blerick E2 – Sport Club Irene E2 1 – 2

Vandaag een inhaal wedstrijd thuis tegen Sportclub Irene.
Vanaf het begin een mooie wedstrijd. 2 ploegen die aanvallend voetballen en vooral Sportclub Irene is een stuk feller, vooral fysiek. Maar het zijn dan ook allemaal 2de jaars E-spelers waar we vandaag tegen spelen, terwijl ons team voornamelijk uit 1ste jaars E-spelers bestaat.
Dat verschil zie je meteen bij het begin van de wedstrijd.
Emre maakt een actie en omspeelt zijn mannetje en de keeper, maar de pass is te kort en een speler van Irene redt.
Irene krijgt ook een flinke kans, maar de speler schiet de bal over het doel van dichtbij. Daarna is het weer SVB. Weer via links via Emre, maar weer een speler van Irene die de bal op/voor de lijn de bal weg werkt.
SVB blijft druk zetten zodra Irene aan de bal is.
Maar na 10 minuten komt Irene op 0-1. Achterin maakt Ziya een foutje door de bal te missen met zijn trap. Irene profiteert hier maximaal van en scoort de 0-1.
Daarna is het weer een leuk opgaande wedstrijd. SVB probeert en creëert ook kansen.
Mooie aanval op links van Nabil en Rayan. Emre gaat mee en na een doelpoging van Rayan is het Emre die de 2de bal binnen schiet en is de stand weer gelijk, 1-1.
Dan volgt er een corner van Irene. Mike redt. De 2de corner wordt ook gered door Mike die de bal weg tikt en Tom speelt de bal meteen weg, lange bal naar voren. De keeper van Irene moet komen. Emre speelt even later 3 mannetjes van Irene voorbij, maar de 4de grijpt in en stop de aanval van Emre.
Na zo´n 20 minuten een rush van Floris op rechts tot de achterlijn van Irene. Alleen heeft hij daarna niet meer de power om de bal goed voor te zetten.
De stand blijft gelijk en de 1-1 staat dan ook nog op het scorebord met de rust.
Na de rust weer mooi combinatie voetbal.
Irene valt aan, en Mike redt het eerste schot. Dan duikt hij op de bal omdat hij hem in eerste instantie niet klem kreeg. Mike en de speler van Irene zijn tegelijk bij de bal. Mike heeft een hand op de bal maar heeft hem nog niet kunnen klemmen. De speler van Irene schiet op doel en Emre die goed mee verdedigt, krijgt de bal niet weggewerkt op de doellijn, 1-2.
Na 12 minuten weer een mooie aanval van SVB. Luca weet na veel duw en trek werk de bal nog voor zich te krijgen en schiet. De keeper redt de bal uit de hoek, corner SVB.
Emre neemt de corner. Corner komt bij Rayan die op de rand van het strafschopgebied staat. Rayan raakt de bal niet goed, jammer.
Daarna blijft SVB druk zetten en blijven ze kansen creëren. Luca en Bram krijgen wat kansjes, maar de keeper van Irene redt keer op keer. Mooi samenspel. Nabil vanaf het middenveld op Bram, linksbuiten. Corner SVB. Nabil neemt de corner. Keeper vangt de bal. Meteen een lange bal vanaf de keeper naar voren. Tom en Ziya werken de bal weg. Bal op Nabil. Nabil op Luca die vrij staat op het midden. SVB probeert het steeds weer. Ze laten de kopjes niet hangen.
Ook daarna blijft SVB mooi aanballen opzetten. Luca vanuit het midden op Bram. Bram schiet maar weer redt de keeper. De keeper van Irene heeft vandaag vele kansen van SVB op zeep geholpen. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld en de kansen die gemaakt zijn wel verdient geweest voor SVB.
Eindstand blijft dus 1-2.
Jammer maar klasse gevoetbald jongens.
Bij de penaltys lieten de jongens toch maar zien dat ze wel kunnen scoren 8-4.
Deze werden dus overduidelijk gewonnen, maar deze leveren geen 3 punten op helaas.
Komende zaterdag mogen we weer thuis maar dan tegen de E-1 van Kronenberg. Dit zou wel eens een makkelijkere wedstrijd kunnen worden, omdat zij nog geen punten hebben behaald. Maar blijf voetballen!!!
Jullie trotse verslaggever.