Blerick F1 – Belfeldia F1 4 – 1

Na 2 weken een vriendschappelijke wedstrijdje vandaag weer eindelijk een competitie wedstrijd.
(Vriendschappelijk gewonnen van HBSV met 3-1 en vorige week verloren van SVB E4 met 1-4, maar beide leuke wedstrijden.)

Belfeldia trapte vandaag de wedstrijd af. Zij begonnen meteen fel. Maar SVB herpakte zich. Bram maakte een mooie actie langs de lijn. Keek goed voor zich uit en gaf een mooie pass richting Luca, maar deze verwachte de bal niet, weg kansje.
Even later een inworp van SVB. Thomas verlengt de bal op Luca. Luca gaat zijn mannetje voorbij maar vergeet te kijken over de bal heen en ziet zo Bram niet staan die vrij stond voor het doel. Belfeld verdedigd goed, en weg is ook deze kans.
SVB blijft ondanks dat goed kijken en combineren. Via links mooi tikwerk tussen Tom en Stan. Stan zet de bal voor en deze gaat net naast. Corner SVB. De bal wordt terug gespeeld naar achter naar Tom geheel vrij staat. Tom legt de bal voor zijn goede voet en haalt vol uit; net naast.
Even later weer een corner voor SVB. Stan neemt deze, maar de keeper komt goed uit zijn doel en redt. Weer corner voor SVB nu door Emre die net in het veld is gekomen, maar ook deze mist het doel. Het spel gaat vrij gelijk op. SVB heeft de kansjes maar Belfeldia is gewoon een stuk feller. Zij riepen ook voor de wedstrijd dat ze zekers ook van de nummer 1 zouden kunnen winnen. En dat is de juiste instelling!!! Bij SVB gaat het gewoon wat makkelijker ALS er goed en fel gevoetbald wordt, en daardoor wordt er soms de nonchalant misschien gedacht, dat ze wel ff zullen winnen??
Dan maakt Stan een overtreding vlak voor het eigen doel, vrije trap voor Belfeldia. Er wordt een klein muurtje neer gezet, maar gelukkig gaat de vrije trap van Belfeldia naast en gaat richting de cornerhoek/achterlijn. Tom gaat erop af, en maakt een actie zodat hij zijn mannetje passeerd. Vervolgens maakt hij toch een sprint van onze eigen achterlijn naar de achterlijn van de tegenstander, niemand die hem kan bij houden. Bij de achterlijn komt bij pas weer een tegenstander van Belfeldia tegen. Tom kijkt, maakt een actie, kapt de man uit en tikt de bal naar Emre. Hij neemt de bal aan en haalt uit en scoort de eindelijke 1-0.
Daarna lijkt het wel of het even wat makkelijker gaat. Maar dan gebeurd er achter in een miscommunicatie. Tom wilt de bal terug spelen op Mike en denkt dat deze in het doel staat, maar deze staat een stuk voor zijn doel en hierdoor scoort Tom in zijn eigen doel L, 1-1.
Meteen daarna volgt het rust signaal. Mike en Tom balen natuurlijk beide gigantisch van het tegen doelpunt, maar niemand in de rust heeft het daar over. Men heeft het over de gemiste kansen voorin. Wat kan er beter, etc. Voor de jongens goed want ze baalde beide enorm.

De 2de helft start Belfeldia weer feller. Belfeldia krijgt een corner maar de bal wordt meteen weg gewerkt. SVB probeert weer de aanval, maar Belfeldia neemt het weer over. Tom moet vol aan de bak om zijn mannetje af te remmen en krijgt uit eindelijk zijn voet voor de bal en tikt de bal over de achterlijn, corner Belfeldia. De corner wordt weg gewerkt door Emre, maar weer corner voor Belfeldia. De 2de corner wordt gered door Mike die goed de bal volgde toch door een bosje van spelers voor zijn neus de bal ziet aankomen.
SVB zoekt weer de aanval, met een corner als resultaat. Emre neemt deze corner, die voorbij iedereen langs het doel gaat. Tom stond achterin en schiet de bal voor. Via Stan en Luca komt de bal weer terug bij Emre en deze haalt uit, 2-1.
Belfeldia heeft aftrap, maar SVB zit er meteen bovenop. Emre krijgt de bal en geeft een uitstekende pass op Bram. Deze kijkt en scoort beheerst de 3-1.
Belfeld blijft druk zetten en aanvallen. Ze krijgen hier en daar een kansje, maar Mike let goed op.
Na een aanval van Belfeldia komt Mike goed uit en pakt de bal. Hij hervat het spel meteen met een goede bal op Rayan achterin. Rayan maakt de actie en speelt de bal in op Bram. Bram maakt een paar meter, de passeer actie en heeft Emre al vrij zijn staan. Mooie pass van Bram volgt op Emre en deze bepaald de eindstand op 4-1.
Helaas een tegendoelpuntje, maar SVB heeft wel weer 5 keer gescoord J.

Bij de penalty’s worden weer de nodige pingels gemist. Maar door uitstekend keepers werk van Mike, die 6 ballen uit het doel tikt, 3 ballen ziet over vliegen en 1 keer moet grabbelen (nadat hij hier ook aan zat) wint SVB toch de penalty’s met 2-1.

De eerste helft vandaag ging niet zo best. SVB was niet fel genoeg. De 2de helft was beter.
Volgende week volgt de topper van de competitie mogelijk. De nummer 1 tegen de nummer 3 die beide nog ongeslagen zijn. SVB F1 moet dan uit naar Wittenhorst F2.
Een beslissende wedstrijd lijkt het ons. Volgende week dus allemaal op tijd naar bed en vanaf de 1ste minuut fel op de bal en het eigen spel spelen, dan komt het wel goed zegt de trainer.

Succes jongens.