Sport Club Irene E2 – Blerick E2 0 – 3

Vandaag de uitwedstrijd tegen Spcl Irene.
Emre is bij ons nog steeds geblesseerd en om toch 2 wisselspelers te hebben is Sam van de E-1 gevraagd om mee te doen. SAM DANKJE WEL.
 
Spcl Irene begint heel aanvallend aan de wedstrijd terwijl de jongens van SVB nog even moeten wakker worden lijkt het wel.
Irene krijgt meteen al een kans op een doelpunt, maar Mike vangt de bal. Meteen van achteruit een aanval van SVB. Tom loopt net iets te ver met de bal en Irene neemt de aanval over. Schot op doel, maar Mike redt. Corner Irene. Mike let goed op en heeft de bal.
Even later is SVB in de aanval en krijgt ook een corner. Helaas beland de bal achter het doel.
Irene maakt midden op het veld een overtreding en de scheidsrechter fluit voor een vrije trap. Tom twijfelt, maar schiet toch op het doel, maar de keeper redt.
SVB blijft meer mooie aanvallen opzetten, zoals we van de jongens gewend zijn inmiddels al.
Nabil van achteruit om Luca. Luca maakt een mooie kapbeweging en is zijn speler van Irene kwijt.
Luca tikt de bal tussen 2 spelers door naar Bram, maar de bal is net te hard en de keeper is eerder bij de bal.
Overtreding van Irene op eigenhelft in de hoek naast hun doel. Ziya zet voor, maar gaat over de spelers van SVB heen.
Na 15 minuten weer een overtreding van Irene, 10 meter voor hun eigen doel, op Rayan. Tom neemt weer deze vrije trap, maar de bal gaat net over.
Ook Luca heeft even later weer een kans, maar de keeper redt. Dan komt Sam er in voor Luca en Floris voor Nabil. Sam krijgt al meteen een kansje, maar de bal gaat net over het doel.
Na 20 minuten komt Bram er geblesseerd uit, na een trap op zijn enkel.
Het lijkt wel door de overtredingen of het een gemene wedstrijd is, maar dat is ABSOLUUT niet zo.
Het is een leuke voetbalpot.
Sam geeft een steekpas middendoor op Rayan en zet Rayan zo alleen voor de keeper. Rayan blijft cool en scoort de 0-1. Wereldpass van Sam.
SVB blijft aanvallen met mooie combinaties. Sam komt zo even later zelf voor het doel en schiet beheerst de bal in de lange hoek, onhoudbaar voor de keeper, 0-2.
Tom geeft van achteruit een lange pass op Rayan. Rayan maakt een actie en schiet met links!!, maar de keeper redt en tikt de bal over het doel. Corner SVB. Deze wordt echter zeer slecht genomen en de bal komt meteen achter het doel.
Irene weer in de aanval, maar Mike redt de bal. Hij gooit meteen een lange bal op Floris. Floris tikt de bal door op de linker kant naar Rayan. En Rayen schiet op doel, en raakt de lat.
0-2 is dan ook de ruststand.
 
2de helft.
Na rust heeft Irene al snel een corner verdient. SVB werkt echter de bal snel weg. Sam komt alleen voor de keeper, maar Irene verdedigd goed mee, en kan het schot van Sam blokkeren. Maar SVB komt meteen weer in balbezit. Rayan schiet op doel, maar de keeper redt maar heeft de bal niet klem vast, waarop een speler van Irene de bal achter schiet, corner voor SVB.
De corner gaat netvoor bij Bram´s hoofd die wilde koppen, maar SVB heeft weer balbezit en de bal komt weer bij Bram. Bram schiet meteen. Keeper redt. Irene valt meteen aan, maar Tom let goed op en neemt de aanval van Irene over. Tom schiet de bal naar Floris. Floris op zijn beurt geeft een mega mooie pas tussen de spelers van Irene door op Sam. Sam tikt meteen door op Bram. Bram naar Rayan , maar Rayan maakt daarna net een actie teveel. Maar wat een combinatievoetbal. Zal menige trainer trots op zijn (he heren!!!). Wauw. Hiervoor kom je naar het voetbalveld. Wat een veld spel!!
Van achteruit gooit Mike de bal naar Floris op rechts. Floris schiet de bal naar Sam. Sam op Rayan maar Irene redt. Corner SVB. SVB blijft druk zetten. Sam geeft een goede pass op Bram. Bram gaat naar het doel maar een verdediger van Irene verdedigd goed mee.
Na 9 minuten gaat een schot van Irene net over het doel. Maar meteen daarna heeft SVB weer een mega kans. Tom vangt de bal op het middenveld op en geeft een pass op Bram. Bram maakt de actie en is zijn spelertje weer kwijt en geeft een pass tussen 2 spelers door op Sam. Sam schiet de bal echter op de verre paal, via de paal ketst de bal naar de 2de paal en komt de bal weer het veld in, wat een pech!!
Even later redt Mike weer een actie van Irene. Irene is in deze fase echter de betere ploeg. SVB wordt slordiger, ballen komen niet goed aan in de voeten, etc. Fysiek??
Corner Irene. Mike komt uit zijn doel maar de bal gaat over iedereen heen voor het doel. Voorbij de 2de paal kopt een speler de bal richting het doel, maar Nabil kopt de bal weg.
Even later maakt Floris een foutje langs de lijn, halverwege het veld, maar hij hersteld het zelf. Dat is de power van dit team. Blijven knokken en niet opgeven. Ook al is de tegenstander even beter. Blijven geloven in het eigen spel.
Eindelijk na 18 minuten in de 2de helft weer een mooie actie. Vanachter uit gaat de bal naar Bram. Bram zet een een tweetje op met Sam en krijgt de bal ook weer terug. Bram schiet op het doel, maar de keeper redt in 1ste instantie, maar in 2de instantie weet hij wel de bal voorbij de keeper te krijgen en wordt de stand 0-3.
“Yes, nu heb ik iets meer rust”, zegt trainer Pascal. Nu is het gespeeld en ben ik ook niet bang meer voor een tegendoelpunt.
Ziya maakt een mooie actie langs de lijm, kapt makkelijk zijn tegenstander weg, kijkt goed en geeft een pass op Sam. Sam tikt de bal door op Bram, en Bram tikt weer door naar Luca. Luca schiet op het doel, maar de bal gaat net over.
Irene probeert ook nog een doelpunt te scoren. Corner Irene maar de bal belandt uiteindelijk net over het doel van Mike. Eindstand 0-3. En de eerste 3 punten zijn binnen.
Door goed keeperswerk van Mike hebben we vandaag de 0 gehouden.
 
Maar jongens wat was het al weer een puike voetbalpot. Waanzinnig goed en mooi om te zien langs de kant. Echt genieten. Heerlijk.
 
De penalty’s daar mogen jullie wel nog ff op gaan oefenen.
Voor de lezers; op het andere veld achter het doel, waren net de meisjes op groot veld gestart. Of de jongens daarvan onder in de indruk waren weten we niet, maar zowel de spelers van Irene als van SVB wisten de ballen erg makkelijk over en naast het doel te jagen zodat ze op het veld bij de meiden terecht kwamen.
Volgende keer graag de ballen in het doel.
 
 
Volgende week thuis tegen HBSV E-2 om 9.00 uur. Erg vroeg, maar het voetbalspel wat jullie laten zien is het allemaal waard. Ben trots op jullie allemaal!!
Volgende week willen we ook de teamfoto maken voor op de site, want dan is Emre er weer bij als het goed gaat.
 
 
Jullie trotse verslaggever.
 
 

You may also like...