SV Blerick F1 – MVC ’19 F1 6-2

Na de geweldige start vorige week krijgen we vandaag een betere tegenstander en wel MVC’19 F1. Zij zijn voor de winterstop verdienstelijk 3de geworden in deze 1ste klasse.

Net zoals vorige week ging SV Blerick aanvallend van start vanaf de aftrap van de tegenstander.
SV Blerick krijgt een inworp. Via deze inworp komt de bal bij Tom. Tom gaat via de rechterkant naar het doel van de tegenstander. Tom geeft een voorzet en een attente Bram tikt de bal binnen 1-0 na 3 minuten gespeeld te hebben.
Even later heeft de doelman van MVC ’19 de bal en trapt hij de bal uit vanaf de grond. De bal wordt opgevangen door Emre met het hoofd . Hij kopt de bal door op Stan die de bal net iets te ver voor zich uitspeelt.
Even daarna weer een aanval van SV Blerick. Voor het doel heeft Emre goed het overzicht en tikt de bal ietsjes breed op Floris en hij haalt meteen uit, 2-0 (5de minuuut).
SV Blerick krijgt een corner. Emre neemt deze en Bram tikt net naast.
Na een poging van MVC ’19 om een aanval te doen komt de bal bij Mike. Mike schiet de bal ver uit. De bal komt in een kluts van MVC’19 spelers bij Bram. Helaas springt de bal net iets te ver van hem weg en schiet hij de bal in het zijnet.
Even later weer een verre uittrap van Mike op Luca. Daarna een mega tik spelletje. Luca op Emre, Emre weer op Luca terug. Luca tikt de bal voor het doel op Bram. Bram kijkt nog een keer en tikt de bal terug op Luca die dan zelf het doelpunt maakt, 3-0. Heren wat een tikspelletje en een overzicht gehouden, magnifiek!!
Wat verder in de wedstrijd weer een uittrap van de doelman van MVC ’19 vanaf de grond.
Luca vangt de bal op en legt de bal stil neer voor Tom. Tom haalt uit en de bal verdwijnt over de keeper in het doel, 4-0.
Even later weer een uittrap van de keeper vanaf de grond. Luca let weer goed op, vangt de bal op en haalt meteen uit, net naast.
Daarna gaat SV Blerick weer slordig spelen. Men denkt dat het wel weer net zo makkelijk gaat als overig week. Maar MVC’19 kan ook voetballen. Vanuit een inworp gaat een speler op snelheid voorbij Thomas. Hij schiet op het doel en de bal gaat via de lat terug het veld in. Een attent mee gerende speler tikt de bal vervolgens over het doel.
Na een kwartier spelen komt MVC’19 op 4-1 via de sterk spelende aanvoerder.
Ruststand is dan ook 4-1.

Iedereen wordt op het hart gedrukt om niet met alle man te willen aanvallen. De verdediging loopt veel te naar voren en houdt hun plaatsen niet. Dit komt omdat iedereen wil scoren.

De 2de helft start SV Blerick weer aanvallend. Bram op Emre, Emre op Stan en Stan schiet via een speler van MVC ’19 naast. De corner die daarop volgt levert niets op.
Nadat een speler van SV Blerick onder uit gehaald wordt krijgt SV Blerick een vrije trap. Emre neemt de vrije trap. Hij zet de bal voor op Bram en Bram weet met het hoofd de 5-1 binnen te knikken.
Na de eerste 5 minuten van de eerste helft wordt SV Blerick steeds slordiger met verdedigen.
MVC’19 krijgt steeds meer ruimte. Uiteindelijk wordt het dan ook 5-2.
Dan volgt wat later in de wedstrijd weer een vrije trap voor SV Blerick. Emre neemt deze rechtstreeks en scoort onhoudbaar in de verre beneden hoek 6-2.
Daarna krijgt ook MVC’19 een vrije trap. Emre gaat in het “muurtje” staan maar maakt hands. Weer een vrije trap voor MVC’19 maar wel weer dichter bij het doel, zo’n 10 meter van het doel. De vrije trap wordt hard ingeschoten. Het schot wordt geblokt door Floris, maar de bal komt bij de aanvoerder van MVC ’19. Deze haalt hard uit en via de verdediging van SV Blerick dreigt de bal over de doellijn te gaan, maar in een reflex red Mike de bal voor de lijn.
Vlak voor tijd schiet MVC ’19 nog een keer op het doel, maar weer redt Mike.
Eindstand 6-2.
Proficiat heren. Mooi resultaat.

Na het bedanken van de tegenstander volgen weer de penalty’s. Volgt mij toch echt een “probleem” aan het worden voor de jongens van de F1. Mike weet 3 mooie reddingen te maken, na het goed coachen van trainer Pascal. (de goede uitgangspositie nemen ipv staan te springen op de doellijn).
De jongens van SV Blerick missen allen, met uitzondering van Mike. Hij weet als enige de pingel te scoren!!
Gelukkig krijgen we punten voor het resultaat tijdens de wedstrijd en niet voor het penalty’s nemen .

Op naar volgende week, uit naar Vierlingsbeek.

Jullie verslaggever J