarna volgt er een mooie actie van Ziya langs de lijn op Bram. Bram maakt de actie langs de lijn. Hij kijkt en ziet Nabil voor het doel. Bram geeft een opmaat gesneden pass op Nabil die eenvoudig de 7-0 binnen tikt. Wat een samenspel.
Ook HBSV blijft druk zetten en probeert hun doelpuntje mee te nemen. Mike redt weer. Mike geeft daarop de bal een gigantische trap, tot over de middenlijn. De bal gaat over alle spelers van HBSV heen en komt bij Luca die alleen door kan op de keeper. Luca is kalm en houdt het overzicht en plaatst de bal beheerst in de verre hoek, 8-0.
Maar HBSV gaat door. En uiteindelijk weten zij ook hun doelpuntje te scoren. 2 spelers van HBSV komen vrij voor Mike en spelen de situatie beheerst uit, 8-1.
Meteen daarna zet HBSV weer druk en krijgen ze weer een kans. Floris kopt de bal echter weg, maar de bal gaat naar achteren in plaats van naar voren en Mike moet zijn uiterste best doen op de bal uit zijn doel te houden. Corner. Deze wordt weg gewerkt door SVB.
SVB krijgt aan de andere kant weer een kans, maar de bal wordt tot corner verwerkt. Corner Nabil weer, maar de keeper schiet de bal weg. Tom vangt deze bal op en legt deze voor zijn rechter en haalt uit. Helaas gaat de bal naast.
Wat een wedstrijd. Voetballend waren we vandaag gewoon beter. Eindstand is dan ook verdiend 8-1.

De penalty’s gaan vandaag gelukkig beter dan vorige week. Tom, Floris en Nabil weten te scoren namens SVB. En Mike houdt zijn doel helemaal schoon!!

Volgende week uit tegen Venray E-2. Altijd een moeilijke tegenstander, omdat zij zoveel teams hebben. Venray E-2 staat 1 plaats onder ons met 6 punten uit 3 wedstrijden en wij 7 punten uit 4 wedstrijden. Spannend dus.

Tot volgende week.

Jullie trotse verslaggever.