Blerick E2 – Venlosche Boys E2 0 – 5

Vandaag moeten de jongens tegen “de boys “ uit Venlo of te wel tegen de Venlosche Boys.
Venlosche Boys staat samen met Venray E-3 bovenaan in de poule.
 
Als de jongens uit Venlo het veld op komen is meteen het lengte verschil gigantisch wat opvalt.
Daarnaast bestaat het team uit voornamelijk 2de jaars E-spelers, tegenover ons team uit voornamelijk 1ste jaars.
Maar je moet uit gaan van je eigen krachten, en dat doen we dan ook.
Blijven voetballen is dan ook de opdracht en en fel op de bal. Geen risico achterin.
 
SVB is de eerste minuten veel aan het verdedigen geconcentreerd. SVB probeert dan ook aan te vallen, maar de Boys zijn fysiek sterker en laat dat ook meteen zien. Maar SVB blijft voetballen. De Boys krijgen voor het doel van SVB een vrije trap. De vrije trap wordt hard genomen en de bal knalt via de lat hard terug het veld in. Bram tikt meteen het balletje breed we weg is het gevaar.
Na 10 minuten komen de Boys op 0-1.
2 minuten later gaat er weer een speler op Mike af en Mike komt uit, maar raakt eerst de speler. Penalty en het wordt 0-2. SVB neemt de aftrap en begint weer fel. Mike moet even daarna weer volle bak en weet weer een doelpunt te voorkomen. Maar na 16 minuten wordt het toch 0-3.
SVB blijft het proberen en krijgt ook kansjes. Een hele goede kans is er van Luca. Hij haalt onverwacht van grote afstand uit en verrast hiermee de keeper. Deze heeft de bal niet klemvast en Emre krijgt een kans, maar hij maakt een actie in plaats van meteen uit te halen.
 
De russtand is dan ook 0-3.
Na rust zet SVB meteen weer druk. Venlosche Boys herovert de bal en gaat weer in de aanval, maar de aanvaller schiet naast het doel.
SVB blijft knokken voor elke meter. Mooi om te zien. Ze blijven hun eigen spel spelen.
Venlosche Boys komt weer met een aanval over links. De bal wordt voorgezet. Tom mist de bal en de bal komt voor het doel bij een speler. De speler schiet en Mike krijgt de bal niet weg, 0-4.
Even later in de wedstrijd is het achterbal bij de Boys. De keeper schiet de bal uit, maar Bram vangt de bal op, neemt de bal aan en schiet meteen op doel. De bal gaat net over. Aan de andere kant ook weer een kans, maar de speler van de Boys schiet de bal naast het doel.
Na 10 minuten krijgen de Boys een corner. Mike komt goed uit en heeft de bal. Even daarna krijgt Venlosche Boys weer een kans, maar Mike redt.
De 2de helft gaat vrij gelijk op. Voetballend laat SVB soms zelfs beter voetbal zien en is Venlosche Boys echt niet veel sterker meer in vergelijking met de 1ste helft.
Mike heeft een erg geconcentreerde dag en heeft dan ook het nodige werk te doen vandaag. Hij maakt enkele goede reddingen en zorgt dat de uitslag niet verder oploopt.
SVB blijft knokken en het blijft mooi om naar het voetbal van de jongens te kijken. Al zit je in een rolstoel in de regen dit verslag te schrijven. Het is het allemaal waard. Een genot om te zien gewoon.
Bram is sneller dan zijn tegenstander op rechts. Hij schiet en de keeper redt de bal op de doellijn. Jammer, want een doelpuntje is wel verdiend. 10 minuten voor tijd maakt Venlosche Boys de 0-5.
Maar SVB krijgt ook meer kansjes. Een schot van Emre wordt door de keeper tot corner verwerkt.
Mike krijgt van Floris een terugspeel bal en hervat het spel snel met een lange bal op Luca. Luca komt voor het doel van de keeper. Speelt de keeper voorbij schiet, maar een speler van de boys redt. Jammer. Daarna volgt weer een kans na heel mooi samen spel.
Valk voor tijd moet Mike nog een paar keer volle bak. Venlosche Boys valt aan maar Mike redt, corner. De corner wordt genomen, maar Mike tikt de bal weg, weer corner.
De 2de corner is ook voor Mike, nu bokst hij de bal tussen 2 aanvallers weg. Schot uit de 2de lijn gata naast.
 
Vandaag hebben we dan helaas verloren, maar tegen deze fysiek sterkere tegenstander dan ook geen schande. Maar wat een genot om jullie voetballend aan het werk te zien.
Mooi hoe jullie blijven vechten voor elke bal, mooi samen blijven tikken en dus mooi en verzorgd voetbal blijven verzorgen. Echt een genot om naar te kijken, iedere week weer.
Jongens ik ben weer trots op jullie!!!!!

 

Volgende week geen competitie verplichtingen en de week erop thuis tegen volharding.

 

Jullie trotse verslaggever.

 

You may also like...