FCV E2 – Blerick E2 2 – 2

Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. De competitie gaat weer van start.
We hebben er zin in. Met een oefenwedstrijd tegen de eigen E-1 en een verdienstelijke 3de plaats op het toernooi in Reuver zijn we benieuwd waar we in de competitie staan.
 
Vandaag is de tegenstander de E-2 uit ´t Ven. SVB begint met mooi voetbal en vooral veel tikwerk.
Vanachter uit op rechts een lange bal op Rayan. Rayan tikt de bal meteen door naar Bram en een 3 tegen 1 situatie ontstaat. Bram speelt de bal naar Emre, Emre speelt de bal weer terug naar Bram en Bram schiet maar de keeper redt.
SVB blijft druk zetten en heeft mooie combinaties.
Ingooi van FCV komt bij Tom. Tom tikt de bal door en SVB gaat in de aanval. Echter FCV verdedigd goed mee en neemt de bal weer over. Maar dan komen ze halverwege het veld Tom tegen en hij veroverd de bal . Tom besluit om de bal aan te nemen en hem meteen goed neer te leggen voor zijn rechter en haalt uit. De bal spat via de kruising lat/paal achter het doel van FCV. Wat een schot over zo´n 20 meter!!
SVB blijft druk zetten op tegenstander. Weer een mooie aanval van achteruit. Floris geeft een pass op Rayan, Rayan op Bram en Bram weer terug naar Rayan en een speler van FCV veroverd de bal.
Even later een corner voor SVB. Bal wordt weg gewerkt door FCV en de bal komt bij Tom, die wederom maar eens verwoestend uit haalt. De keeper tikt de bal over het doel.
Trainer Pascal loopt soms wat onrustig voor mij door, balend dat de afwerking net niet lukt. Maar wel enorm genietend van het spel.
 
Weer een corner SVB. Emre zet de bal voor richting Bram maar een tegenstander komt de bal net voor Bram weg. De bal wordt weer opgevangen door Tom die maar weer eens schiet van afstand, en WEER tikt de keeper de bal identiek de bal over. Wat heeft FCV toch een geluk met zo´n grote goede keeper.
 
Ruststand is dan ook 0-0.
 
SVB is voetballend een stuk sterker en maakt vele mooie combinaties. De ouders worden steeds enthousiaster langs de lijn. Iedereen is het over eens dat SVB voetballende de betere is. Maar de punten tellend aan het eind.
 
2de helft starten we met een dubbele wissel. Rayan (1ste helf spits) gaat laatste man spelen, Tom (laatste man) gaat er even uit. Nabil komt linksachter erin voor Floris, die ook even gewisseld wordt.
In de 5de minuut van de 2de helft valt dan eindelijk de 0-1. Na mooi samenspel scoort Emre de 0-1.
Ook daarna gaat SVB door met aanvallen. Mooie actie van Bram langs de lijn. FCV redt net voor het doel.
Maar even later onderschept SVB een aanval van FCV. Mike redt de bal. Mike geeft een lange bal op Bram. Bal gaat net over Bram heen en komt bij Luca. Luca maakt een actie en gaat op het doel af. De keeper komt goed uit en redt.
Daarna wordt FCV steeds sterker. SVB krijgt het steeds zwaarder, verdediging is soms iets te ver naar voren, maar Mike let goed op en red.
Na 10 minuten is het dan toch FCV wat de aansluiter weet te maken, 1-1. De verdediging is SVB is het even zoek. Bram geeft aan even gewisseld te worden en Tom komt er weer centraal terug in en rayan gaat weer naar voren, rechtsvoor.
Daarna volgen nog een paar corners voor SVB, maar de keeper van FCV redt een paar keer en onze jongens waren net niet alert genoeg op de rebound.
En als de bal aan de ene kant er niet in gaat, dan……
Ja hoor. FCV is weer in de aanval vanaf de rechterkant. Speler zet de bal voor en de linksbuiten van FCV kan de bal ongehinderd binnen koppen bij de 2de paal bij Mike, 2-1.
FCV lijkt vertrouwen te krijgen en de trainers van FCV hopen op de 3 punten.
SVB begint aan de aftrap, en zet meteen druk. Luca scoort binnen een minuut de terechte 2-2.
FCV zet meer druk en SVB blijft knokken en voetballen. Een mega spannende 2de helft.
De zenuwen gieren bij iedereen door het lijf. En dan klinkt eindelijk het verlossende eindsignaal.
De punten zijn verdeeld. Gezien de eerste helft was een overwinning voor SVB terecht geweest, maar op basis van de 2de helft mogen we blij zijn met een punt. En voetbal bestaat uit 2 helften.
Maar wat zijn we trots op de jongens. IEDEREEN heeft gigantisch zijn best gedaan en geknokt voor iedere bal. Maar ook de complimenten vanuit FCV naar de jongens waren toch mooi. “Wat een voetballend team, daar zullen jullie nog lang plezier aan hebben”.
En daar zijn we ook trost op. De jongens hebben de hele wedstrijd VOETBALLEND een waanzinnige wedstrijd gespeeld. Dat de 2de helft fysiek wat zwaarder wordt tegen 2de jaars E-spelers is niet zo gek. Maar wat een samenspelend team. Waanzinnig om naar te kijken.
 
Jongens bedankt voor een WAANZINNIG mooie, spannende en leuke wedstrijd.
Blijf zo voetballen en de punten komen wel. Blijf in jezelf geloven, ook al moeten we vaak tegen 2de jaars E-spelers. Blijf voetballen, dan komen jullie er wel.
 
Tot volgende week. (heb er nu al weer zin in).
 
Jullie trotse verslaggever J.
 

You may also like...