Kronenberg E1 – Blerick E2 3 – 6

Meteen de 1ste minuut gaat Bram via rechts naar het doel. Keeper moet meteen helemaal gestrekt gaan, en heeft daarna de bal. Mooie kans en een mooie opening van een wedstrijd.
SVB zet meteen meer duk. Via Ziya gaat de bal over rechts naar Bram. Bram tikt de bal door naar Rayan. Rayan zoekt de achterlijn op en Kronenberg maakt een overtreding op rayan. Vrije trap voor SVB. Emre neemt de vrije trap, maar hij schiet de bal in het zijnet.
Tom vangt even later een uittrap van de doelman op. Hij maakt meteen een aantal meters op snelheid. Daarna kapt hij de bal af en schiet op Emre. Emre neemt de bal aan en schiet de bal hoog over de keeper in het doel, 1-0.
Na de aftrap probeert HRC ook aan te vallen. Aanval wordt door SVB overgenomen. Via Mike wordt er weer opgebouwd. Mike rolt de bal naar Ziya. Ziya speelt de bal bij Bram in de voeten. Bram maakt de actie naast de lijn en houdt overzicht en speelt de bal op Emre. Emre schiet op doel. De keeper is weg gespeeld. Bram loopt in voor de bal maar een speler van Kronenberg is eerder bij de bal en werkt de bal weg. Corner SVB.
De corner wordt weggewerkt door een verdediger van Kronenberg. Maar Tom krijgt deze bal voor zijn voeten en haalt meteen uit. De keeper heeft de grootste moeite om de bal te vangen en via de keeper gaat de bal dan ook achter, weer corner voor SVB.
Bal wordt weer weggewerkt. Na 15 minuten, net na de wissel Rayan eruit en Luca erin, wordt het 2-0.
Van achteruit Mike op Tom. Tom op Ziya aan de rechterkant. Ziya kijkt en speelt de bal op Bram. Bram zoekt de ruimte op en speelt op Luca. Luca, net in het veld, scoort vanuit een bijna onmogelijke hoek in de korte hoek bij de keeper, 2-0.
Na de aftrap is al snel weer SVB aan de bal. Emre maakt een mooie actie op links. Hij kapt, kapt en weg is zijn tegenstander. Emre schiet en de keeper redt.
Dan volgt er een corner voor SVB. Emre neemt de corner en zet de bal mooi voor. Bram krijgt echter de bal niet goed aangenomen. Weg kansje.
Kronenberg probeert ook aan te vallen, maar SVB is sterker. Bram vangt de bal op het middenveld op en geeft een mooie steekpass tussen 2 verdedigers door op Emre. Emre schiet op de doel en via een speler van Kronenberg gaat de bal achter, corner SVB.
Emre neemt weer de corner. Hij zet de bal wederom netjes voor, nu op het hoofd van Bram. Bram kopt de bal op de paal. De bal komt terug het veld in, maar uit de 2de bal weet SVB ook niet te scoren. Kronenberg werkt de bal weg. Via Mike volgt er weer een mooie opbouw. De bal komt uiteindelijk bij Luca. Luca neemt de bal aan, kapt met rechts en schiet meteen met links de bal binnen, 3-0. Heerlijk. Mooie actie waarop geregeld getraind word. Met de ene voet de bal aan nemen, open draaien en met de andere voet de bal inspelen. In dit geval dus scoren. Heerlijke actie.
Snel na de 3-0 wederom een aanval van Kronenberg die overgenomen wordt door SVB. Terugspeelbal op Mike. Mike neemt de bal aan, en geeft de bal tikkie breed mee met Tom in de loop. Tom maakt een paar meters. Dan kijkt hij goed en geeft een mooie pass op Emre. Emre loopt zich daarna vast met de bal, maar weet de bal met een tikje nog net naar Rayan te schieten. Rayan wil eigenlijk flink uithalen, maar raakt de bal niet goed. De bal draait van het doel van Kronenberg af en komt bij Bram. Bram kapt en tikt de bal naar Luca. En Luca tikt de bal dan heerlijk binnen. Wederom een mooie aanval over meerdere schijven. 4-0.
Dit is dan ook tevens de ruststand.
SVB zet meteen druk vanaf de aftrap.
En krijgt een aantal kansjes. Bram kopt een bal over. Corner SVB wordt genomen door Nabil (Emre is in de rust even gewisseld). De bal gaat voor het doel langs, voorbij iedereen. Jammer want het was een heerlijke voorzet.
Dan komt Kronenberg 4-1, door een doorgebroken speler van Kronenberg die de bal onder Mike door weet te spelen.
Maar SVB herstelt zich weer. Tom maakt een actie op het middenveld. Tom heeft dan wat ruimte en besluit maar eens op het doel te schieten. De bal verdwijnt onder de keeper door het doel in, 5-1.
Even later een mooie actie tussen Bram en Luca. Maar ook een mooie kans op de achterlijn. Nabil op Luca, maar dan gaat de bal voorbij het doel.
SVB blijft samenspelen. Kronenberg laat daar tegenover steeds meer een mannetje voorin hangen, die toch soms aardig wat ruimte krijgt van onze verdediging. En zo komt de speler van Kronenberg alleen voor Mike. Mike moet uitkomen om de hoek kleiner te maken. De speler van Kronenberg speelt de bal over hem heen en zij komen op 5-2.
Daarna volgen nog wat kansjes voor SVB. Aan de andere kant een corner voor Kronenberg. Mike werkt deze bal goed weg. Daarna komt SVB even in de problemen, eigenlijk door risico nemen van Tom, maar Mike is al de hele wedstrijd alert en maakt een mooie redding in de onderhoek.
SVB krijgt weer kansjes. Zelfs een 100% kans voor Rayan. Hij krijgt het voor elkaar om de bal naast het doel te werken terwijl de keeper gezien is bij de eerste paal.
Even daarna een goede loopactie van Floris. Hij verdedigt super en geeft vervolgens een lange bal op Emre. Emre speelt de bal op Luca en Luca schiet wederom in de korte hoek de bal binnen. Vanaf de zijlijn lijkt het wederom op een bijna onmogelijk hoek. Knap hoor en de stand wordt 6-2.
Vlak voor tijd krijgt Kronenberg nog een vrije trap vlak bij ons strafschopgebied. De bal gaat over Mike heen 6-3. Dit is tevens de eindstand.
Mooie wedstrijd, met wederom heel veel kansen voor SVB.
Na de wedstrijd weet de jongens weer de penalty’s goed te nemen.
Emre ziet zijn bal gestopt worden door de keeper en Floris raakt de lat. De rest weet iedereen te scoren, de tegenstander weet maar 1 penalty te scoren, stand hier dus 7-1.
Volgende week uit naar ’t Ven voor de tegenstander van FCV E-1. Zij staan nog ongeslagen bovenaan en lijken op het kampioensschap af te gaan. Een pittige wedstrijd dus.
Jullie trotse verslaggever.