Lottum E1 – Blerick E2 0-4

Vandaag moesten we uit tegen de E-1 van SV Lottum.Helaas niet met een heerlijk voorjaarszonnetje zoals we van de week regelt hebben gehad, maar in de regen.

SVB begint met de aftrap met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd te beginnen na de goede wedstrijd vorige week.

Maar SVB heeft als snel balverlies rond de middenlijn. Tom neemt te veel risico en SV Lottum kan alleen op Mike af. Echter is Nabil op tijd terug en weet de bal nog net achter te schieten. Corner voor SV Lottum. Corner wordt meteen door SVB weggewerkt en de lange bal op Luca gegeven. Luca kan dan niets anders dan zelf schieten. De keeper redt echter zijn doelpoging

Na 5 minuten wordt het werken van SVB beloont.

Luca maakt voorin een actie en schiet op doel. Keeper redt en geeft een corner weg voor SVB. Emre neemt de corner en legt de bal breed op Luca die helemaal vrij staat en deze schiet beheerst binnen, 0-1.

Na een aanval van SV Lottum heeft Mike de bal. Mike bouwt van achteruit op. Hij geeft de bal mee op Nabil. Nabil speelt de bal langs de lijn op Emre. Emre maakt de actie langs de lijn en speelt de bal weer af op Luca. Luca maakt daarna enkele meters. Hij kijkt en schiet de bal in de linker beneden hoek binnen, buiten bereik van de keeper, 0-2.

Meteen daarna weer druk van SVB. Floris krijgt de bal. Hij heeft de ruimte en schiet van afstand. De keeper redt maar heeft de bal niet klem. Rayan is meteen bij de 2de bal maar weet ook niet te scoren.

Na 17 minuten weer een mooie kans voor SVB. Luca gaat alleen af op de keeper. De keeper komt uit zijn doel, duikt naar de bal en roept los (maar wel ver buiten zijn gebied). Luca is iets eerder bij de bal en omspeelt de keeper. Daarna probeert hij te scoren maar de bal kaatst via de lat, hard terug het veld in. Jammer, het was een mooie kans op uit te lopen naar 0-3.

Dan volgt er even later een corner. Wat een mooi samenspel is daarna te zien.

Emre neemt de corner. Hij tikt de bal breed naar Ziya, Ziya speelt de bal op Floris. Floris speelt de bal weer naar Luca en Luca schiet op doel, de bal bij de keeper in zijn handen.

Even later krijgt ook Rayan een kans, maar de bal wordt tot corner verwerkt.

Rust 0-2.

Na rust volgt er al snel weer een kansje voor SVB. Luca omspeelt de keeper, legt de bal breed op Bram, echter is de bal net te hard voor Bram om zelf te schieten. Bram tikt daarom de bal door op Rayan. Rayan probeert te schieten, maar SV Lottum redt.

Even later weer een aanval van achteruit. Tom op Ziya. Ziya op Bram. Bram speelt de bal naar Luca die net naast schiet.

Mooi samenspel. Vaak van achteruit. Zo ook nu. Mike geeft een bal op Bram. Bram speelt de bal naar Rayan en Rayan speelt de bal weer naar Luca. Luca neemt de bal aan en schiet raak 0-3 voor SVB.

SV Lottum probeert ook af en toe wat. Vooral veel lange ballen maar Ziya is razendsnel en tikt de bal achter, corner voor SV Lottum. De corner wordt weg gewerkt tot nog een corner. De 2de corner wordt weg gewerkt door Tom die de bal naar voren schiet.

Het spel gaat dan geregeld op en neer en wordt van onze kant uit steeds slordiger. Ballen worden niet goed aangespeelt in de voeten, maar missen kracht of juist veel te hard.

SV Lottum probeert het steeds weer. Het lijkt wel ff of SVB niet meer weg komt van de eigen helft. Mike staat weer goed te keepen en heeft bijna alle lange ballen en bouwt goed van achteruit steeds op. Zo geeft Mike een lange bal op Bram. Bram kan dan samen met Luca en Emre op het doel af met nog 1 verdediger in de buurt, maar ze spelen het nu slecht uit.

Dan moet Mike vol aan de bak, omdat 2 aanvallers van SV Lottum veel en veel te ruimte krijgen van onze verdediging, maar Mike staat goed op te letten en is eerder bij de bal.

Het wordt als maar rommeliger op het veld. SV Lottum laat steeds meer spelers voorin staan, waardoor het speelveld erg groot wordt. Maar er blijven kansjes komen. Bram schiet zo een keer maar net naast het doel.

Dan volgt er wederom een aanval van achteruit. Floris speelt de bal op Emre. Emre haalt ineens van flinke afstand uit. De keeper redt, maar heeft de bal niet klem. Bram is er als de kippen bij en heeft goed het overzicht gehouden. Hij legt de bal af op Luca die zo de 0-4 kan binnen schieten.

De wedstrijd is dan gespeeld. Maar met een corner van SV Lottum is de tegenstander ineens weer heel gevaarlijk. Mike tikt de bal uit zijn doel. En de wedstrijd eindigt in 0-4.

Een verdiende uitslag, maar wel een rommelige slordige wedstrijd.

Met de penalty’s laat Mike zijn klasse weer zien en haalt enkele mooie ballen uit zijn doel.

Top gedaan jongens!!

Volgende week wacht ons een pittige tegenstander, namelijk Sportclub Irene E-2 thuis.

Tot volgende week.