Blerick E2 – GFC 33 E1 0-5

Vandaag dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd na 2 uitwedstrijden en alle aflastingen.
GFC’33 is meteen gevaarlijk. Na 2 minuten zet een speler van GFC, met een pass op maat tussen onze
Verdedigers, een teamgenoot vrij voor het doel. Mike staat nu op te letten (hij staat bij de eerste paal) en de speler van GFC’33 heeft de rest van het doel voor het uitzoeken om de bal binnen te schieten 0-1.

SVB lijkt daarna wakker te zijn. Ze komen voetballend er goed en gevaarlijk uit.

Tom vangt de bal op. Hij geeft een pass breed op Emre. Emre kapt zijn mannetje uit. Emre schiet hard, rakelings naast de kruising. Even later vangt Tom weer een bal op op het middenveld. Tom speelt Rayan (in de spits) in de voeten. Hij draait zich meteen om en schiet. De bal komt op de paal.

SVB zet voetballend steeds meer druk bij GFC’33. Heerlijk voetbal van onze jongens.

Een mooi 1-2tje langs de lijn tussen Rayen en Bram. Daarna een mooie aanval van Floris. Hij is sneller bij de bal dan 2 spelers van GFC’33. Floris speelt meteen de bal door op Emre. Emre maakt de actie en schiet de bal helaas weer hard naast. De tegenstander van Emre heeft het zwaar.
Op een corner van SVB maakt de keeper een belangrijke redding.

Daarna volgt er een erg rommelige fase van beide kanten. Na 15 minuten komt GFC’33 vrij voor onze keeper na een diepte pass op een speler die achter onze verdedigers stond. Maar Mike gaat geconcentreerd naar de bal en maakt een klasse redding.

Meteen daarna weer een redding van Mike.

Bram heeft even later mega het overzicht en geeft een mooi crosspass van rechts naar links op Emre die vrij staat en meteen schiet. Keeper heeft op het schot van Emre niet meteen de bal klem. De 2de bal is wel voor de keeper, net voor dat Luca bij de bal is.

Dan volgt er een corner voor GFC’33. De bal wordt mooi voorgezet en binnen gekopt door Bram. Hij werd wat geduwd naar eigen zeggen en kreeg de bal dus op zijn hoofd. Helaas ging de bal dus in ons eigen doel waardoor GFC’33 op 0-2 komt. (Wel een heel mooi kopdoelpunt van Bram!)

Meteen daarna heeft GFC de bal weer na de aftrap van SVB. GFC’33 komt op 0-3, door een doelpunt van Nabil. Ja, hoor WEER een eigen doelpunt. (Wat een pech vandaag).

SVB krijgt ook nog een kansje maar GFC’33 verdedigt goed. Daarna weer een aanval van GFC’33. De speler van GFC’33 wordt omver gelopen door een speler van SVB en er volgt een vrije trap op zo’n 10 meter van het SVB doel. Schot wordt gepakt door Mike.

SVB komt er nog goed uit. Mooie 1-2 tussen Luca en Emre. Luca schiet de bal net naast.

Met een tussenstand van 0-3 gaan we de rust in. Een geflatteerde ruststand.

Na rust gaat SVB door met voetballen en druk zetten.

Meteen na 5 minuten een corner voor SVB. Mooie voorzet van Emre, op het hoofd van Bram. Maar nu kopt hij de bal net naast het doel. Jammer.

Daarna gaat Luca een paar spelers van GFC’33 voorbij. Hij kijkt en geeft een tikje breed op Rayan. Rayan schiet de bal via een speler van GFC achter, corner SVB dus.

Na 10 minuten weer een kans voor SVB. Via de kluts komt de bal bij Luca. Luca gaat alleen op de keeper af, maar de keeper redt.

Dan weer een corner voor SVB. De bal wil er maar niet in. Ook de 2de corner die volgt gaat er niet in.

SVB blijft druk zetten en is de gevaarlijkste ploeg.

Lange bal langs de lijn van Bram op Rayan. Rayan wil de bal kappen, maar de speler van GFC is net iets sneller bij de bal.

Aan de andere kant krijgt GFC’33 een corner. De bal gaat voorbij het doel en de 2de poging is weer Mike.

Na 15 minuten wordt het 0-4, doelpunt wordt gemaakt door ….. Ja een eigen speler. Dit keer is het Floris J. (Als hij de bal niet in het doel had geschoten was de kans vrij groot geweest dat het de speler van GFC’33 was geweest die achter hem stond). Maar wat een pech kun je hebben. Niet normaal.

SVB blijft ook na het 3de eigen doelpunt voetballen.

SVB komt bij het doel van de tegenstander en verdient weer een corner. GFC’33 werkt de bal weg.

GFC’33 komt op 0-5, nee geen eigen doelpunt deze keer.

SVB is nog dicht bij een doelpunt. Luca maakt een mooie actie op de achterlijn en zet de bal voor, maar de bal beland bij de keeper in de handen.

Emre neemt nog een afstandschot. Keeper stond vast aan de grond op dat schot, maar de bal gaat over.

Daarna schiet Emre nog op de paal.
Ja, wat een pech kun je hebben in een wedstrijd. 3 eigen doelpunten!!!! En de wedstrijd dus verliezen met 0-5.
Zelf de meest gevaarlijke kansen creëren, maar niet weten te scoren (in het juiste doel).

Na de wedstrijd de complimenten van de trainer van de tegenstander over het mooie spel van onze voornamelijk 1ste jaar E-spelers. (Wij hebben immers maar 2 spelers die 2de jaars E zijn en 7 spelers die 1ste jaars E-speler zijn. En de tegenstander had 9 spelers die allemaal 2de jaars E-spelers zijn. Een heel groot verschil. Vooral in lengte en postuur).

Jongens, blijft voetballen want dat kunnen jullie meer dan SUPER. Om trots op te zijn en een genot voor IEDERE supporter.

Volgende week wacht ons nog een pittig thuisduel tegen SSS’18.

Geloof in je eigen spel.

Jullie trotse verslaggever.