Belfeldia E1 – Blerick E2 1 – 5

Na het mooie weer in de herfstvakantie mochten er vandaag weer gaan voetballen met een mooi najaarszonnetje, echter met wel bijna 20 graden verschil met vorige week. Brrr.
Het was goed frisjes, maar in het zonnetje en met een dekentje heb ik toch weer een mooie wedstrijd gezien.

SVB begon lekker aan de wedstrijd. Van achteruit werden er mooie aanvallen opgezet. Ook een lange bal van Mike zorgt ook voor dreiging. Verre uittrap van Mike op Emre. Emre maakt de actie en is zijn man voorbij. Daarna maakt hij een actie teveel en kijkt te niet over de bal heen. Bram én Rayan stonden namelijk geheel vrij voor het doel.
SVB blijft druk zetten. Bram heeft op rechts de nodige acties en laat de hakken van zijn schoenen geregeld zien aan zijn tegenstander.
Rayan krijgt na een pass van Nabil van achteruit de bal en komt helemaal alleen voor de keeper. Hij neemt de bal aan en maakt nog een actie, maar daarna komt hij niet goed uit met zijn passen en tikt de bal helaas naast. Maar de druk is duidelijk van SVB aanwezig. Mike moet daarna ook een redding maken op een actie van Belfeldia.
De keeper van Belfeldia trapt uit. Emre wil de bal opvangen maar de bal kaatst op zijn knie richting het doel van de tegenstander terug. De bal komt bij Rayan die nu weer alleen komt voor de keeper. Nu tikt hij de bal via de paal binnen, 0-1.

SVB blijft druk zetten en wil het liefst zo snel mogelijk het 2de doelpunt maken.

Corner SVB. Bal komt bij Nabil nadat deze eerst was weggewerkt door Belfeldia. Nabil haalt uit, maar de keeper redt.

SVB zet steeds meer druk op Belfeldia op hun eigen helft. Bram krijgt nog een kansje, maar zijn schot mist net de kracht.

Aanval van links door Emre. Emre kapt de bal, kijkt nu wel goed en zet de bal voor op Bram. Bram tikt beheerst binnen 0-2.

Na 20 minuten volgt weer een doelpunt. Floris geeft daarna een pass op Emre. Emre zet de bal van links voor op het doel. De bal zwaait iets af en komt bij Ziya die van een kleine afstand binnen schiet 0-3. Meteen daarna weer een kans. Bram, op rechts, krijgt de bal perfect voor het doel, maar de spitsen letten niet goed op, waardoor een binnen tikker uit eindelijk weg gewerkt wordt door Belfeldia. Aan de andere kant krijgt Belfeldia weer een kans, maar Mike heeft weer de bal. Meeste balbezit en spel is echt voor SVB. Vlak voor rust weer een mooie actie. Mooi tik- en samenspel tussen Emre, Bram en Luca. Voetballend top.

Ruststand 0-3.

De 2de helft is net bezig of Mike moet al weer een redding maken en een corner voor Belfeldia is het gevolg. Mike vangt de bal na een kopbal van Belfeldia. Mike hervat het spel snel met een lange bal op Luca. Luca schiet en de keeper redt, maar heeft de bal niet klemvast. Ook in 2de instantie redt de keeper, nu corner voor SVB.

Even later krijgt ook Belfeldia een corner. Tom werkt de bal weg waardoor Belfeldia weer een corner krijgt. Deze bal wordt slecht weggewerkt, en Belfeldia krijgt nog een kans. De speler schiet de bal over.

Floris let achterin goed op en vangt een bal op, maakt een actie langs de lijn en geeft op het juiste moment een super pass binnendoor op Luca. Luca kijkt en tikt de bal over de keeper in het doel, 0-4.

2de helft is spannender dan de 1ste helft. Belfeldia krijgt steeds meer kansjes.

Maar SVB scoort weer. Tom vangt een bal op die weg gewerkt werd door Belfeldia, en hij schiet op doel. De keeper laat de bal los, maar Bram volgt het spel uitstekend en is er als “de kippen” bij de bal en tikt binnen 0-5.

Aan de andere kant moet Mike weer aan de bak op een paar kansjes van Belfeldia. Mike geeft een lange bal op Bram. Bram is vliegensvlug op rechts en geeft een pass op Luca. Luca schiet, corner SVB.

Belfeldia krijgt steeds meer kansjes en het wachten is tot ze gevaarlijk zijn en een doelpunt maken. Maar Mike let goed op. Echter komt Belfeldia toch op 1-5. Verdiend op basis van de 2de helft, voor het harde werken van Belfeldia, maar eigenlijk had de scheidsrechter het doelpunt niet mogen goedkeuren. Mike komt uit zijn doel en duikt naar de bal. Mike heeft de bal vast, maar deze wordt door een speler van Belfeldia uit zijn handen geschopt. Hij omspeelt Mike en scoort. Jammer dat de scheids dit niet goed heeft gezien. Aan de andere kant volgt een zelfde situatie door Ziya en deze wordt wel terug gefloten. Belfeldia is daarna weer gevaarlijk, want een speler komt vanaf bijna de middenlijn alleen op Mike af. Mike blijft goed kijken naar de bal en gooit zich weer voor de bal. Weg aanval. Even later een afstandschot van Belfeldia in de handen van Mike.

Aan de andere kant krijgt SVB een corner. Het worden er zelfs 4 achter elkaar maar zonder succes. Daarna volgt er weer een corner aan de andere kant. Mike komt uit zijn doel en hervat snel het spel. Hierdoor komen Emre, Luca en Ziya tegenover 1 speler van Belfeldia. Echter duurt de aanval te lang en wordt deze niet goed uitgespeeld.
Eindstand is dan ook 1-5.

Na afloop volgen de penalty’s. Alleen Bram scoort van ALLE voetballers (Belfeldia en SVB) zijn penalty. Wel met wat geluk. De bal gaat via de lat via de rug van de keeper het doel in. Daarna weten de keepers nog te scoren bij elkaar. Van de week maar weer trainen op het nemen van penalty’s.

Volgende week wacht ons Venlosche Boys E-2 thuis. Momenteel koploper in onze klasse samen met Venray E-3. Een pittige wedstrijd dus.

Jullie trotse verslaggever.