Beker ; Venlosche Boys A1 – Blerick A1 5 – 5

Vandaag moest op de Alde Wielerbaan in Venlo de beslissing vallen om de volgende ronde voor de  beker. Want Blerick A1 en Venlosche Boys A1 hadden beide met 12-0 gewonnen van Vitesesse 08 A1.

De A1 onder leiding van trainer Fred Verheagh (  verder begeleiding ; Ino Paliama, Wil van Kruiningen, Jeroen ten Have en Benny Jasso ) kende een prima voorbereiding en ook in de comptiitie loopt het prima want men is koploper in de 1e klasse. Vandaag was Venlosche Boys als ongeslagen  koploper in de 4e divisie dus een echte testcase.

Voor de voetballiefhebber was een wedstrijd om der vingers bij af te likken. Van beide kanten goed verzorgd voetbal in een zeer hoog tempo. Blerick toonde zihc geenzins onder de indruk van de staus van de Boys en zocht voortdurend brutaal de aanval. Er werden dioverse kansen gecreerd en de 0-2 voorsprong was zeer verdiient. Maar ook de Boys speelde vol op de aanval en vlak voor rust  was de 1-2 een feit. Opmerkelijk waren de twee afgekeurde Blerickse treffers waarvan er een zeer zeker geen buitenspel was.

In de tweede helft een getergd Venlosche Boys. Het tempo werd opgeschroefd en Blerick moest vlak na rust al de 2-2 incasseren. Blerick rechte echter de rug en onder aanvoering van de uitblinkers Youssef Mossarellah en Kevin Holla werd opnieuw met prima combinatie voetbal het Boys doel opgezocht met als resultat de 2-3. Opnieuw kwamwn de Boys terug 3-3.

Daarna een beslissend moment in de wedstrijd.

De Boys doelman trok aan de noodrem. Blerick kreeg een penalty 3-4 maar de Boys keeper mocht blijven staan, kreeg niet eens een gele kaart. Deze buitenkans gaf de Venlonaren  weer moed en niet veel later lag de 4-4  achter Emiel Laumen.

De koek was echter nog niet op. Vincent Reneerkens krulde de bal vanaf 20 meter de bal in de rechter bovenhoek. Met nog 5 minuten te gaan zette Venlosche Boys nog een maal aan en vlak voor tijd viel dan toch nog de gelijkmaker 5-5.

Eenn terechte uitslag van een zeer sportieve wedstrijd op hoog niveau. Iedereen ging er eens voor zitten want strafschoppen zouden in  deze  kraker uiteindenlijk voor de beslissing moeten zorgen. Echter iedereen ging naar binnen en het is afwachten wat de KNVB gaat beslissen.

Beide teams verdienen echter een plaats in de 2e ronde.