Blerick E2 – Volharding E2 2 – 4

Vandaag de laatste thuis wedstrijd van de najaarscompetitie.

Helaas zonder onze laatst man, Tom. Maar we hebben gelukkig een vrij compleet team, waarbij spelers op meerdere plaatsen uit de voeten kunnen. Maar Tom is lang en heeft een bepaalde rustige uitstraling wat niet iedereen heeft.

Ziya is vandaag onze laatste man.

Verders zijn er geen verrassende wijzigingen in de opstelling tov andere weken.

De tegenstander heeft de aftrap, maar SVB zet meteen druk en veroverd de bal en zoekt het doel op van de tegenstander. Resultaat is een corner in de 1ste minuut. Nabil neemt de corner en Floris kopt de bal meteen in het doel, 1-0!

Floris heeft daarna vleugeltjes gekregen en maakt een spurt van de eigen achterlijn, langs de zijlijn en geeft daarna een pass op Bram maar deze is net te hard.

Even daarna weer een aanval van SVB. Luca neemt een onverwacht schot uit de draai en schiet de bal bij de keeper in de handen.

SVB blijft druk zetten.

In de 7de minuut krijgt ook Volharding een corner, maar Mike redt.

Vlak daarna een aanval van Volharding. Er komt een schot, en Mike gaat al naar de goede hoek, maar de bal wordt tegen een speler van SVB geschoten en wordt zo van richting veranderd en Mike is kansloos, 1-1 na 9 minuten.

Een aanval van Volharding wordt onderschept door Mike. Hij hervat het spel met een snelle verre uitgooi op Luca. Luca gaat vanaf de eigen helft naar het doel van de tegenstander en schiet, maar het schot mist de kracht.

Even daarna laat Bram zijn tegenstander eens zien hoe je gek gemaakt wordt. Met de ene na de andere kapbeweging maakt hij tot de tegenstander gek en geeft de bal daarna mooi mee in de loop van Floris die langs de lijn ervoor bij gaat, maar de bal gaat na het schot achter.

Halverwege de 1ste helft maakt Ziya een verdedingsfoutje. Hij wil de bal terug spelen op Mike maar de pass is te kort. Mike gaat ervoor, maar de tegenstander is net iets eerder bij de bal. Hij omspeelt Mike, gaat naar de achterlijn en schiet van een bijna onmogelijke hoek via de paal de bal in het doel, Mike kan er net niet meer bij in 2de instantie, 1-2.

Maar SVB blijft kansen creëren. Luca geeft een pass op Bram die de bal maar hoeft binnen te tikken, maar Bram mist de bal.

De volgende aanval van Volharding wordt achterin door Floris onderschept. Floris maakt weer een sprint vanaf het doelgebied van Mike tot over de middenlijn en speelt daarna de bal af. SVB houdt er een corner aan over. Corner geeft geen resultaat.

Vlak voor rust een kans van Emre. Via de paal gaat de bal achter. Keeper schiet de bal uit, maar Nabil vangt de bal op en zet een mooi één tweetje met Emre op, maar het uiteindelijke schot op doel mist de kracht.

Dan is het rust.

 

2de helft.

Volharding krijgt een corner, maar Mike tikt de bal weer achter. Volgende corner en weer redding van Mike.

SVB gaat weer in de aanval en blijft druk zetten. Mooie aanval van Luca. Luca kan alleen door op ed keeper. Luca haalt uit, maar de keeper krijgt de bal niet klem vast en Luca krijgt weer de bal, maakt de actie op de keeper heen en schiet op doel. Echter een speler van Volharding haalt de bal voor de doellijn weg. SVB blijft druk zetten. Een hele mooie aanval is het gevolg. Rayan geeft een pass op Bram, rechts voor. Bram maakt een actie en speelt zich vrij van zijn mannetje. Hij kijkt en ziet Emre voor het doel en geeft een opmaat gesneden pass op Emre, en hij schiet de bal binnen en brengt de stand terug naar 2-2. Heerlijk om te zien, hoe de jonge heren blijven combineren, GEWELDIG.

 

Even later weer een kans voor Emre. Hij kapt zijn mannetje uit en schiet, maar zijn schot mist de precisie. Volharding probeert ook met een afstandschot Mike te verrassen, maar het schot gaat ruim naast. Even later krijgen ze een corner. De bal komt in ons strafschopgebied, maar Bram ruimt de bal weg.

Volharding blijft kansjes krijgen, schot wordt tegen gehouden door Mike.

Dan volgt er weer een mooie aanval van SVB. Rayan tikt naar Bram. En Bram geeft een perfecte voorzet voor het doel op Luca, maar die mist de bal.

Even daarna weer Bram tussen 2 verdedigers door. Hij haalt de achterlijn en zet de bal voor. Luca neemt aan en schiet, maar de keeper redt.

Dan volgt SVB de aanval met een afstandschot van Luca, maar dat beland bij de keeper in de handen.

Het is een spannende wedstrijd. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, maar SVB heeft wel heel veel kansen gehad, ook enkele 100% kansen. Leuk om te zien deze wedstrijd.

Na 15 minuten een mega redding van Mike, hij tikt de bal in de lucht uit het doel.

Meteen daarop een aanval van achteruit. Ziya aan de bal en kan een flink stuk opschuiven. Dan geeft hij een pass op Bram. Bram maakt de actie en schiet op doel in de korte hoek. Keeper redt.

Dan verovert Luca op het middenveld de bal. Hij speelt de bal op Bram, echter is de tegenstander nu net iets sneller en geeft een terugspeel bal op de keeper.

Als je voorin heel veel kansen mist, dan ……

Ja helaas valt die dan aan de andere kant. Uit een snelle counter van Volharding weten ze de 2-3 te maken. SVB gaat daarna weer opnieuw in de aanval. Emre krijgt binnen een paar minuten diverse kansjes. Ook na een streekpass van Rayan komt Emre alleen voor de keeper. Deze moet helemaal gestrekt gaan om de bal tegen te houden en heeft hem pas in 2de instantie klem. Ook Bram komt alleen voor de keeper, maar de keeper is in wereld doen. Weer redt hij en tikt de bal corner.

Ongelofelijk wat de keeper er allemaal uit houdt, maar ook wat voor een kansen onze spitsen, voorhoede spelers missen.

En uiteindelijk komt Volharding zelfs op 2-4. De wedstrijd is gespeeld.

 

Jammer, er zat zeker veel meer in. Wat een kansen hebben we vandaag gemist. Het positieve is natuurlijk dat we zoveel kansen hebben gecreëerd. En dat is dan ook de kracht van dit team. ALTIJD blijven voetballen!!! Gewoon super om te zien. De trainer zei ook jammer dat we verloren hebben, maar zoals de 2de goal voorbereid en gemaakt wordt, daar kan ik een heel weekend op teren.

We blijven voetballen en zelfs mooi voetbal verzorgen. Jongens blijf zo doorgaan en de punten komen ook wel na de winterstop. Ook jullie worden fysiek sterker en worden een keer 2de jaars E-speler.

Volgende week een zware wedstrijd, uit tegen SV Venray E-3. Een pittige wedstrijd, ze staan niet voor niets bovenin. Maar als jullie blijven voetballen zoals vandaag krijgen jullie vanzelf ook kansjes en wie weet wat de wedstrijd dan brengt. Succes.

 

Jullie trotse verslaggever.

 

 

You may also like...