Blerick F1 – SVOC F1 9 – 0

SV Blerick F1 – SVOC’01 F1         9-0
 In de winter heeft de F1 niet stil gezeten. Er waren diverse pittige zaaltrainingen. En daarnaast heeft de F1 mee gedaan aan de winterzaalcompetitie. Hier werden mooie resultaten gehaald. Om te beginnen bij de eerste ronde. Hier werden alle wedstrijden gewonnen en één gelijk spel. Met een gedeelde eerste plaats mochten we door naar de finaleronde van de regio.
Tijdens deze wedstrijden in Bergen werden met name de laatste wedstrijden zeer mooi voetbal geleverd. De eerste wedstrijden leken de jongens nog niet wakker. Er werden toen ook nauwelijks goede kansen gecreëerd. Later op de morgen wel. En met een mooie 2de plaats (de nummer 1 had 1 punt meer) van regio 3, kregen de jongens nog een mooie beker na afloop.
We waren natuurlijk heel tevreden over deze voorbereiding.

Vandaag moest het dan eindelijk gebeuren. Na degradatie uit de Hoofdklasse (helaas, niet kunnen blijven staan ivm reorganisatie) zijn we de voorjaarsreeks ingedeeld in de 1ste klasse 301.
We hebben nog een verzoek bij de KNVB ingediend om te mogen blijven staan, maar helaas.
Dus op naar de 1ste klasse.
Vandaag was SVOC’01 onze eerste tegenstander. In de winterzaalcompetitie hadden we er al van gewonnen, maar dat wil niets zeggen. Ze waren immers najaarskampioen van de 2de klasse 301.
De eerst minuten begon SVB erg moeizaam. Het leek wel of de jongens weer moesten wennen aan het spelletje buiten op het gras. Daarbij hadden we pas 2 keer buiten getraind, vanwege de weersverwachtingen en de voorjaarsvakantie.
SVB begint wel goed. Eerste corner van Emre is op maat bij Bram op het hoofd, maar Bram kopt de bal net over. De aanval is gezet. De 2de corner even later gaat voorlangs. De bal komt bij Stan die de bal aflegt op Tom. Deze haalt uit en schiet de bal via de kruising binnenkant het doel in, 1-0.
Even later een aanval van achteruit. Thomas geeft door het midden een mega pass op Emre. Emre speelt zijn mannetje voorbij en geeft een pass op Bram. Bram schiet; buitenkant paal.
In de 7de minuut weer een aanval van SVB. Emre krijgt de bal voor het doel en haalt uit met zijn linker 2-0. Daarna is het verzet van SVOC’01 gebroken. Emre mist de bal en de bal komt bij Bram. Bram wacht niet en haalt uit. De keeper is niet balvast en de bal verdwijnt over de achterlijn 3-0.
Daarna weer van achteruit een pass om Emre, die veel ruimte steeds krijgt. Emre zoekt de achterlijn op en maakt een actie naar binnen. Dan geeft hij wederom een pass op maat bij Bram op het hoofd en nu is het wel raak, 4-0. Even daarna slecht uit verdedigen van SVOC’01. Emre rond beheerst af 5-0.
Na 15 minuten gaat een schot van Tom rakelings over het doel. Het is 1-richting voetbal. SVB valt maar aan. SVOC ’01 probeert met alle man te verdedigen maar voetballend is SVB beter.
Ruststand 5-0.

Na rust gaat SVB door met de aanval. Stan vangt een uittrap van de keeper op en schiet meteen de bal binnen 6-0. Daarna aftrap van SVOC’01 en er wordt meteen druk op de aanval gezet. Via Thomas komt de bal bij Emreen via Emre komt de bal bij Stan, 7-0.
Even later wederom een uittrap van de keeper. Nu vangt Tom de bal op en haalt meteen uit. Via een speler van SVOC’01 gaat de bal achter, corner. Uit de corner, genomen door Emre komt de bal Tom, Tom haalt uit; achterbal.
Tom, eigenlijk laatste man, heeft al diverse keren druk gezet naar voren en een poging gewaagd. Nu haalt hij uit vanaf de rechter kant en scoort die de 2de paal zijn 2de doelpunt 8-0.
Daarna vindt er een wissel plaats van keeper. Mike staat zich maar te vervelen en wordt gewisseld door Pascal en Emre gaat het doel in. Er is vandaag continu doorgewisseld geworden, wat ook makkelijk kon, met zo’n wedstrijd. Ook de keeper heeft er een keer naast gestaan dus.
Even later komt Mike in het veld. SVB blijft aanvallen. Van afstand schiet Tom een bal op Bram, en via Bram komt de bal bij Mike die net over kopt.

SVOC’01 probeert ook aan te vallen en komt af en toe steeds iets dichter bij het doel van SVB, maar is niet gevaarlijk. SVB is steeds rommeliger voor het doel van de tegenstander. SVB krijgt weer een corner. Stan neemt de corner, en zet de bal voor op Bram. Bram geeft een pass op Luca en die haalt verwoestend uit en maakt 9-0. Even later tikt Bram op rechts weer zijn mannetje beheerst uit, mar treft uit eindelijk het zijnet met zijn pass.
Eindstand is 9-0.
Mooie uitslag, maar men zal wel meer moeten kijken en samen spelen als we zoveel in de aanval zijn. Dan zal het voorin nog makkelijker zijn.
Mooi resultaat voor de eerste wedstrijd.
Echter de penalty’s daarna zijn toch wat minder. SVOC’01 wint deze serie met 3-6.
Stan, Floris en Stan scoren. Thomas schiet over, Tom schiet de bal veel te zwak in, Rayan heeft pech en raakt de paal. Bram moest de bal in de kruising schieten was hem gezegd, en hij legt de bal precies OP de kruising, en dus ook geen doelpunt. Luca schiet hard naast en Mike schiet hard over het doel.
De penalty’s mogen wel beter jongens!!! Dat wordt weer flink trainen komende week.
Op naar volgende week.

Jullie verslaggever